ISIS moet compleet worden weggevaagd

Met bombardementen alleen kom je er niet.

Op grote schaal moordt ISIS, tegenwoordig Islamic State (IS) geheten, minderheden uit in Syrië en Irak. Het islamitische terreurleger van IS bestaat uit ongeveer 30.000 radicaal-islamitische mafketels die afkomstig zijn uit de hele wereld. Ook uit Nederlandse steden als Den Haag, Delft en Zoetermeer. De laatste dreiging is gericht tegen de yazidische Koerden, die zich tot de orthodoxe islam moeten bekeren of anders…

Enfin, wie de afschuwelijke beelden van genocidale praktijken van IS nog niet heeft gezien – IS is er nogal trots op want het wordt gebruikt als propaganda om nieuwe terroristen te werven – moet maar even kijken. Inmiddels begint het Westen wakker te worden. De Verenigde Staten voeren strategische precisiebombardementen uit om de voor IS gevluchte Koerden, die dreigen om te komen van de honger en dorst als ze niet van de berg af komen, te steunen.

De bombardementen vonden plaats in de buurt van Arbil, de hoofdstad van de semiautonome Koerdische regio.

President Obama kondigde donderdag Amerikaanse luchtaanvallen op IS aan, maar benadrukte wel dat hij geen troepen naar Irak zal sturen.

Tja. Obama had Irak natuurlijk nooit zo overhaast moeten verlaten.

Het is goed dat de Verenigde Staten inzien dat het zo niet langer kan, maar we weten allemaal dat een handjevol luchtaanvallen op artillerie van IS (zie deze video) niet genoeg is om de opmars van IS te stoppen. De terreurgroep wil een islamitisch kalifaat stichten dat groter is dan slechts enkele veroverde delen van Irak en Syrië. Ze zijn bloedfanatiek. Mannen en jongens die het kalifaat niet toejuichen, worden in vrachtwagens gestopt, in het zand neergelegd en afgeslacht met tientallen kogels in hun ruggen. De vrouwen worden gevangengenomen om te worden verkracht, zo vaak als de terroristen willen.

Er zijn mensen die denken: “Wat maakt het mij nou uit wat ze daar in het Midden-Oosten doen? Laat ze elkaar maar uitmoorden!” Ik snap die gedachtegang echt niet. Ten eerste vind ik dat wegkijken geen oplossing is. We hebben de morele plicht in te grijpen en deze genocide te stoppen. Ten tweede is een sterke IS een heel groot gevaar voor het Westen. De islamitische terroristen, die nog gevaarlijker zijn dan Al-Qaeda, zullen niet rusten voordat het Westen op de knieën gaat.

Als we nu niets doen, dan staan de terroristen over een paar jaar in ons land om zichzelf op te blazen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Telegraaf-columnist Rob Hoogland schreef vanochtend een uitstekend stuk over wat er met IS moet gebeuren. Kerncitaat: “Laten we niet rusten voordat ook het allerlaatste lid van deze sadistische terreurbeweging is geëlimineerd. Dit. Mogen. We. Nooit. Accepteren.” Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Maar dat betekent wel dat bombardementen van de Verenigde Staten alleen niet genoeg zijn. Nederland moet meedoen, net als de rest van de westerse landen, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Bovendien moeten we nadenken over de vervolgstappen. Wat doen we als over een week blijkt dat IS zich niet laat tegenhouden door de bombardementen en dat ze gewoon op grote schaal doorgaan met het uitmoorden van minderheden? Wat doen we als Irak Bagdad dreigt te verliezen? Moeten we dan het leger naar Irak sturen of special forces die iedere IS-terrorist stuk voor stuk een kogel door het hoofd jaagt (de Britten schijnen het al te doen)? We moeten alle opties openhouden. Eén ding is zeker en ik neem aan dat iedereen het met mij eens is: we kunnen en mogen de inwoners van Irak niet aan hun lot overlaten.

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. Johanna

  De Verenigde Staten voeren helemaal niks uit. Het is de Iraakse regering. Obama  is zijn eigen mensen aan het beschermen. Kom niet aan de Amerikanen want dan worden alle presidenten  heel kwaad. Obama  laat  voedsel droppen. Maar, zijn oorlogstuig zet hij wel in.  Tenslotte moet de Amerikaanse wapenindustrie flink worden opgekrikt.

 2. BPS

  ISIS baseert hun “morele plicht” op hun interpretatie van religie en geschrift.  

  Sinds mensenheugenis regelen, sturen en corrigeren ras- en religieloze  menselijke gedragseigenschappen al het sociaal en economisch verkeer, met of zonder geschrift.  Het omvat een universeel ras- en religieloos begrip als “eerlijk”. Dieren zijn dat niet nodig.

  Het betreft regels over: – niet doden (moorden), niet stelen, liegen en begeren (schaden). In elke gemeenschap wordt dat bestraft en tegengegaan om leven, overeenkomsten en afspraken, en bezit -dus sociaal en economisch verkeer- veilig te stellen.

  “Morele plicht” heeft een natuurlijke definitie en herkomst. Is geen artificieel, tijdelijk iets.    De mens heeft dat kennelijk niet zelf bedacht.

 3. Johanna

  ISIS aanhangers ziten over de hele wereld. De Balkan, Europa en vooral de  Kaukasus zit er vol mee.  Dus heus niet alleen in M-O. De Russen hebben meer dan genoeg te stellen met  de islam. ISIS is nu  een grote groepering waarbinnen zich alle andere fundamentalistische, islamitische groeperingen hebben aangesloten. Daarom is ISIS zo groot geworden.  Deze grote goep is machtig en  bezit inmiddels miljarden.

  Die “mafketels”  bevinden zich ook tussen u.

 4. Moria de Quéribus

  Het idee dat ‘wij’ in de positie verkeren om de rest van de wereldbevolking ‘niet aan hun lot over te laten’ is altijd al misplaatst geweest, sinds de Tweede Wereldoorlog (met ontwikkelingshulp, de Verenigde Naties e.d.) keer op keer onhoudbaar gebleken en inmiddels, met de verander(en)de economische en politieke verhoudingen in de wereld volkomen achterhaald.

 5. tonzwart

  Nederland meedoen? Helaas, onze staatslieden hebben in hun “wijsheid” onze defensie zodanig uitgekleed, dat zoiets niet mogelijk is. Zelfs al zou defensie op z’n voormalige sterkte zijn, dan kunnen we nog niets. Het actiegebied ligt te ver weg en Erdogan zal ons niethelpen door een uitvalsbasis t.b. Te stellen, zoalsin 1991 met operatie Provide Comfort in Noord Irak.
  Wat nog wel kan, maar dan is toch spoed geboden, is alsnog onze defensie upboosten, om vooral een sterkere weerstand te kunnen hebben als we van binnenuit bedreigt en/of aangevallen worden door het Troyaanse paard wat we hier zelf uitbundig binnengehaald hebben.

 6. Henk

  ISIS of IS moet vernietigd worden, maar er moet ook nagedacht worden over een werkbaar alternatief voor het Midden-Oosten. Anders keren de moslimextremisten weer terug, zodra de geallieerden hun hielen hebben gelicht. De afgelopen jaren hebben duidelijk aangetoond dat het MO nog lang niet klaar is voor democratie. Een gedeeltelijk herstel van het Ottomaanse Rijk zou een oplossing kunnen zijn,  ware het niet dat Turkije onder Erdogan ook steeds meer afdrijft van de beginselen van Ataturk.

  Binnen de EU zou er ook zero tolerantie moeten gelden voor aanhangers van IS(IS).

  Enfin, dat de VS/EU  tegelijkertijd aansturen op een (economische) oorlog met Rusland, waar Frank Verhoef vziw ook voorstander van is, helpt niet echt om het islamitische kwaad te bestrijden.

 7. pietkremer

  De Westerse wereld doet er goed aan het geschil met Rusland zo snel mogelijk bij te leggen. Isis is immers het grootste gevaar dat niet alleen ons maar ook de Russen bedreigt. Rusland is immers omringd door voormalige Sovjet-Republieken die nu zelfstandige moslimstaten zijn. Laat Rutte zijn sportvriend Poetin eens opbellen en hem wijzen  op ons gemeenschappelijk belang om met Isis af te rekenen. En als Obama Poetin hierover belt, nog beter. Isis is een veel wredere troep dan de Rode Khmer, want de rest van de wereld werd niet door de Rode Khmer bedreigd. Isis wil haar vlag planten op het Witte Huis en ook op het Torentje. Ik hoop dat het Westen en Rusland hun geschillen in ieder geval bevriezen, zolang we niet hebben afgrekend met Isis. Na Isis zullen we de Al-Kaida beweging in Libie moeten aanpakken.

 8. avander

  Het ziet ernaar uit dat we NU wereldwijd maatregelen moeten nemen. Een alliantie tegen deze misdadigers.
  Zowel in de westerse landen als ter plekke deze golf criminelen uitschakelen. De van Aartsens en alle andere wegkijkers op hun menselijke plichten wijzen, en beginnen met ons zelf te beschermen door alle openlijke steun van Nederlandse barbaren strafbaar te stellen en deze groepen ook daadwerkelijk de mond te snoeren, of uitwijzen.
  We kunnen niet eeuwig onder een tegel blijven schuilen.

 9. Johanna

  Het Westen heeft al die lui zelf groot gemaakt. VS voorop.   Met de islam valt niet te leven. De haat wordt er bij de geboorte ingepompt . Dan krijg je ISIS.

 10. gvi1966

  Te laat! ISIS heeft bewezen levensvatbaar te zijn. De Kalief heeft respect afgedwongen. Deze beweging bombardeer je niet zo één twee drie de wereld uit. Het idee van het kalifaat heeft zich nu genesteld in vele harten en hoofden van het soennitische deel van de Ummah. ISIS is als een virus. Bombardeer je ze plat en jaag je ze op tot het einde der aarde dan nog loopt het slecht af. Bomaanslagen en wreedheden begaan door de losgeslagen islamitische psychopaten in de westerse wereld zullen hoe dan ook ons deel zijn. Ons dan maar overgeven? Daar ben ik natuurlijk geen voorstander van. Ik wil alleen maar zeggen dat elk denkbaar scenario de grootst mogelijke rotzooi ten gevolg heeft.

 11. harrybr

  Natuurlijk moeten die vermalledijde Yanks, die het vlg onze uiterst wijze en bekwame ( naar Wim Kan) ambtenaren en politici  achteraf gezien nooit goed doen, de klus weer klaren, want de EU kan alleen maar vergaderen, discussieren, en vlammende moties opstellen, terwijl de Yanks hun vlammende wapens inzetten. Net als in Bosnie, Kosovo, nota bene onze campingplaats. Doch, hoewel op de stoep, konden we niet eens een bewapende macht op de been brengen, en meosten de Yanks, 8000 km van huis, het weer voor ons klaren.

  WIJ, hebben deze politici gekozen, en zijn ons NIET door de Amerikanen opgedrongen, dus niets “Amerikaans Imperium”, maar gewoon gierige lafbekkerij.

  Wel patriots in Turkije zetten, en een Hercules samen met een Galaxy drie lijkenkisten uit Oekraine over laten vliegen, doch geen humanitaire missie kunnen uitvoeren, zelfs niet vanaf Nato-gebied Turkije. Of is Soenniet-Erdogan ertegen, dat niet-soennieten gered worden ?

 12. mart

  Dit heb je juist uitgelegd,helaas leest alleen een zeer klein deel van de westerse mens  het.Hier in brasil  interreseerd men zich al helemaal niet voor de islam problematiek.

  Waar blijft trouwens het tegengas van  o.a de RK leider die zijn cristenen ziet vermoorden  bij de duizenden.Niks kruistochten, niet eens hoor ik over financieele steun (uit de vaticaanse milliarden pot) ook in de EUSSR is het oorverdovend stil.Laat de YANK de hotpatatos maar weer eens uit de pan halen, lijkt het me.

  Sick ,sick ,sick.

 13. tonzwart

  Dat is luid en duidelijk harry, en niet voor tweeerlei uitleg vatbaat. Zo moet het en niet anders.

 14. harry la croix

  Laten we nu eens
  ophouden met het incidenteel reageren op conflictjes en de zaken fundamenteel
  aanpakken door beleid vast te stellen, de uitvoering daarvan ter hand te nemen
  en de oorzaak weg te nemen. Net als Hamas is IS(IS) een islamitische
  organisatie die tot doel heeft de wereld te overheersen door het stichten van
  een kalifaat. Lang hoeven ze daar niet mee bezig te zijn, want in de meeste
  westerse landen klinkt het: “Maar er zijn ook gematigde moslims”, waarmee het
  probleem weer jaren de kast in kan. De islam een probleem? Volgens onze
  politici is er helemaal geen probleem, er zijn alleen wat vervelende clubjes,
  die we fundamentalisten noemen. Dat is alles. De rest is zeer vredelievend. Wat
  hebben Soedan, Nigeria, Kasjmir, Afghanistan, Pakistan, Syrië, Irak, Jemen,
  Israël gemeen? Het antwoord is ‘JIHAD’. Kijk over de hele wereld, het is niet
  alleen Israël dat te maken heeft met jihad. De jihad is overal op de gehele
  aardbol! Is dan het probleem dat in 1948 de staat Israël werd gevormd en wie is
  zo stom geweest dit land in het Midden-Oosten toe te staan? Het probleem is
  echter niet het jaar 1948, het probleem is het jaar 622. Toen is Mohammed Mekka
  uitgeschopt en moest hij verhuizen naar het voornamelijk door Joden bevolkte
  Medina. Twee jaar later was Medina “judenrein”. 
  Uit de overleveringen van Bukhari blijkt dat Mohammed op een dag zoveel
  plezier had dat hij er eens op zijn gemak voor ging zitten omdat die dag 800
  joodse mannen werden onthoofd. De dag daarvoor werden alle joodse vrouwen als
  slaven verkocht, hun kinderen werden gekidnapped en verspreid onder de moslims.
  Moeten niet alle moslims Akkah en Mohammed imiteren om een goed moslim te
  zijn?! Ziet u ook de paralellen met ISIS en Hamas?! Zeer vredelievend dit
  allemaal. Laten we eens de proef op de som nemen. We vervangen alle joden in
  het Midden-Oosten door zeer vredelievend Hindoes en Boeddhisten. Verandert nu
  het probleem? Nee, nog steeds zijn het ongelovigen en die gaan er allemaal aan!
  Dat is de boodschap die we nu eens moeten aanvaarden. Wij zijn kafir, waarvan
  Israël er één is. Wij hebben de keuze: wij bekeren ons tot de islam, of we
  betalen enorme belastingen en worden dhimmies, of we moeten vluchten. Ziet u
  parallellen met ISIS en Hamas?! Wie is dan de vijand van Hamas, u zegt Israël. Fout antwoord. De vijand van Hamas en ISIS is elke kafir-natie,
  dus landen waar de islam niet de meerderheid vertolkt. Ophouden dus met
  incidenteel optreden, alle landen zouden zich moeten verenigen tegen Hamas en
  alle andere islamitische landen, die ervoor kiezen om kafir pijn te doen! Zo
  klinkt de roep om vredesbesprekingen te beginnen, wie dat roept heeft geen
  flauw idee wat de islam is. Geen enkel verdrag is voor de islam geldig langer dan
  10 jaar. Waarom? Langer is strijdig met de Sharia! Wat we nodig hebben is niet
  een vredesverdrag, maar een verpletterende overwinning! Dat levert ons het
  respect op van de islam.
  Onze doctrine moet dus zijn
  gericht op het verslaan van de islam, niet onderhandelen, gebruik massale
  kracht en een maximum afstraffing en als ze genoeg zijn gestraft, dan zeg je
  ze: “Als je ons nog een keer pijn doet, dan komen we terug en krijg je nog meer
  op je sodemieter”! Wreed nietwaar? Maar deze manier van strijd is gebaseerd op
  de islamitische oorlogsdoctrine. Alleen als de kafir overweldigend machtig
  zijn, zullen ze het respect van de islam verdienen!

 15. tonzwart

  Johanna, we weten onderdehand wel dat je een redeloze fobie-achtige haat hebt tegen Amerika. Hou nu maar eens op met dat zo exhibitionistisch te etaleren.

 16. dirk1940

  Beginnend in het noorden van Turkije per strekkende meter alles en iedereen oprollen. Geef mensen de keus….je wordt atheïst en zweert iedere vorm van godsdienst af of je doodt jezelf. 

  Barbaars? Wat is nu gaande?

  Als we de Chinezen vragen hetzelfde te gaan doen richting het westen dan is het hele islam probleem binnen vijf jaar uit de wereld.

  Als proefprocect ligt de Schilderswijk voor de hand.

  Denk maar niet dat de methode Obama werkt. 

 17. mcp

  Isis maakt gebruik van een combinatie van bruut geweld en anti westerse psychologie.

  Wat het laatste betreft is omgekeerde psychologie effectief, want:

  Laat gevangen genomen isis strijders ondervragen door vrouwen of homos. Laat ze in de gevangenis bewaken door vrouwen of homos.

  Vertel ze dat ze schuldig zijn bevonden en straf ze door vrouwen of homos.

  Laat ze vervolgens kiezen tussen bekennen of sterven.

  Willen ze leven: enige keus is het eten van varkensvlees.

  Smeer hun cel in met varkensvet.

  Worden ze opstandig en willen ze sterven:

  Vertel ze dan dat hun lichaam na terechtstelling door varkens wordt gegeten en dat wat er eventueel overblijft wordt beplast door een hond.

  Voeg daaraan toe dat dit al hun nageslacht tot in de oneindigheid zal treffen omdat ze niet van hun familie houden, anders hadden ze wel meegewerkt..

  Is omgekeerde psychologie.

 18. Video. Prehistorisch ISIS zaagt kelen door van 21 Kopten – De Dagelijkse Standaard

  […] en Poetin onder de ogen, zodat ze deze barbaarse daden niet langer kunnen wegwuiven. Het Westen moet in actie komen tegen dit barbaarse terrorisme. Sterker nog: laten we hopen dat deze gestoorde maniakken snel van de aardbodem worden […]

 19. Egypte bombardeert ISIS-moordenaars de grond in – De Dagelijkse Standaard

  […] Westen moet in actie komen tegen dit barbaarse terrorisme. Sterker nog: laten we hopen dat deze gestoorde maniakken snel van de aardbodem worden […]

 20. Video. Wrede ISIS-barbaar uit Australië onthoofdt “spion” – De Dagelijkse Standaard

  […] hij met semi-automatisch geweer en een kapmes dood en verderf zaait. Wanneer gaat het Westen nu eens écht ingrijpen tegen dit middeleeuwse […]

 21. [VIDEO] Barbaars ISIS organiseert bloederige massa-executie – De Dagelijkse Standaard

  […] wat bommetjes vanuit vliegtuigen en keert dan weer snel terug naar de basis. Het wordt tijd om eens all-in te gaan tegen deze schurken. Het houdt namelijk niet op. Niet vanzelf. Niet totdat wij […]

 22. [VIDEO] barbaarse ISIS-slagers hakken koppen van krijgsgevangen soldaten eraf – De Dagelijkse Standaard

  […] Dat dit gespuis maar snel naar de eeuwige jachtvelden gebombardeerd mag worden. Voor deze achterlijkheid heb ik echt geen woorden over. Dit is ziek, heel erg ziek. En het enige medicijn is totale uitschakeling. […]

 23. Nieuwe moordlustige ISIS-video: terroristen onthoofden burger en schieten meteen daarna soldaat van dichtbij door z’n hoofd – De Dagelijkse Standaard

  […] Zoals we al vaker hebben gezegd wordt het écht eens tijd deze barbaarse woestijnruiters te grazen te nemen. We hebben al vernomen dat de Nederlandse F16’s bijzonder goed zijn in het bombarderen van ISIS. Nu wil ik graag nog zien hoe onze mariniers ook buitengewoon bekwaam zijn in het verjagen van dit jihadgespuis uit alle gebieden die zij bezetten. […]

 24. L. van der Schoot

  Ik ben nog steeds van mening dat het een goede beslissing was van Amerika om Irak te verlaten.

  Maar helaas men wist dat de stammenoorlogen opnieuw zouden oplaaien.

  Deze Islamitische volken hebben een typisch eergevoel wat al snel een haatgevoel wordt.

   

  Soms is het jaren rustig, maar beinvloeding door godsdienstwaanzinnigen kan er zo maar voor zorgen dat onmenselijke toestanden ontstaan.  Dit kan zelfs leiden tot opoffering van  kinderen. Wie kan zich nog herinneren dat tijdens de oorlog tussen Iran en Irak de eerstgenoemde staat kinderen van nog geen tien jaar vooruit de mijnenvelden instuurden, gehersenspoeld met de belofte dat ze direct in de hemel zouden komen.

   

  In dat licht gezien is het niet vreemd dat HAMAS burgers en kinderen in de vuurlinie van Israel’s bommen houdt.

  Voor ons westerlingen lijkt dat zo ongeloofwaardig dat velen Israel beschuldigen voor de doden.

  Het is echter een gruwelijke reclamestunt van Hamas. Het lijden van de Palestijnen wordt zo gezien veroorzaakt door HAMAS bij wie het niet gaat om de Palestijnse zaak, maar om het doden van alle Joden.

  Daarom is het zo schandalig dat sommige Nederlandse Partijen zo achter HAMAS staan.

  Als je voor HAMAS bent, ben je Antisemitisch. Het een of het ander, anders kan niet.

  De vreselijke EU durft zich hierover niet of nauwelijks uit te spreken.

   

  Nu het met de ISIS alle spuigaten uitloopt is het daarom gelukkig toch weer Amerika dat ingrijpt.

  Aangezien men zich niet weer wil branden zal veel meer nodig zijn dan een paar bombardementen die alleen het ISIS materieel kunnen vernietigen. Irak, de Koerden anderen zullen dat zelf moeten opknappen.

  Daar ligt het grote probleem wat gaat ontstaan.

  Die vervloekte godsdienstwaanzin zal de hele wereld nog op zijn kop zetten.

  Laten we het hoofd koel houden en niet laf buigen voor de toenemende Islamisering.

  Tip: Haal je meningsvorming vooral niet uit de publieke omroepen, de NOS en de meeste kranten, kijk op Youtube b.v.

   

   

   

 25. BPS

  “ISIS compleet wegvagen” is theoretisch opportunisme en is emotie gestuurd.          Emotie -hoe begrijpelijk ook- is een slechte raadgever.

  Een grondoorlog in stedelijk gebied tussen burgers waarvan je niet kunt zien wie de vijand is, is niet te winnen. Beter is om het kalifaat militair te begrenzen. Het zijn de militanten die die grens over willen en zijn dan daar herkenbaar. Niet in stedelijk gebied.

  Dat betekent dat er hoe dan ook een ISIS kalifaat is en blijft. De islamieten moeten zelf maar ervaren hoe fijn en zinvol het leven is onder druk en uitbuiting van hun leiders.      Als ze er zat van zijn, komt de overtuiging en de verandering van binnenuit. En anders maar niet. Maar het middeleeuwse kalifaat viel ook spontaan uiteen, net zoals elke dictatuur niet het eeuwige leven heeft. Islamieten zijn voor zichzelf verantwoordelijk.

  Overigens Frank, waarop baseert u de eigenschap “morele plicht” ? Zelf bedacht?

 26. Johanna

  Wat gaat Frank Verhoef doen met alle ISIS aanhangers in Europa.

 27. Ongemakkelijk

  We moeten de Russen vragen mee te doen bij vernietiging van ISIS. Zij zijn net als de Engelsen echte vechtersbazen en het haalt de spanning van de relatie wegens Oekraine er een beetje af.  Nederlandse commando’s er naar toe. Timmermans is nu wel door de mand gevallen, met zijn “slimme”ambtenaren die  denken dat ze de lezer om de tuin kunnen leiden. Een soort ivoren toren domheid om met formalistische redeneringen menselijke slechtheid weg te redeneren. En eigen verantwoordelijkheid te ontkennen.

  Voor mij blijft dat als het westen ingrijpt, wij ook moeten vaststellen de de westerse waarden en organisatievermogen superieur is. Laten we dat nu eens erkennen en niet meer zo relativerend doen. het westen is gewoon superieur aan de arabische wereld. Immers zij laten de wreedheid voortbestaan, terwijl ze de middelen hebben het te stoppen. Saoedi Arabie heeft technisch geavanceerde spullen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.