Verzorgingsstaat is belangrijker dan de Holocaust op het vmbo

Beschaving begint bij onderwijs.

Persoonlijk vond ik flippo’s leuker, maar je kunt niet alles hebben: deze zomer is openlijk antisemitisme de nieuwste rage. En precies niemand met een politiemacht achter de hand, vindt dat ernstig. Luidgescandeerde antisemitische leuzen, liebe Hitlergrüße aus Holland, hakenkruisen, vlagverbrandingen en een arsenaal aan andere nazi-herinneringen, het mag allemaal in tolerant Nederland. Net als journalisten bedreigen.

Maar goed, nadat Jozias van Aartsen is opgestapt (hier tekenen!), komen er wat fatsoenlijke mensen in een commissie bijeen en die fatsoenlijke mensen gaan uitzoeken hoe het guttegut allemaal zo ver heeft kunnen komen. Ik ben de kwaadste niet en verbreek het embargo vast voor u: uitsluiting en discriminatie door witmensen spelen belangrijke rol bij het kweken van een voedingsbodem voor antisemitisme, hetzelfde geldt voor de gebrekkige acceptatie van andere culturen door diezelfde witmensen. Dat is geen cynisme hoor, dit is gewoon wat de ervaring leert.

Dit soort conclusies gaat precies niets opleveren, behalve lieve UvA-meisjes in hun dogma’s sterken. Een openlijk antisemitische demonstratie in de internationale hoofdstad van het recht kapotverslachtofferen, dringt jodenhaat niet terug, het faciliteert jodenhaat.

Als we er echt iets tegen willen doen, moeten we jong beginnen, in het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld, als de eerste ideologische bewustwording plaatsvindt. Vooral middels het geschiedenisonderwijs kunnen we antisemitsche indoctrinatie aanpakken. Maar dat doen we nu niet of nauwelijks.

Rond de zeventig procent van alle niet-westers allochtone leerlingen zit op het vmbo of op het leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Natuurlijk zijn niet alle leerlingen islamitisch noch zijn ze allemaal antisemitisch. Maar het nieuwe antisemitisme komt uit islamitische hoek en de meest moslimleerlingen zitten op het vmbo. We zouden dus mogen verwachten dat er op het eindexamen geschiedenis – bij wijze van tegengif – bijzondere aandacht wordt besteed aan antisemitisme in historische én hedendaagse context. We mogen verwachten, gezien het feit dat antisemitisme onder moslims niet gisteren in de mode raakte, dat het syllabus voor geschiedenis tjokvol leerdoelen staat over wat er gebeurt als je maar volhardt in je antisemitische fanatisme.

Maar nee. Het geschiedenisonderwijs wordt wel degelijk gebruikt om leerlingen tot modelburgers op te leiden, echter vooral naar de idealen van fatsoenlijke mensen, van wegkijkers. Daarom komt het woord ‘verzorgingsstaat’ negen keer voor in de syllabus van 2014 (pdf). Ook ‘feminisme’ en ‘feministisch’ zijn uitstekend vertegenwoordigd met gezamenlijk veertien vermeldingen. Een wereldschokkende gebeurtenis als de ‘Holocaust’ staat drie keer met naam genoemd, net als ‘jodenvervolging’. Daarnaast wordt het gepresenteerd als sideshow bij de Tweede Wereldoorlog, alsof het vandaag de dag niet bestaat, alsof we het achter ons hebben gelaten. 

Veel belangrijker is volgens de syllabus dat de geschiedenis vanaf 1990 wordt gekenmerkt door een herleving van ‘nationalisme’ in Europa. Gelukkig, worden de leerlingen toch nog ergens voor gewaarschuwd, want dat woord kennen ze nog van de lessen over nazi-Duitsland. Nationalisme is wel actueel (en door de framing ook duidelijk gevaarlijk), maar antisemitisme is nauwelijks het bespreken waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. Saeftinghe

  @Corjova,

   

  Por favor, kijk nog eens een keer in uw geschiedenis boekjes.

  Het blauwe deel werd in ´48 niet bezet door de Arabieren.

   

  Ik ben van lang niet alle zaken op de hoogte,  zoals die grens Egypte -Gaza door Israël bewaakt, maar u bakt het wel héél erg bruin hoor.

  Door niet te weten dat half Israël in de oorlog van ´48 door Arabieren werd bezet.

   

  Dat Araboieren, zoals altijd, met leugen en verkeerde benaming, de zaak proberen te beïnvloeden is u kennelijk ontgaan.

 2. sastro

  @Epimenides

  Wageningen uiteraard, ben bang dat ik onbewust  mijn nichtje wilde ontzien.

 3. Breinbrouwsels

  Je krijgt gewoon wat je zaait. Het onderwijs dat kleuters een opleiding tot hooguit kind geeft heeft tot resultaat dat we nu opgescheept zitten met kinderen die als minister lopen te blèren, als kamerlid liggen te slapen en als journalist met een kinderlijk stemmetje Kutwilders en PVV-Tokkies roepen. Soms schrijven ze het ook nog met een zorgeloos en onnadenkend kinderlijk handje op een blog. En het egste is nog dat ze de helden zijn van ontelbare andere kinderlijke volgegroeiden die de hele dag nerveus met hun duimen op zo’n ding met een schermpje zitten te wapperen om maar niets te missen van lijkstoeten die door het land trekken en ondertussen tegen dinnetje ‘kutmenagel’ miepen. Het einde is nabij, ik geef er nu echt helemaal geen stuiver meer voor. Gelukkig komen de Russen ons straks bevrijden.

 4. Hans Iscariot

  Ik mis net dat ene belangrijke punt: zèlf nadenken i.p.v.anderen dat voor je laten doen omdat je daar te belazerd voor bent. Dan komt datgene wat jij verder noemt vanzelf wel. 

 5. Matthijs

  beschaving begint bij verantwoording voor jezelf, je kroost, je familie en vrienden te nemen!

  Het houdt op bij deze verantwoording over te dragen aan de staat.

 6. Epimenides

  Vergeet Universiteit Wageningen niet.

   

  De bakermat van jeweetwel…..

   

   

 7. Frank

  Waarom nog geld uitgeven aan opleiding van dit soort laagintelligente primitievelingen?

 8. sastro

  @INSURE

  ‘Maar uiteraard wordt de holocaust( en natuurlijk weer de oorlog) er bij gehaald om islamieten te bashen’’.

   

   Ach ik wil best geloven dat je het allemaal goed bedoeld. Maar wie basht wie.  Ik heb  lang genoeg tussen de moslims gewoond om een standpunt in te mogen nemen. Zodra je hen de ruimte  geeft  grenzen op te rekken kom je op een nauwelijks in te lopen achterstand. Ze zullen over je heenlopen.  Gewoon de aard van het beestje.   Niks mis mee als je maar proactief durft te zijn..

   

 9. V.K.

  -@insure

   

  -Jij weet net zo goed als ik dat  de islamvertegenwoordigers  te pas en te onpas de Holocaust erbij halen.

  De ene keer omdat zij zich in NL vervolgd voelen.

  De andere keer om de holocaust te ontkennen

  -jij weet ook  welke door deze mensen worden meegedragen, Israel= etc.

  Om over de toespraken van islamitische leiders te ere van het suikerfeest maar niet te spreken.

   

  Dat deze mensen Israel beschuldigen van een holocaust, dezelfde mensen zijn welke oa zijn afgestudeerd in holocaust ontkenning(abbas) er niet voor terugdeinsen om complete holocaust  ontkennings conferenties onder UN vlag te organiseren, dat vergeet je gemakshalve maar even te vermelden.

   

  -Ook weet jij als hardcore PVV basher natuurlijk van ene Rabbea welke een nichtje heeft welke ’s avonds niet kan slapen vanwege Wilders/holocaust.

   

  -Nou, dan heb ik nog niet eens over dat ”spotprentje” van Anne Frank in bed met..welke ineens opdook toen er werd gesproken over vrijheids van meningsuiting, welke jij je ook ongetwijfeld weet te herinneren.

   

  -Man, je hebt Elatik weer eens overtroffen met je (kuch) PVV haat.

 10. Saeftinghe

   

   

   

   

   

  Corjova,

   

  De blokkade van Egypte voor de mensen die in de Gazastrook gevangen zitten, is ingesteld, gemaakt en onderhouden door Israël, niet door Egypte. Israël heeft een dubbel hekwerk aangelegd met een paar honderd meter brede door Israël bewaakte strook grond (met een betonnen muur en wachttorens en al) waar niemand overheen mocht, zoiets als intertijd het IJzeren Gordijn in Europa. U bent blijkbaar niet op de hoogte van de feiten over de grens Egypte-Gaza.

   

  U hebt helemaal gelijk, ik was niet op de hoogte dat Israël  ook de Egypte grens bewaakte.


  Maar het feit blijft staan da Egypte wel dit besluit heeft genomen en defacto Israël de kastanjes uit het vuur laat halen.


  Deze grens was voorheen nooit ‘gewoon’ open, want Israëlische soldaten belemmeren een vrij verkeer met Egypte bij de paar grensovergangen die er zijn. Tegenwoordig zit Egypte ook niet te wachten op Hamasstrijders, omdat het Egyptische leger vanwege het vredesverdrag met Israël niet actief mag zijn op het Sinaï schiereiland en hamasstrijders en andere terroristen daar het machtsvacuum opvullen.

   

  Het blijkt dus een juiste inschatting van Israël te zijn geweest om ook die grens zeer scherp te controleren.

  Ondanks dat zijn er toch wel erg veel wapens/raketten Gaza binnen gebracht.

   

  Maar hieruit blijkt dat Israël en Egypte goed samenwerken.  Er is dus een zekere mate van overeenstemming en vertrouwen, ik vind dat een positieve zaak.


  Israël maakt mondjesmaat gebruik van Palestijse arbeiders, maar die komen niet in privé woningen of bij kinderen in de buurt. Moet ik uit het tewerkstellen van gevangenen volgens jou concluderen dat Israël een goede gevangeenbewaarder is, en dan zwijgen over het recht om mensen gevangen te zetten?

   

  Geen Filistijn wordt gevangen gehouden, Israël (en Egypte) proberen zoveel als mogelijk de terroristen buiten de deur te houden. En gelijk hebben ze wanneer ik naar de gedragingen van Hamas kijk.

  Gaza zou ZONDER Arabisch terrorisme een zeer welvarend gebied kunnen zijn, er gaat meer dan genoeg europeesch geld naar toe. 

  Wanneer dat nu eens voor iets anders gebruikt zou worden dan voor wapens.


  Zeker is er een voortschrijdende ontwikkeling sedert de tijd van David, 3000 jaar geleden. Blijkbaar hebben de Joden hier iets gemist of overgeslagen. De eerste twee keer dat Joden het beloofde land terug in mochten lag volgens de bijbel in Gods hand, over de derde keer zijn er in de bijbel Christelijke profetieën en voor zover ik weet verklaart de Joodse traditie hierover nagenoeg niet.

  In de Christelijke profetieën is er sprake van Joden die een gruwel plaatsen in de tempel. Ik zie voor alsnog geen tempel, maar wel een gruwel.

   

  Dit  zou een heel interessante ANDERE discussie kunnen worden, maar raakt niet het huidige onderwerp.

   

  Volgens mij zijn deze ongelovige Joden op eigen gezag begonnen met het veroveren van Palestina, niet op Gods aanwijzing. Zou God daarom aan Israël geen vrede geven, zoals Hij dat wel gunde aan David en Salomo?

  Als Israël eindelijk eens instemde met het verdelingsplan van de VN uit 1947, dan zou een tweestaten oplossing denk ik snel voor elkaar kunnen komen. Maar dan zouden de Joden flink wat grond moeten gunnen aan de Palestijnen.

   

  Het huidige Israël (inclusief de nu bevrijde gebieden) IS het verdelingsplan van 1947, toen 2/3 meerderheid van de HELE wereld dit stukje grond aan Israël toewees.

   

  Ook die 2 staten oplossing was er:  Israël en Iordanië, weet u nog wel????

   

  Overigens wilde Israël genoegen nemen door de  VOORHEEN bezette gebieden aan de Arabier te laten in ruil voor VREDE!!!!

   

  Maar wie begon de oorlog in 48???…. Ja …juist… de Arabieren… weet u nog wel??

   

   


  Ik zie geen mogelijkheid voor vrede, maar ik kijk het vanaf een afstandje aan en blijf er buiten. God zal straffen wie Hij wil straffen en zegenen wie Hij wil zegenen. 

   

  Ik zie ook geen mogelijkheid tot vrede, zolang De Arabieren  terreur blijven uitoefenen.

  Maar zodra de Arabieren ophouden met tereur IS HET VREDE.

   

  En de besluiten van God zijn voor mij ondoorgrondelijk, ik ben de mening toegedaan dat we ZELF het werk moeten doen.

   

 11. corjova

  De blokkade van Egypte voor de mensen die in de Gazastrook gevangen zitten, is ingesteld, gemaakt en onderhouden door Israël, niet door Egypte. Israël heeft een dubbel hekwerk aangelegd met een paar honderd meter brede door Israël bewaakte strook grond (met een betonnen muur en wachttorens en al) waar niemand overheen mocht, zoiets als intertijd het IJzeren Gordijn in Europa. U bent blijkbaar niet op de hoogte van de feiten over de grens Egypte-Gaza.

   

  Deze grens was voorheen nooit ‘gewoon’ open, want Israëlische soldaten belemmeren een vrij verkeer met Egypte bij de paar grensovergangen die er zijn. Tegenwoordig zit Egypte ook niet te wachten op Hamasstrijders, omdat het Egyptische leger vanwege het vredesverdrag met Israël niet actief mag zijn op het Sinaï schiereiland en hamasstrijders en andere terroristen daar het machtsvacuum opvullen.

   

  Israël maakt mondjesmaat gebruik van Palestijse arbeiders, maar die komen niet in privé woningen of bij kinderen in de buurt. Moet ik uit het tewerkstellen van gevangenen volgens jou concluderen dat Israël een goede gevangeenbewaarder is, en dan zwijgen over het recht om mensen gevangen te zetten?

   

  Zeker is er een voortschrijdende ontwikkeling sedert de tijd van David, 3000 jaar geleden. Blijkbaar hebben de Joden hier iets gemist of overgeslagen. De eerste twee keer dat Joden het beloofde land terug in mochten lag volgens de bijbel in Gods hand, over de derde keer zijn er in de bijbel Christelijke profetieën en voor zover ik weet verklaart de Joodse traditie hierover nagenoeg niet.

   

  In de Christelijke profetieën is er sprake van Joden die een gruwel plaatsen in de tempel. Ik zie voor alsnog geen tempel, maar wel een gruwel. Volgens mij zijn deze ongelovige Joden op eigen gezag begonnen met het veroveren van Palestina, niet op Gods aanwijzing. Zou God daarom aan Israël geen vrede geven, zoals Hij dat wel gunde aan David en Salomo?

   

  Als Israël eindelijk eens instemde met het verdelingsplan van de VN uit 1947, dan zou een tweestaten oplossing denk ik snel voor elkaar kunnen komen. Maar dan zouden de Joden flink wat grond moeten gunnen aan de Palestijnen.

   

  Ik zie geen mogelijkheid voor vrede, maar ik kijk het vanaf een afstandje aan en blijf er buiten. God zal straffen wie Hij wil straffen en zegenen wie Hij wil zegenen. 

 12. Saeftinghe

   

  @Corjova,

  Haagse Harrie. Bruine kant?

  Ik ga niet over jouw kleuren schema’s en jouw labels waarmee je karaktermoord pleegt op mensen die niet voluit achter Israël staan, dus trroost ik mij dat ik voor mijzelf weet dat ik aan de witte kant sta, de kant van objectieve onschuld. Dat is dan weer mijn kleuren schema waar jij niets over te zeggen hebt.

  Tja, er worden over en weer oorlogsmisdaden gepleegd in het Israëlisch Palestijse conflict en aangezien de Joden in de continue ontkenning van hun eigen rol zitten, aangezien de Joden een niet-Jood niets gunnen, worden ze steeds vaker met harde scheldpartijen geconfronteerd.

  Hoe zou jij het vinden als je met 1,8 miljoen lotgenoten door Joden in een openluchtgevangenis wordt opgesloten, die je niets gunnen en waar je voor jezelf moet zorgen door tunnels te graven, zodat de hoognodige spullen aan kunnen gevoerd?

   

  Er is OOK een grens met Egypte, een BROEDER moslimland.  OOK daar is de grens gesloten en graven ze tunnels!!!!!

  Hoe zou dat toch komen??

  De grens was voorheen gewoon open, Gaza inwoners werkten in Israël TOT het terrorisme een te grote vorm aannam,

  Zou jij de boze buurman in je huis toelaten om de zaak te vernielen en je kinderen dood te slaan???

   


  Zou je dan niet bij jezelf denken dat je iets terug wil doen om ze niet met die openluchtgevangenis weg te laten komen, bijvoorbeeld: drie keer per dag een raket afschieten? Waarom denken de Joden dat ze door middel het creëren van een openluchtgevangenis vrede zouden kunnen krijgen? Het is toch vreemd, dat ze dat denken?

  Ik zie het van een afstandje aan, ik zie hoe Israël uitlegt dat die openluchtgevangenissen en die apartheidsmuur goed en nodig en nuttig is, ik zie hoe ze de Palestijnen niets gunnen, niet eens hun eigen olijfgaarden, Ik hoor de Joden het vreemde argument gebruiken dat God ze 3000 jaar geleden dat land gegeven heeft, dus dat ze er nu opeens recht op hebben, terwijl ze vergeten dat God ze tot drie keer toe uit Zijn land heeft weggejaagd.

   

  3000 jaar geleden waren de tijden anders dan nu, er is een voortschrijdende ontwikkeling.

  Is je dat ontgaan?

   

  En ze zijn 3 keer teruggekomen, zou dat ook in Gods hand kunnen lliggen?

   

  En ken  je recente geschiedenis: In ´47 heeft de hele wereld, met 2/3 meerderheid dit stukje land aan hen toegewezen, inclusief de NU BEVRIJDDE GEBIEDEN.

   

   

  Nog vreemder wordt het als blijkt dat de meeste Joden niet eens in God geloven, terwijl de Joden die wel in God geloven tot op de dag van vandaag niet uitgelegd hebben waarom God ze de derde keer uit hun land heeft gezet, laat staan dat ze uitleggen waarom God het nu dan opeens goed zou vinden dat ze terug gaan.

  Ik sta erbuiten, ik zie het aan. God heeft het oordeel, Hij zal straffen wie gestraft moet worden.

   

  Ik denk dat jouw God het op prijs zou stellen dat je je best deed om terrorisme te bestrijden in plaats van het op laffe wijze te financieren, zoals wij nu doen.


   

 13. corjova

  Ik ga niet over jouw kleuren schema’s en jouw labels waarmee je karaktermoord pleegt op mensen die niet voluit achter Israël staan, dus trroost ik mij dat ik voor mijzelf weet dat ik aan de witte kant sta, de kant van objectieve onschuld. Dat is dan weer mijn kleuren schema waar jij niets over te zeggen hebt.

  Tja, er worden over en weer oorlogsmisdaden gepleegd in het Israëlisch Palestijse conflict en aangezien de Joden in de continue ontkenning van hun eigen rol zitten, aangezien de Joden een niet-Jood niets gunnen, worden ze steeds vaker met harde scheldpartijen geconfronteerd.

  Hoe zou jij het vinden als je met 1,8 miljoen lotgenoten door Joden in een openluchtgevangenis wordt opgesloten, die je niets gunnen en waar je voor jezelf moet zorgen door tunnels te graven, zodat de hoognodige spullen aan kunnen gevoerd? Zou je dan niet bij jezelf denken dat je iets terug wil doen om ze niet met die openluchtgevangenis weg te laten komen, bijvoorbeeld: drie keer per dag een raket afschieten? Waarom denken de Joden dat ze door middel het creëren van een openluchtgevangenis vrede zouden kunnen krijgen? Het is toch vreemd, dat ze dat denken?

  Ik zie het van een afstandje aan, ik zie hoe Israël uitlegt dat die openluchtgevangenissen en die apartheidsmuur goed en nodig en nuttig is, ik zie hoe ze de Palestijnen niets gunnen, niet eens hun eigen olijfgaarden, Ik hoor de Joden het vreemde argument gebruiken dat God ze 3000 jaar geleden dat land gegeven heeft, dus dat ze er nu opeens recht op hebben, terwijl ze vergeten dat God ze tot drie keer toe uit Zijn land heeft weggejaagd. Nog vreemder wordt het als blijkt dat de meeste Joden niet eens in God geloven, terwijl de Joden die wel in God geloven tot op de dag van vandaag niet uitgelegd hebben waarom God ze de derde keer uit hun land heeft gezet, laat staan dat ze uitleggen waarom God het nu dan opeens goed zou vinden dat ze terug gaan.

  Ik sta erbuiten, ik zie het aan. God heeft het oordeel, Hij zal straffen wie gestraft moet worden.

 14. Johannes N

  @Corjova

   

  Maar dat mensen na de ontelbare wandaden (en zero constructieve bijdrages) van de islam een probleem hebben met moslims snapt u uiteraard helemaal niets van?

   

  Israel verdedigt zichzelf. Van mij mag het dat. Het is uiteraard betreurenswaardig dat er mensen bij sterven, maar dat ontneemt Israel nog niet het recht op zelfverdediging, en de echte klootzakken zijn diegenen die hun wapens en hun strijders tussen de gewone burgers in parkeerden.

   

   

 15. josef1952

  Zeg euh, ze hebben al zoveel te onthouden, die moslim-jongeren.

 16. Haagse Harrie

  Corjova:

   

  “…door en namens Joden oorlogsmisdaden worden gepleegd.”

   

  Het afvuren van raketten door Hamas, vanuit Gaza, op willekeurige doelen (dus ook op burgers) in Israel, is in elk geval een oorlogsmisdaad. Toch heeft dit vanaf 2005 door kunnen gaan, met een gemiddelde van drie per dag, zonder dat er een haan naar kraaide. Nu wordt er door de VN, gemanipuleerd door de lobby van de OIC, naarstig gezocht naar een argument om Israel van oorlogsmisdaden te kunnen beschuldigen. Dat argument is steeds niet onomstotelijk vastgesteld. Maar voor antisemieten zoals jij reden genoeg om Israel er toch maar vast van te beschuldigen.

   

  Je laat goed zien aan welke kant (de verkeerde, bruine) kant je staat.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 17. V.K.

  -@ Corjova

   

  -Blij toe dat je in EAJ je excuus Jood hebt gevonden.

 18. sastro

  Ben bang dat de drijvende krachten veelal op de VU of de Radboud bivakkeren, daar beland via een hopeloze HBO-opleiding

 19. Insure

  In het begin van dit artikel weet ik niet of ik moet lachen of huilen. Het lijkt wel alsof de afgelopen dagen 1 miljoen moslims hebben gedemonstreerd. Het waren er hooguit een paar duizend. Totaal lachwekkend. Ik zal wel weer een NSB’er zijn, maar ik heb paar vlaggen gezien. Drie malloten deden die vlag om het oorlogsmonument. Dat is inderdaad weerzinwekkend. Die moeten het land uit. Ik erken wel het probleem hoor, maar het is niet zo dat de ISIS fanaten aan de poorten van het Binnenhof staan te rammelen. Overdrijven is ook een vak.

  De verzorgingsstaat bestaat eigenlijk niet mee. We gaan naar een participatiemaatschappij. Er zorgvuldig en niet al te democratisch door heen gedramt door allemaal liberale troep. “Hervormers” worden ze genoemd. Ik raad mensen hier eens aan om een bijstandsuitkering aan te vragen. En dan al helemaal als je blank bent en man. Het ontbreekt aan elk inzicht in de materie. 

   

  En als jullie toch voor 1 keertje objectief willen zijn. Vertel er dan ook eens bij dat 27 miljoen Russen in de oorlog het leven hebben gelaten. Hoeveel Amerikanen, CAnadezen, Polen en Engelsen voor ONZE vrijheid zijn gestorven. De holocaust is verschrikkelijk en weerzinwekkend, maar laat ik het dan als “antisemiet” maar zeggen. Er zijn veel meer mensen gestorven in de oorlog. Onder de barbaarij van de nazi’s. 

   

  Maar uiteraard wordt de holocaust( en natuurlijk weer de oorlog) er bij gehaald om islamieten te bashen. Allemaal prima. Het antisemitisme in de islam kan niet hard genoeg worden aangevallen. Ronduit treurig dat julie altijd moeten terug grijpen naar de meest zwarte geschiedenis. Dat dan weer wel.

   

  En ik zou trots zijn op “jullie participatiesamenleving”. Geen belastingverlaging en voor meer belasting krijgen jullie minder zorg, defensie, veiligheid en sociale zekerheid terug. Ik zou er maar trots op zijn. Vooral VVD of Artikel 50 stemmen. 

   

   

 20. corjova

  Ik kan me voorstellen dat een ander persoon, die niet pal achter Israël staat, iets tegen Joden krijgt als hij ziet dat er onder Israëlische vlag door en namens Joden oorlogsmisdaden worden gepleegd.

  Daarom ben ik ook bij met ‘Een ander Joods geluid’, die in ieder geval naar voren brengt dat Israël niet namens alle Joden dingen doet.

  Ik zie ook wel dat Islam antisemitische leerstukken heeft, maar laten we ook zien dat er een aanleiding bestaat om die nog eens naar voren te brengen.

 21. Wilhelmson

  @ Willem jan hilderink
  Dit is de meest constructieve bijdrage tot het antisemitisme en islamisme thema die ik tot nu toe heb gelezen. De vinger op de wonde , u slaat de nagel op de kop en biedt tergelijkertijd de gepaste oplossing op het juiste probleem.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.