Passagiers MH17 waren snel buiten bewustzijn

Koud en geen zuurstof.

Dit klopt:

De passagiers van het ramptoestel MH17 die niet zijn overleden als direct gevolg van de raketinslag verloren binnen enkele seconden het bewustzijn. Dat zegt ir. Joris Melkert, universitair docent Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Volgens Melkert is het onmogelijk dat er passagiers bij bewustzijn waren gedurende de meer dan anderhalve tot drie minuten voor de gehavende romp van het toestel de grond raakte.

Tel daar nog eens bij op dat het op die hoogte ontzettend koud is – 50 tot 60 graden onder nul – en je kunt concluderen dat de passagiers in ieder geval niet lang hebben geleden. Sterker nog, gezien de omstandigheden hebben ze waarschijnlijk zeer weinig meegekregen van wat er gebeurde.

Het is een schrale troost voor de nabestaanden, maar misschien dat het toch iets voor ze betekent.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.