12.000 buitenlandse jihadisten afgereisd naar Syrië

Verzamelplaats.

Volgens de Verenigde Staten zijn er in de afgelopen drie jaar zo’n 3.000 buitenlandse jihadisten afgereisd naar Syrië, waar zij zich vervolgens aansloten bij deze of gene radicale organisatie:

Sinds de start van het conflict in Syrië ruim drie jaar geleden zijn er ongeveer 12.000 buitenlandse jihadisten uit vijftig landen naar Syrië afgereisd. Dat hebben de autoriteiten in de VS bekendgemaakt. De schatting draait om het totale aantal Syrië-gangers in de afgelopen jaren. ‘Ze zijn misschien niet allemaal meer ter plaatse’, verduidelijkte woordvoerster Marie Harf van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoeveel Amerikanen er naar Syrië zijn afgereisd, werd niet gezegd.

Dit soort cijfers onderstrepen de waarheid van Dirk Jans column van gisteravond. Heel veel jihadisten komen uit Westerse landen. Je zou denken dat zij – daar vaak geboren en getogen – verlicht zouden zijn, maar dat is allerminst het geval. Sterker nog, het is opvallend dat ze vaak extremistischer zijn dan moslims die in het Midden-Oosten wonen, en zeker dan hun ouders (of grootouders) die vaak geëmigreerd zijn naar het Westen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. chris2

  @Zeeman. Waarom die stemverklaring? Maar goed. Volgende keer beter.

 2. sastro

  De AIVD gaat het druk krijgen. Hopelijk dat ze het nu wat beter aanpakken dan indertijd met onze vriend Mohammed-Bouyeri. 

 3. zeeman

  Ik heb niet op de PVV gestemd, dat voorop.

  Maar toen er minder werd geroepen, werd Wilders door velen aangeklaagd.

  Dat Nederland een Moslim probleem heeft, is zo langzamerhand wel duidelijk.

  Dat we daar zelf mede schuldig aan zijn is door die vele aangiften nog duidelijker geworden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.