GeenStijl wordt niet vervolgd

Geen categorieaug 28 2014, 13:00
Vrije woord.
Uiteraard is het bespottelijk dat het al zover heeft moeten komen, maar nu we er dan toch zijn: het openbaar ministerie zet de censuurzaak tegen GeenStijl niet voort. In een e-mail aan de hoofdredactie van het roze blog schrijft de magistratuur:

In de concrete context gaat het om een journalist die woensdag de foto heeft geplaatst bij een tekst ten behoeve van een discussie over censuur. Het OM is van mening dat uit niets blijkt dat de journalist de opzet heeft gehad op bedreiging van een bestuurder met geweld. Daar wordt in de tekst ook niet naar verwezen. Hoewel het OM van mening is dat de foto van woensdagavond en de later op donderdag geplaatste foto wel bedreigend kunnen overkomen, is er gelet op de specifieke omstandigheden van het geval echter geen sprake van een strafbare bedreiging in deze casus.

En daar heeft het Openbaar Ministerie gewoon gelijk in. De foto was vreemd en misschien niet leuk om te zien voor Van Aartsen, maar het was gewoon een flauw geintje en geen oproep tot geweld tegen de burgemeester van Den Haag.
Mooi dat uiteindelijk de vrijheid van meningsuiting zegeviert. En dat het OM zich nu maar weer mag bezighouden met belangrijke en minder kansloze zaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten