GroenLinks blijkt vriendje van Hamas

What else is new?

De dames en heren van Nu.nl dachten een mooie scoop te hebben vanochtend: GroenLinks pleit voor herziening Israël-beleid. In het berichtje laat partijleider Bram van Ojik zien dat hij het niet zo heeft op Israël en dat hij nogal begaan lijkt met het lot van de Palestijnen. Hij zegt het volgende:

“Nederland kiest altijd voor een evenwichtige benadering, maar in de praktijk is er in het conflict van evenwicht geen sprake. Terwijl Israël economisch profiteert van het Associatie Verdrag met de Europese Unie, smoort de feitelijke economische blokkade van Gaza door datzelfde Israël elke ontwikkeling in de kiem.”

Ook zegt Van Ojik dat het huidige beleid van het kabinet een “ongewenste status quo van structurele ongelijkheid” in stand houdt. Maar dit anti-Israël-geluid, want dat is het, is helemaal geen nieuw geluid binnen GroenLinks. Wie even rondkijkt op de site van GroenLinks komt al snel deze pagina over Israël en de Palestijnen tegen. Daarin gaat GroenLinks een stap verder dan in het berichtje van Nu.nl.

Citaat van GroenLinks:

De EU moet haar sancties tegen Israël stapsgewijs opvoeren, vindt GroenLinks. Voor producten uit de nederzettingen geldt al een hoger invoertarief. Het is nu tijd om het associatieverdrag tussen de EU en Israël op te schorten. Dit verdrag is gebaseerd op wederzijds respect voor mensenrechten. Zolang de Israëlische regering de rechten van Palestijnen onvoldoende respecteert, mag zij geen aanspraak maken op de handelsvoordelen die het associatieverdrag aan Israël toekent.

GroenLinks wil Israël boycotten en kapotmaken. Maar ook dat wisten we al. Als GroenLinks aan de macht zou zijn, dan zou er absoluut geen sprake zijn van de door GroenLinks zo vurig gewenste “evenwichtige benadering”. Nee, dan zou Israël het moeten ontgelden en dan krijgt Hamas, de terreurorganisatie die op de Gazastrook de baas is, alle macht in handen om te doen waar ze zin in hebben, zoals het vermoorden van Palestijnse tegenstanders, het bombarderen van Joden vanuit woonwijken en scholen en het zaaien van terreur in het Midden-Oosten.

Wie op de site van GroenLinks zoekt op de naam ‘Hamas’ komt slechts één berichtje tegen in de afgelopen vijf jaar (!). In dat berichtje staat het volgende over Hamas: “Is er met alle partijen, waaronder Hamas, in dit conflict contact om te komen tot een staakt-het-vuren?” Geen veroordeling van Hamas en zelfs geen vragen over de terreur van Hamas, helemaal niets. Dat GroenLinks Hamas oké vindt is een kwalijke zaak, omdat partij kiezen voor Hamas juist tot gevolg heeft dat de Palestijnen het nog slechter krijgen in de Gazastrook. Zo bezien is GroenLinks in feite helemaal niet begaan met het lot van de Palestijnen.

Maar goed, het is wel duidelijk, toch? Of moet ik het ook nog uitspellen voor sommigen? Oké: GroenLinks is geen vriend van Israël, maar een vriendje van de terroristen en Jodenhaters van Hamas. Het is een grove schande.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Richard van Ravenstijn

  Groen Links is altijd al voor de Islamisering van Nederland geweest — herinnert  U zich de motie Halalsema ??

   

  De Islamisering van Nederland wordt geen strobreed in de weg gelegd — aangenomen door alle partijen — behalve PVV en SGP !!

   

  Dit smerig partijtje, met alle schandalen en criminelen die daar ooit in vertoeft hebben, moet gewoon verboden worden — met zulke “vrienden” heb je geen vijanden meer nodig !!

   

  Tot mijn verbazing stemmen er toch altijd nog mensen op deze groene NSBers.

 2. P.S.

  Ze komer er tenminste nog voor uit. PvdA, SP, D66, CDA en VVD zijn ook anti israel, dat bewijst hun beleid. Ze durven zich alleen nog niet tegen een groot deel van de nederlandse bevolking te keren.

 3. hhermanus

  Moslim rechten versus niet-moslim rechten: zie sharia en pact van Umar.

  Onderwerping aan allah of onderwerping aan de mohammedaan.

   

 4. fredvdB

  Het is altijd moeilijk om instrumenten als tarieven, subsidies en andere instrumenten te gebruiken.

   

  Je kan stellen dat “in zijn algemeenheid” heel erg goed nagedacht moet worden wat ook de mogelijke neveneffecten zijn. Dan moet je continue waken hoe die neveneffecten, die een averechtse of neutraliserende werking kunnen hebben, zich mede ontwikkelen.

   

  In casu denk ik aan het volgende mijns inziens belangrijkste (negatieve) neveneffect. Het feit dat Hamas zich door de EU en mogelijk de VN gesteund voelt in de overtuiging dat de doelstellingen die omschreven zijn in haar charter -om Israel te vernietigen- als rechtvaardige doelstellingen gezien wordt in de EU en de VN.

   

  Zolang Groenlinks het afkeuren in de sterkste bewoordingen van bijvoorbeeld dat charter maar duidelijk maakt, dan poogt zij in ieder geval dat neveneffect te neutraliseren. Ook zal zij moeten aangeven een organisatie als Hamas niet te dulden, hoewel zij de Palestijnen steunt. 

   

  Ik neem aan dat je dat allemaal op de website kunt vinden.

   

  Zo niet, dan begrijp ik best dat allerlei lieden “Joden dood” scanderend, plunderend en waar mogelijk erger door de straten van de EU trekken. Het bestuur in de EU geeft immers haar steun aan Hamas, de Jodenvernietigers.

   

   

   

 5. Dick Kraaij

  Heel GrofLinks is rot – niet alleen Mohammed Rabbae (en enkele kameraden van hem), zoals mij gistermiddag in een tweebateje voor de voeten werd geworpen. Eigenlijk kun je dit een kaaskop als Van Ojik zwaarder aanrekenen dan Tofik Dibi, die nu eenmaal een moslimachtergrond heeft.

   

  Dibi beweert bovendien met zijn Israëlhaat en de Jodenhaat in zijn omgeving te worstelen. Zijn moeder zou alle Joden het liefst de wereld uit hebben; ze deugen immers geen van allen. Dit vindt Dibi best pijnlijk, maar echt afstand nemen is moeilijk voor hem. Dat komt door Gaza. Het ingrijpen van Israël in Hamasistan is debet aan zijn radicalisering. Dibi heeft de meeste gruwelijke, tranentrekkende beelden gezien namelijk. Ook nooit van Pallywood gehoord dus…

   

  Enfin, deze partij zou volgens de eigen normen, die zij de PVV en “extreemrechts” in het Europarlement oplegt, verboden moeten worden. Haar stellingname is fascistoïde. GroenLinks oprollen en leiders berechten? Het is weinig democratisch, maar ik zou er geen traan om laten, integendeel. Dat is mijn radicalisering voor vandaag.

 6. Hans_VS

  Wie oneer neemt in plaats van oorlog zal oneer EN oorlog krijgen!…

 7. KhunHans

  Alleen groen links?

   

  Wat dacht U van de epistels van kameraad Roemer van de SP?

   

  Wat dacht U van de idioten van de partij voor de allochtonen?

   

  En wat dacht U van de achterlijke opmerkingen van Nog-Een?

 8. AJ - Raalte

  Net zoals de vorige keer zijn er ook ditmaal door toedoen van de IDF veel MINDER onschuldige burgers omgekomen dan het Hamas-regime doet voorkomen.

   

  Van de duizenden raketten die de verschillende Gazaanse terreurbendes op Israel hebben afgeschoten, zijn er honderden in Gaza zelf neergekomen.

   

  Ook heeft Hamas een flink aantal demonstranten en zg. “collaborateurs” afgeknald.

   

  “From July 8 to August 5, the IDF targeted terrorists in Gaza responsible for the planning and execution of attacks on Israeli soldiers and civilians.

   

  • IDF forces targeted at least 253 Hamas terrorists.
  • At least 147 Palestinian Islamic Jihad terrorists.
  • At least 65 terrorists of various smaller organizations.
  • At least 603 terrorists of unknown affiliation.

  In addition, 159 terrorist suspects have been questioned by Israeli security forces.”

   

  http://www.idfblog.com/blog/2014/08/05/operation-protective-edge-numbers/

   

 9. santaty

  Ik zou zoveel willen en kunnen schrijven, doch kan het niet meer opbrengen. Hier in de DDS lees je meestal goede en objectieve stukken, doch de ellende is 60 jaar linkse hersenspoeling en een gebrek bij de grote bevolking aan intelligentie die hun zou noden om zaken eens van meer en reeele kanten te bestuderen. Niemand leest de DDS, slechts enkelen; iedereen leest de Telegraaf ( waar per definitie nooit een intelligent stuk in staat) en hun regiokranten.

  Dit is de tijd ,reeds meer dan 30 jaar, waarin verstand en nadenken is vervangen door snelle sound bites en manipulaties van een hele bevolking door nieuwszenders die bevolkt worden door ideologische mensen.

  Een denker heeft geen kans meer. Waar is de tijd dat een man als G.B.J. Hilterman, een erudiet man die reeds in de begin jaren 70 de moed had om de VOLKSKRANT antisemitisch en anti israel te betitelen, wat vandaag helemaal van toepassing is. We hebben nu alleen nog gestaalde linkse partijleden die Hilversum en de media bevolken; anders kom je er niet in en kun je voor een klein dorpsblaadje gaan werken ( en dit weet ik van een goed onderlegde en objectieve journalist). Dus laat ik het er maar bij, met een triest en desolaat hart.

 10. richardje

  Weet iedereen trouwens dat onze Bram een dienstweigeraar is?

 11. richardje

  Weet iedereen trouwens dat onze Bram een dienstweigeraar is?

 12. LantR.fant

  De PSP (Pacifistische Socialistische Partij), de PPR (Politieke Partij Radicalen), de EVP (Evangelische Volkspartij) en de CPN (Communistische Partij Nederland) 

   


 13. pietkremer

  Israel grenst aan Libanon, Syrie, Jordanie en Egypte en aan Gaza en de Westbank. Is dus omgeven door vijanden.

  Dan heb je nog Iran en Qatar die Israel van de kaart willen vegen. GL wil dat Nederland het voor de Palestijnen en Hamas opneemt. Ook wenst GL dat Israel Gaza niet belemmert in economische ontwikkeling, dus geen beperkingen oplegt aan import en export. Stel dat Israel daarin meegaat, dan is dat nog geen garantie voor de veiligheid van Israel. Hamas wil de joden de zee indrijven. De Israeli nemen dat dreigement serieus. Een ezel stoot zich in t’gemeen, geen twee keer aan dezelfde steen. Israel krijgt van alle kanten van stuurlui aan de wal het verwijt dat het disproportioneel hard is opgetreden. Er zijn veel onschuldige Gazanen omgekomen. Maar als Israel niet van zich afbijt, zullen er op den duur veel onschuldige Israelische kinderen omkomen. Niet alleen Hamas staat klaar om de Israeli te vernietigen, maar ook Isis. Proportioneel optreden van Israel zou zeker geen eind gemaakt hebben aan de raketbeschietingen door Hamas, Een meegaande opstelling van Israel tegenover de Palestijnen van Hamas en de Arabische buurlanden brengt geen vrede in het Midden-Oosten. Dat blijkt wel uit de vervolging van christenen in Syrie en Irak, die daar al eeuwen woonden. Wie empathie heeft met die christenen, zou zich ook moeten kunnen verplaatsen in de angst van de Israeli. Die christenen deden niemand kwaad. Alleen het feit dat ze christen zijn, is al genoeg voor vervolging. Dus joden hoeven al helemaal niet op genade te rekenen. Dan hadden ze maar niet in het Midden-Oosten een staat moeten stichten, zal van Ojijk redenren, maar dat is mosterd na de maaltijd.. Er kan pas vrede komen, als Palestijnen en Arabieren het bestaansrecht van de staat Israel erkennen.

 14. nog_1

  GroenLinks wil Israël boycotten en kapotmaken.’

   

  Er is maar één gevaar voor Israels bestaan en dat is haar eigen (bezettings)politiek. 

 15. Hans Kramer

  Groen links is dé terroristenclub van nederland. Voorbeelden genoeg:

  Volkert vd Graaf-moordenaar Pim Fortuyn

  Wijnand Duyvendak- RARA terrorist

  De rest is eenvoudig via google te achterhalen. je zult versteld staan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.