UNRWA geeft raketten terug aan Hamas

Geen categoriejul 21 2014, 10:14
Hoe komt de VN er in vredesnaam bij om dit te doen?
Enkele dagen geleden kwam de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) in het nieuws omdat de organisatie flink wat Hamas-raketten had gevonden in één van haar scholen in Gaza. De VN was - terecht - woedend op de terroristische organisatie; zoiets doe je niet. De VN is (hoegenaamd) een neutrale partij in het conflict, en door raketten te verstoppen in een school zet je bewust kinderlevens op het spel.
Kort daarna gebeurde er iets vreemds:

The UN agency for Palestinian Arab “refugees,” UNRWA, has caused outrage by apparently giving rockets to Hamas.

On Thursday, UNRWA confirmed that 20 rockets had been found in one of its vacant schools in Gaza.

UNRWA staff said last week that they had “informed the relevant parties and successfully took all necessary measures for the removal of the objects.”

However, Channel 2 reports Sunday that – rather than destroying the rockets – UNRWA workers called Hamas to come remove them.

Let wel, Hamas is internationaal erkend als een terroristische organisatie. De UNRWA weet dat natuurlijk ook; iedere raket die Hamas in handen heeft moet worden vernietigd.
Om de één of andere vreemde reden heeft de UNRWA dat niet gedaan. Sterker nog, die organisatie heeft Hamas gewoon gevraagd of ze de raketten even wilden verwijderen om ze daarna te verhuizen naar een andere lokatie. Toen Israël de UNRWA vroeg of die foto's kon maken van de raketten zodat de hele wereld kon zien dat Hamas zich letterlijk achter kinderen verschool, kreeg dat land nul op het rekest. 
Het is bekend dat de Arabieren nogal wat invloed hebben op de VN, maar dat de UNRWA bewust een handje zou helpen had niemand gedacht. Toch is dat precies wat er gebeurd is: in plaats van Hamas publiekelijk te ontmaskeren kiest de organisatie ervoor om de boel stilletjes weg te moffelen en Hamas daarmee een handje te helpen.
Westerse leden van de VN moeten ingrijpen en druk zetten op die organisatie om dit soort wangedrag onmiddellijk te bestraffen... en om te voorkomen dat het herhaald wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten