Vice-premier Turkije: 'Vrouwen moeten niet lachen'

Geen categoriejul 30 2014, 15:14
De islamisten van de AKP willen Turkse vrouwen graag heropvoeden.
De Turkse vice-premier Bülent Arinc staat in het westen en in Turkije zelf bekend als gematigd, zeker in vergelijking met premier Recep Tayyip Erdogan, die een vulkaan van islamistische ideeën is.
Helaas betekent 'gematigd' bij de AKP nog altijd knetter-fundamentalistisch. Zie hier wat Arinc onlangs te zeggen had over vrouwen:

Women should not laugh in public in Turkey, the Deputy Prime Minister has said in a speech on “moral corruption” in the country. Bülent Ar?nç used a meeting for Eid al-Fitr on Monday to condemn perceived moral regression, consumerism and even excessive mobile phone use. He called for chastity in both men and women and blamed television and the media for turning teenagers into “sex addicts”, the Hürriyet Daily News reported.

Om precies te zijn zei Arinc: "De man zal geen player zijn. Hij zal loyaal zijn aan zijn vrouw. En hij zal van zijn kinderen houden. De vrouw zal weten wat verboden is en wat niet verboden is. Ze zal publiekelijk niet lachen. Ze zal niet firterig zijn, en haar zedelijkheid beschermen."
Met andere woorden, een vrouw die hardop lacht doet dat niet. Zo'n vrouw is in principe weinig beter dan een prostituee.
Vervolgens vroeg hij zich het volgende af:

"Waar zijn onze meisjes, die licht blozen, hun blik naar beneden richten en hun ogen afwenden als we ze aankijken, waardoor ze het symbool van zedelijkheid zijn?"

Kortom, de Turkse vice-premier wil dat vrouwen en meisjes nou eindelijk begrijpen dat zij minderwaardig zijn aan mannen en dat ze zich navenant gedragen. In AKP-kringen gaat dat blijkbaar door voor gematigdheid. 
Als West-Europa en Amerika om wat voor onverklaarbare redenen dan ook nog steeds dachten dat het allemaal wel meeviel met de AKP weten ze nu beter. Die partij bestaat volledig uit moslimfundamentalisten die de klok in en buiten Turkije honderden jaren terug willen draaien.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten