Woonstichting Rochdale: Israëlische vlag is 'aanstootgevend'

Geen categoriejul 31 2014, 15:14
Een puik stukje antisemitisme van de Amsterdamse wooncooperatie.
GeenStijl berichtte gisteren dat woningcorporatie Rochdale een bewoonster van een appartement in Amsterdam heeft opgedragen om een Israëlische vlag van haar balkon te verwijderen. De reden? De vlag zou voor onrust hebben gezorgd in de buurt. Met onrust wordt bedoeld: brandbommen, stenen door het raam, bedreigingen, etc. De belangrijkste aanstichters zijn de benedenburen, die juist een 'Free Palestine' vlag hebben hangen.
Zoals het roze weblog uitlegt:

Woningbouwvereniging Rochdale heeft de Mexicaanse vrouw gedwongen om het dundoek weg te halen nadat buren klachten verzonnen hadden, dreigbrieven met hakenkruizen hadden verstuurd, ruiten hebben vernield en een brandbom naar binnen hebben gegooid. Weghalen, zei Rochdale, anders zouden de kosten voor vandalisme op háár worden verhaald. 

Rochdale reageerde op de publiciteit door te stellen dat beide bewoners gevraagd waren om hun vlag weg te halen. Ze hadden niets tegen joden - echt waar niet - maar 'we' moeten gewoon goed met elkaar kunnen samenwonen in de buurt, dit soort 'provocaties' moeten daarbij worden vermeden.
Jammer, maar helaas, dat verhaal gaat niet op. Het blijkt namelijk dat alleen de joodse mevrouw een boze brief in de bus kreeg, haar onderburen niet:
Met andere woorden, Rochdale hangt een flauwekulverhaal op.
En daarmee zijn we er nog niet. De brief aan de pro-Israëlische bewoonster is namelijk ook online gezet. Naast het feit dat het ontzettend slecht geschreven is valt vooral op dat de woonstichting keihard stelling neemt tegen Israël:
Ja dat leest u goed: volgens Rochdale is de Israëlische vlag "aanstootgevend." Niet eens voor "bepaalde personen met bepaalde sympathieën," maar in het algemeen.
Het is een grove schande dat dit tegenwoordig kan in Nederland.
In plaats van dit zomaar te accepteren stel ik voor dat u allen een Israëlische vlag bestelt en die prominent voor het raam (of op het balkon) hangt. U kunt dat hier doen. Misschien dat antisemieten dan begrijpen dat dit land niet van hen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten