Russen zien beurswaarde verdampen

Al 21 miljard kwijt

 

 

DFT meldt, dat door het Oekraïne conflict de beurswaarde van Russische bedrijven sinds begin dit jaar met maar liefst 21 miljard euro is gezakt door koersdalingen op de beurs in Moskou. Dat is ruim 4 procent van het totaal. Ter vergelijking: de Amerikanen ‘wonnen’ juist 55 miljard dollar (ca. 41 miljard euro) in diezelfde periode.

Met name de laatste paar dagen is de Micex, de Moskouse beursgraadmeter, flink gezakt: 6,2 procent. Vooral Russische miljardairs worden getroffen door dit (papieren) verlies. Als de VS en EU met verdere economische sancties komen, verwachten handelaren dat de beurswaarde nog verder kan teruglopen.

Nou, dat hebben we weer mooi voor elkaar gekregen: een nieuwe koude oorlog dreigt, die hoogstwaarschijnlijk alleen maar winnaars oplevert aan de top van de top, aan de andere kant van de oceaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.