12.000 buitenlandse jihadisten afgereisd naar Syrië

Geen categorieaug 22 2014, 14:00
Verzamelplaats.
Volgens de Verenigde Staten zijn er in de afgelopen drie jaar zo'n 3.000 buitenlandse jihadisten afgereisd naar Syrië, waar zij zich vervolgens aansloten bij deze of gene radicale organisatie:

Sinds de start van het conflict in Syrië ruim drie jaar geleden zijn er ongeveer 12.000 buitenlandse jihadisten uit vijftig landen naar Syrië afgereisd. Dat hebben de autoriteiten in de VS bekendgemaakt. De schatting draait om het totale aantal Syrië-gangers in de afgelopen jaren. 'Ze zijn misschien niet allemaal meer ter plaatse', verduidelijkte woordvoerster Marie Harf van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoeveel Amerikanen er naar Syrië zijn afgereisd, werd niet gezegd.

Dit soort cijfers onderstrepen de waarheid van Dirk Jans column van gisteravond. Heel veel jihadisten komen uit Westerse landen. Je zou denken dat zij - daar vaak geboren en getogen - verlicht zouden zijn, maar dat is allerminst het geval. Sterker nog, het is opvallend dat ze vaak extremistischer zijn dan moslims die in het Midden-Oosten wonen, en zeker dan hun ouders (of grootouders) die vaak geëmigreerd zijn naar het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten