Big Brother Belastingdienst

Geen categorieaug 19 2014, 18:06
Parkeergegevens
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag bepaald dat de belastingdienst toch gegevens van klanten van het parkeerbedrijf SMS Parking mag opvragen en ontvangen. De kwestie is gevoelig, omdat het om privacy gevoelige informatie gaat.
De Belastingdienst wil de klantgegevens hebben om fraude door onder andere leaserijders te kunnen ontdekken, maar SMS Parking wilde die gegevens niet afstaan. De rechter heeft nu bepaald dat dit wel moet gebeuren om reden dat de gegevens niet direct naar individuele personen valt te herleiden. Bovendien vindt het hof dat de Belastingdienst de privacy voldoende waarborgt door de gegevens meteen te vernietigen als er geen sprake lijkt van fraude.
Maar hoe weten die mensen dat zeker ? De invloed van de staat op het leven van de gewone burgers wordt steeds groter. Je moet je als overheid eens een keer gaan afvragen of het allemaal wel zo zinvol is om veel geld en tijd aan dit soort opsporingsactiviteiten te besteden. Persoonlijk denk ik dat het meer kost dan het oplevert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten