Zwarte Piet-gate: HEMA in totale paniek na oproep tot #boycotHEMA

De politieke correctheid van de HEMA werkt als een boemerang.

Gisteren zagen we de kracht van social media: toen bekend werd dat de HEMA buigt voor de lobby van politiek-correct Nederland en Zwarte Piet boycot door alle Sinterklaas-verpakkingen aan te passen, kwam de rest van Nederland in actie op Twitter (hashtag: #boycotHEMA) en Facebook. Als HEMA Zwarte Piet in de ban doet, dan doen wij de HEMA in de ban, zo klonk het.

De HEMA-directie raakte in paniek en verklaarde op Twitter en op de eigen site (uiteraard zonder Zwarte Piet Zwarte Piet te noemen, de HEMA is en blijft een politiek-correct bedrijf):

HEMA doet Piet niet in de ban. Er zijn nog steeds Pieten te vinden in het assortiment. We blijven de maatschappelijke discussie volgen en we respecteren de regelgeving die daaruit volgt. Voor 5 december is alles ingekocht en over volgend jaar kunnen we nog geen uitspraken doen.

Ik ben een groot voorstander van de vrije markt. Als de HEMA stopt met de verkoop van snoepgoed met Zwarte Piet erop, dan moet dat gewoon kunnen. Als de HEMA denkt dat ze daarmee een handjevol klanten tevreden stelt, dan is dat hun goed recht. Maar dat betekent wel dat ik, en vele anderen met mij, geen stap meer zetten in de HEMA en geen cent uitgeven aan Sinterklaas-producten bij de HEMA. Wij halen onze Sinterklaas- en Zwarte Piet-producten elders. Dat is de keerzijde van de medaille.

En het gaat al zo slecht met de HEMA. Het feit dat de HEMA in paniek een persbericht de wereld instuurde naar aanleiding van de oproep tot een totale HEMA-boycot (hier leest u hoe u uw HEMA-zorgverzekering kan opzeggen) is bewijs voor de stelling dat de klant nog altijd koning is. Klanten kunnen een bedrijf groot maken maar ook kapotmaken. Dat moeten de HEMA en andere bedrijven die zich politiek-correct gedragen (zoals de Jamin, die Zwarte Piet ook in de ban doet) beseffen. Power to the people. Dat vind ik mooi.

Bij de HEMA zijn ze natuurlijk doodsbenauwd nog dieper in de rode cijfers te belanden nu tienduizenden klanten wegblijven in reactie op de politieke correctheid van de HEMA. Tja. Eigen schuld, dikke bult. Wie politieke correctheid als hobby heeft en er zelfs mee te koop loopt, moet weten dat de rest van Nederland daar geen enkele behoefte aan heeft. Niet voor niets heeft de Pietitie op Facebook meer dan twee miljoen fans. Nederland vindt Sinterklaas en zijn hulpje Zwarte Piet juist hartstikke oké. Zwarte Piet is niet racistisch, Zwarte Piet is gewoon Zwarte Piet.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

40 reacties

 1. zwartzondersuiker

  Na.v. een stuk van de jurist King in het AD van vandaag, waarbij zowel de voorpagina als anderhalve binnenpagina was gereserveert voor deze meneer, heb ik gelijk mijn abbo opgezegt.

   

  Ik ben er echt helemaal klaar mee. Wat een podium krijgen deze gasten iedere keer.

   

  Omdat het AD in de persgroep zit, kreeg ik nog de vraag of ik misschien interesse had in de Volkskrant. Ik ben nog aan het bijkomen van het lachen.

 2. Frank

  Door de rentelasten op de voor Hema betaalde overnamesom ten laste van het resultaat van Hema te brengen, drukt de directie de winst en spaart zij een substantieel bedrag aan te betalen vennootschapbeslasting uit. Op die manier steelt dit policor-bedrijf van ons allemaal.

 3. Matthijs

  Vrije markt, lees vrijheid, lost alles op.
  Ook de wereldhonger!

 4. Matthijs

  Lol. Hoe kan een bedrijf nou iets van je stelen?
  Die brengen die belasting gewoon bij jou in rekening. Ze besparen dus voor je!
  Ouwe communist

 5. Bes Tolen

  Ik heb niet veel met Zwarte Piet. Voor mij speelt dat de politieke multicult moet worden afgestraft. Dat geldt zeker voor het snoepwinkelconcern Jamin, dat nu aan Sinterklaas denkt te verdienen door in het vervolg de uitdrukking ”Smulpiet” te hanteren. Aldus een ochtendkrant. Boycotten dus.

 6. Matthijs

  De overheid rooft van ons, bedrijven helpen ons juist (naja ook niet allemaal, maar dat komt weer door de overheid).

 7. fredvdB

  Volgens mij is die hele zwarte Pieten discussie een welkome afleiding van de werkelijke problemen:

   

  Over kalifatenbouwers:

  https://www.youtube.com/watch?v=KLhqTmIRaMY

  de conflicten die groeien, zoals in Argentieul bij Parijs:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2341113/Frances-burkha-ban-sparks-violence-Paris-police-try-arrest-woman-wearing-veil-pregnant-woman-attacked-covering-face.html

  En wellicht culture uitingen die daarbij horen, zoals in Argenteuil bij Parijs:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2014/8/Dubbele-moord-met-onthoofding-in-voorstad-Parijs-1585175W/?masterpageid=158493

   

  Hoewel belangrijk, llijkt zwarte Piet, dan toch eigenljk een “non discussie”, qua belang.

   

   

 8. Johanna

  De Hema  in paniek, Bijenkorf in paniek  en na het lezen van  “Oekraïne.corrupte journalistiek en Atlantisch geloof”  van  Karel van Wolferen  bij Joop.NL, hoop ik dat eindelijk de journalistiek ook flink in paniek zal geraken. Al hun gegevens moeten ook maar eens worden geboycot.

 9. Johan de Wit

  Heb vanmorgen mijn aandelen HEMA verkocht voor ze niks meer waard zijn. En deze belegd in een kledingfabriek voor Zwarte Pieten-pakken en een cosmetica-groothandel in zwarte smink en rode lippenstift.

  Ik denk nog even na over een bedrijf voor nep-gouden oorringen.

   

  Zo en nu even een bakje zwarte koffie met een negerzoen of zal ik er een jodenkoek bij nemen.

 10. pietkremer

  Als de Hema het moet hebben van de klandizie van zwarte Nederlanders tijdens de Sinterklaasperiode, dan zal de Hema nog op haar neus kijken, want zwarten vieren geen Sinterklaas. Het effect zal zijn dat echte Sinterklaasvierders hun boodschappen elders doen. Toegeven van Hema aan de eisen van policor Nederland, is buigen voor een minderheid. Hoe kruiperiger we ons opstellen tegenover vreemde subculturen, des te brutaler die worden. Nog een paar jaar en subculturen maken hier de dienst uit. Wij gaan toleranter om met zwarten dan zwarten zelf. Die slachten elkaar in Afrika aan de lopende band af. Laat die Gario daar maar actie tegen voeren. Hier zijn zwarten hun leven zeker, in Afrika niet..

 11. Johanna

  Boycot niet alleen de HEMA maar alle winkels die onze lieve zwarte Piet boycotten. Die winkels bestempelen ons als racisten.

  Wij zijn geen racisten!

 12. Henk

  Het is ook een p.r.-blunder van formaat om een mailtje te sturen naar een klant, zonder dat je officieel je beleid bekent hebt gemaakt. HEMA is het contact met haar klanten al lang verloren. Ze maken niet voor niets zoveel verlies.

   

 13. louis-portugal

  Op weg naar de correcte sluiting met hun politiek-correcte gedrag.

 14. De man uut Limburg

  Op marktplaats worden al stickers aangeboden met Ik hou van Zwarte Piet. Ik zou zeggen massaal kopen allemaal. Zo laten zien dat zwarte Piet van ons is.

  En de hema? Boycotten!

 15. De man uut Limburg

  Wat veel bedrijven in feite nog steeds niet begrijpen is dat mensen (werknemers en klanten) een bedrijf kunnen maken en of kunnen breken. Dat blijkt nu dus overduidelijk.

  Wat wij als inwoners van ons ooit zo mooie land ons niet voldoende beseffen is dat OOK WIJ SAMEN een bedrijf dus kunnen laten ploffen.

  De werkgevers, zeg maar gerust de rijke industrielen, hebben hun bedrijven zo groot en sterk kunnen krijgen met de hulp van ons als werkenden en als consumenten. Dat zij rijk zijn geworden danken ze dus eigenlijk aan ons allen!! Dat moeten wij eens gaan beseffen.

  De rijken hebben nooit genoeg en hebben dus al tientallen jaren hun bedrijven (dus opgebouwd door onze inspanningen) verplaatst naar de lage lonen landen om daar de werknemers te gaan uitmelken. Ja we krijgen de produkten wel tegen een lage prijs, maar we betalen in feite de hoogste prijs omdat de werkloosheid en alle negatieve effecten eromheen ons volledig in het hart raken.

  Wij moeten dus die bedrijven terughalen naar hier en nooit meer laten weglopen. Dat laatste moet een overheid wettelijk regelen. Immers de rijken willen wel dat wij hen rijk maken en daarna er vandoor gaan?! Niks ervan, hier blijven!

  Lieve mensen besef dit toch eens. Wij hebben hen rijk gemaakt en ze laten ons door de stront zakken. Dit mag nooit meer gebeuren. Werk moet terugkomen en wel direct!

 16. peterdeRuyter

  Het is toch te gek dat een paar Surinamers en Antillianen nota bene het vieren van een eeuwenoud Nederlands volksfeest via hun  pc foute vrinden bij de rechterlijke macht, de politiek en zeker ook die gore MSM en PO aan het verzieken zijn. Ik ben die bemoeizuchtige haatdragende import meer dan zat.Laat King maar fijn in Paramaribo of Willemstad gaan advocaten of een spelletje corruptie spelen. Goed, wat echt belangrijk is m.i., is dat we ook andere bedrijven dan de Amerikaanse Hema, zoals meneer Jamin, Albert Heijn (ook een heel dunne ruggegraat), Bart Smit en alle door D’66 typetjes geleide bedrijven (klonen van Weijers en Rinnoy Kan enz) stevig in de gaten houden. De Hemabaas heeft het over regelgeving, maar wat is dat in hemelsnaam, er is toch geen wet die bepaalt hoe Zwarte Piet eruit moet zien? Hoogstens regelgeving van hier en daar een stel linkse pc bestuurders van de van Aartsen snit,maar daar kun je toch niet je bedrijfsbeleid naar richten? Ook niet naar de uitingen van een of ander verpolitiekt wereldvreemd Sinterklaas commité ? Te gek voor woorden

 17. Johan T

  De HEMA heeft hoofddoeken in het assortiment die voor iedereen en iedere gelegenheid geschikt zijn. Ze hebben weken gehad met islamtische producten. En in deze reactie geven ze helemaal niet aan dat Zwarte Piet blijft zoals we hem kennen. Er zullen ergens in de winkel nog wel producten te vinden zijn met daarop een Zwarte Piet maar hoe die er dan uitziet, dat wordt niet gezegd.

   

  Ik zie helemaal geen paniek bij de HEMA. Ze volgen gewoon de koers van Nederland: linksaf het ravijn in.

 18. josefkuijpers

  Enig idee hoeveel HEMA aan Zwarte Piet-poppetjes en andere Sinterklaas-goed door de jaren heen verdiend heeft? Ik zou het niet durven schatten. Wat een domme actie van deze noodlijdende winkelketen.

 19. mijn-idee

  Tijd voor een nieuwe echte Nederlandse keten?

   

   

  Heb al een naam: Houdt Holland Hoog….HoHoHo!

 20. kees rudolf

  De HEMA is als ik het wel heb tegenwoordig in Britse handen. Het kan zijn dat de top van de directie te ver van Nederland afstaat om te begrijpen dat je met zo’n opstelling in Nederland meer klandizie verliest dan wint. Maar het kan ook zijn dat ik me in Nederland vergis. Het komt op mij in elk geval bijzonder stupide en antipathiek over. Ik kocht niet zo heel vaak bij de HEMA, maar ze hadden wel enkele degelijke producten voor betrekkelijk gunstige prijzen. Of ik zo ver zal gaan dat ik elders dezelfde producten voor minder gunstige prijzen zal kopen weet ik niet zeker, maar mijn animo om er binnen te gaan heeft wel een knauw gekregen. En dat terwijl ze uitgerekend vlakbij waar ik woon een HEMA-filiaal geweldig hebben uitgebreid en verbouwd. Misschien dat dit filiaal nu extra aantrekkelijk wordt voor de talrijke allochtonen in die buurt? Maar dat zal in elk geval niet gelden voor de vele filialen in de provincie. Voor Sinterklaasinkopen zal ik deze zaak zeker links laten liggen, dus die centen die ik daar tot dusver uitgaf als opa van een aantal kleinkinderen daar kunnen ze naar fluiten. Tja, een winkel “boycotten” is relatief makkelijk zolang je de spullen die je daar placht te kopen ook net zo makkelijk elders voor ongeveer dezelfde prijs kan kopen. Ook met een krant kun je gewoon ophouden die te kopen. Moeilijker wordt het met bijv. pensioenfondsen, waarbij je min of meer verplicht als werknemer je pensioenvoorziening hebt. Laatst besloot bijv. PCGM Israel te gaan boycotten door zich terug te trekken uit bepaalde projecten in dat land. Maar een werknemer in bijv. de gezondheidszorg kan helaas daarop moeilijk besluiten om zijnerzijds PCGM te boycotten. Het gedrag van PCGM vind ik daarom moreel verwerpelijker dan dat van de HEMA, want de HEMA neemt met een soort van politiek ‘statement’ zelf het risico klanten te verliezen, terwijl PCGM voor het maken van een politiek ‘statement’ gewoon kan schuiven met het geld van de bij dat bedrijf aangesloten pensioengerechtigden, en die pensioengerechtigden hebben dat maar te nemen.

  De ellende is ook dat nu de HEMA hiermee begint het op den duur van andere zaken een soort “statement” wordt als ze nog wel de traditionele Sinterklaas-parafernalia verkopen, terwijl het natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn. Toch tamelijk ongelooflijk wat een paar ‘racisme’-roepende mafketels voor elkaar krijgen. Ik zou het wel toejuichen als straks blijkt dat de HEMA zich door zijn opstelling met betrekking tot het Sinterklaasfeest lelijk in het eigen vlees heeft gesneden en dat dit een waarschuwend voorbeeld zou zijn voor alle andere snoep- en/of speelgoedverkopers die overwegen mee te buigen met deze mafketels.

 21. Hilterman

  Hoe is het mogelijk dat mensen die de gave des onderscheids ruimschoots zouden moeten bezitten zich door een zuidvrucht als Quincy Gario zo gek laten maken dat ze zelfs maar willen discussiëren over dit onderwerp.

  Zwarte Piet maakt deel uit van een oude folklore die miljoenen kinderen heel lang veel plezier heeft gegeven.

  Er zit geen enkel facial of discriminerend aspect aan de rol van de man of vrouw die met roe en zak zijn baas ter zijde staat. Stop met deze onzin. Straks mag Kluk Kluk ook niet meer omdat het een stereotiep is van een bedreigd volk.

  Nog even en grappen over Eskimo’s zijn ook verboden.

   

  Laten we het eens over een andere boeg gooien meneer QG hitst mensen op om afstand re nemen van een stukje onschuldige folklore. Dat is haatzaaien. Voldoende ernstig om hem zijn Nederlandse nationaliteit af te nemen en terug te sturen naar Curaçao. Nee ik maak geen grap, weg met die splijtzwam.

 22. Leo KarelJan

  Als reactie op ingediende klacht: “Wij blijven maatschappelijke discussie volgen en respecteren regelgeving die daaruit volgt”

  Need i say more? In 2015 dus geen Zwarte Piet meer bij HEMA. Je verschuilen achter “regelgeving”. Welke regelgeving? Alsof er regelgeving voor winkels komt. Wat een laf bedrijf. BOYCOTTEN: laat je niet in slaap sussen.

  Ze schrijven er nog bij: “voor 5 december is alles ingekocht, over volgend jaar kunnen we nog geen uitspraken doen”.

  Nu heb ik zelf in de handel gezeten en ik weet dat ze de komende weken al afspraken met hun leveranciers moeten maken over 2015.

  Ze noemen ook inderdaad alleen “Piet” en geen Zwarte Piet.

 23. Jasterke

   

  ’t ligt aan dat toetsbord

  echt waar…ik tikte worst !

 24. Marg

  Ik liet de HEMA al zoveel mogelijk links liggen en wel om de volgende reden: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/ook_hema_weert_joodse_producten_jumbo_ontkent_boycot_1_756453

  Ik zou eigenlijk wel graag een lijst zien met winkels die Israël boycotten (ik neem eigenlijk aan dat die ook Zwarte Piet gaan boycotten omdat men graag PC blijft) dan weet ik waar ik voortaan niet meer heen hoef.

  Kan iemand me daaraan helpen

 25. nick

  Heel goed dat de mensen, de Nederlandse bevolking, eens van zich laat horen, het kan dus wel,  dit gaat om Zwarte Piet, dat durven ze wel en accepeteren terecht niet dat onze cultuur kapot gemaakt wordt door andere cultueren die hier feitelijk niet thuis zijn of horen! Wil je hier thuis zijn en horen dan neem je onze cultuur en gewoontes mee in die van jezelf of respecteerd die minimaal volledig. 

  Maar het zou zo mooi zijn en hoogste tijd worden wanneer al die opgesprongen mensen hun stem eens wat vaker laten horen en niet meer acceteren wat de incapabele, corrupte en laffe politici ons allemaal aandoen. 

  Spring ook eens op voor israel, tegen Isis, hamas en consorten, tegen krankzinnige bezuinigingen en vooral tegen de EU die ons land volledig naar de verdommenis aan het sturen is!! Wakker worden mensen!!

 26. cico

  Vrouwlief zag iets leuks in de HEMA-folder. Heb ff uitgelegd dat HEMA bukt voor paar pietenhaters. HEMA zit in de ban als we dat gewoon even een paar weken doen met de 98% die voor Zwarte Piet is. 

   

  Kijken of die manager nog naar zijn investeringmaatschappijbaasjes durft te gaan.

 27. Caroline

  @fredvdB, hoe onbelangrijk ook vergeleken bij bijvoorbeeld onthoofdingen in Franse voorsteden, maar ergens moet de victorie tegen de gekte beginnen, en de Hema heeft zich er nu eenmaal voor aangeboden, niet? En met een paar muisklikken heb je er iets aangedaan, een boycot-briefje schrijven en versturen. Anders dan een ontvangstbevestiging heb ik er nog niet op gehoord.

   

  Van de Hema is het des te dommer omdat die het imago van een no-nonsense winkel voor iedereen had. Vaak mooie spullen (heb jaren zo een Lapin fluitketel gehad), goede wijnen en 0 politiek profiel. Alles was/is al politiek tegenwoordig (echt, doodvermoeiend, dat niets meer is wat het is maar dat je van alles iets moet vinden), en dan valt de Hema ook nog eens af als gewoon iets dat gewoon is en verder niets, m mee te huilen in het al zo overvolle bos van de politieke praatjes.

   

  Politiek is pas belangrijk als de politici uit de hand gelopen zijn zoals nu al een paar decennia aan de hand hier. Die moeten ook weer in het hok, maar een mens moet ergens beginnen.

   

   

 28. Caroline

  Hemaboekje? Misschien terugsturen op kosten van de Hema? Gewoon de brievenbus in met retour afzender erop?

 29. Mar

  Waar was iedereen toen een jaar of wat terug meerdere winkels de sinterklaasversieringen maar afschaften en vanaf begin december al in kerstsferen gingen?

   

  Ik erger me ook aan het Zwarte Pieten gezeur maar is het niet treurig dat er eerst bezwaren moeten worden gemaakt tegen Zwarte Piet voordat de mensen doorhebben dat het allang bergafwaarts ging met het Sinterklaasfeest?

   

  Ja, nu gaat het weer goed omdat men van weeromstuit Sinterklaas weer gaat vieren.

   

  Hoe krijg je Nederlanders op de barricaden? Zeg dat iets niet meer mag.

 30. Leo KarelJan

  Hema gaat Zwarte Piet echt in de ban doen: ze zijn daar door en door politiek correct ( zie ook hun geslijm met de islam ) Daarom : laat je  niet misleiden: boycotten dit hypocriete bedrijf dat zichzelf zogenaamd “Oerhollands “noemt.

  Ze verkopen hooguit nog wat reeds ingekochte zaken: maar laat ze daar ook lekker meezitten.

  Laat ze maar klanten werven onder moslims en racistisch gajes als Gario.

   

 31. Jasterke

   

   

  wie naar meer Wijsheid dorst :

  Cultuur is méér dan wordt !

 32. Advocatus Diaboli

  En zo is het toevallig ook nog eens een keer!

  (Met dank aan een omroepstichting….)

 33. Mengelberg

  De gedachte dat de HEMA wordt gedreven door politiek correcte overtuigingenis nogal dom. Ze worden slechts gedreven door commerciële motieven en vanuit die gezichtshoek ben je niet slim als je niet snapt dat Zwarte Piet door een snel groeiend gedeelte van je klanten wordt gezien als een obsoleet symbool van slavernij en discriminatie. Zwarte Piet is een gênante figuur die de verkoop drukt, dus daar adverteert een verstandige grootgrutter niet mee.

 34. vanhetgoor

  Het was niet mijn bedoeling twee keer de zelfde reactie te plaatsen (en ik heb een typefout gemaakt)

  Edit: hersteld.

 35. vanhetgoor

  Zwarte Piet heeft bedenkelijke achtergronden, veel mensen realiseren zich dit niet, maar Zwarte Piet is in feite de zwarte kant van de mens. Het witte is goed en het zwarte is kwaad, het zwarte wàs het kwaad! Totdat het zwarte werd bedwongen. Ik heb lange tijd er niet veel kwaad in gezien, maar het aspect van slechte kinderen meenemen in de zak is een zwarte kant. 

   

  Er waren in Afrika bepaalde stammen die andere stammen overvielen en hen tot slaaf maakten, die gedrag komt ook weer naar voren in Zwarte Piet. Hij neem slechte kinderen mee naar Spanje, wat er dan met die kinderen gebeurd wordt niet verteld. We horen er niets meer van. Wat bepaalde mensen nu willen is dat wij in de westerse wereld geen notie hebben van de slaven makende neger in Afrika. Men wil dat de mensen niets weten van de slavernij. Het sprookje dat de witte man naar Afrika ging en daar het schip vol lade met werk-grage zwartjes is ongeloofwaardig en onjuist. Gedurende een hele kleine periode zijn er Portugese, Spaanse, Engelse en Nederlandse schepen ingezet bij het transport van neger-slaven van Afrika naar ‘De West’, maar de moslim slavernij heeft daarvoor al bijna acht eeuwen bestaan. En ook na de afschaffing van de slavernij in de beschaafde wereld is de slavernij doorgegaan in de moslim wereld, en nog steeds gaat dit onmenselijke systeem zijn etterende gang. 

   

  Tegenwoordig is Zwarte Pier het toonbeeld van de nobele zwarte, de getemde wilde. Hij wil wel kindertjes meenemen, maar Sinterklaas weerhoudt hem daarvan. Het Zwarte en het Witte, er er zijn mensen die dit niet willen inzien, er is meer dan dat kleine laagje aan de buitenkant, Sinterklaas en Zwarte Piet zijn wit en zwart, de beschaving en het wilde, geen mens kan leven zonder goed en kwaad, alles moet in balans zijn. Als Zwarte Piet verdwijnt dan is er alleen nog goed zonder kwaad, en dat is een slechte zaak.  

   

 36. Robbert L.

  HEMA en anderen hebben liever  de 1 miljoen Moslims als klant en hebben er enkele tienduizenden boycotters graag voor over. Mij zijn ze kwijt.

   

  Het Hollandse in de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij is racistische en sluit mensen uit.

  We zijn namelijk wel allemaal Nederlanders, als je het paspoort hebt, maar niet allemaal Hollanders.

  Hollanders zijn een etnische minderheid, zoals Friezen, Basken en Toscanen.

  Als de Hema echt en oprecht multicultureel is dan veranderd ze haar naam in MEMA:

  Multiculturele Eenheidsprijzen Maatschappij

   

 37. avander

  En als we dan toch eindelijk een piepje laten horen waarom niet gelijk alle multipolicor partijen en personen ook boycotten. Misschien dat het dan in de toppen gaat doordringen dat we er zo langzaam aan genoeg van hebben?
  Nederland is mijn land en ik ben het zat gediscrimineerd te worden niet alleen door onze gasten maar ook door de volledig van het pad zijnde autochtonenhaat.
  Wie zich niet wil aanpassen aan onze mores gaat weg of terug naar daar waar het blijkbaar zo goed was dat ze het hier ook willen hebben

 38. witwas

  Was de grote blanke massa maar net zo assertief als het gaat om het stemmen op partijen die hun beloften niet nakomen en hun belangen verkwanselen voor een leuk baantje voor hun prominenten

 39. Liefhebber

  Laat ze maar diep door het stof gaan voor deze schoffering van weldenkende Nederlanders. Zonder Zwarte Pieten op het raam niet meer bij de HEMA kopen. En ze moeten tot ver na Nieuwjaar blijven zitten. Nog beter zou zijn als er een tegenbeweging ontstaat, met winkels die een stcker op hun deur plakken met “Hier is Zwarte Piet wel welkom!”.

 40. corjova

  Dus ik boycot zonder een centje pijn vrolijk mee. Het blijft grappig dat de HEMA politiek correct blijft communiceren en misleiden, want het publiek raakt daar niet alleen ongevoelig voor, ze herkennen het ook en nemen er aanstoot aan. Als de grote meerderheid van de klanten aanstoot neemt aan je communicatie, ligt er een gigantisch en zeer kostbaar communicatietekort.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.