Rutte wil politiemacht naar Oekraïne sturen

Verenigde Naties.

Op zich niet eens zo’n slecht idee:

Premier Mark Rutte zou een politiemacht onder de vlag van de Verenigde Naties naar het rampgebied in Oekraïne willen sturen. Hij zou dat hebben gezegd in een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko, zo meldden de Oekraïense media woensdagochtend op basis van een verklaring van de presidentiële persdienst.

Rutte wil dat om beter te kunnen onderzoeken wat er precies gebeurd is met vlucht MH17 – natuurlijk weet iedereen onderhand al dat de separatisten dat passagiersvliegtuig uit de lucht hebben gehaald, maar toch.

In beginsel een prima idee, ware het niet dat de separatisten met behulp van Rusland al heel wat bewijsmateriaal hebben verwijderd. De politiemacht had er na twee dagen al moeten zijn, niet na een week of twee (om maar wat te noemen).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.