ISIS moet compleet worden weggevaagd

Geen categorieaug 09 2014, 10:15
Met bombardementen alleen kom je er niet.
Op grote schaal moordt ISIS, tegenwoordig Islamic State (IS) geheten, minderheden uit in Syrië en Irak. Het islamitische terreurleger van IS bestaat uit ongeveer 30.000 radicaal-islamitische mafketels die afkomstig zijn uit de hele wereld. Ook uit Nederlandse steden als Den Haag, Delft en Zoetermeer. De laatste dreiging is gericht tegen de yazidische Koerden, die zich tot de orthodoxe islam moeten bekeren of anders...
Enfin, wie de afschuwelijke beelden van genocidale praktijken van IS nog niet heeft gezien - IS is er nogal trots op want het wordt gebruikt als propaganda om nieuwe terroristen te werven - moet maar even kijken. Inmiddels begint het Westen wakker te worden. De Verenigde Staten voeren strategische precisiebombardementen uit om de voor IS gevluchte Koerden, die dreigen om te komen van de honger en dorst als ze niet van de berg af komen, te steunen.

De bombardementen vonden plaats in de buurt van Arbil, de hoofdstad van de semiautonome Koerdische regio.

President Obama kondigde donderdag Amerikaanse luchtaanvallen op IS aan, maar benadrukte wel dat hij geen troepen naar Irak zal sturen.

Tja. Obama had Irak natuurlijk nooit zo overhaast moeten verlaten.
Het is goed dat de Verenigde Staten inzien dat het zo niet langer kan, maar we weten allemaal dat een handjevol luchtaanvallen op artillerie van IS (zie deze video) niet genoeg is om de opmars van IS te stoppen. De terreurgroep wil een islamitisch kalifaat stichten dat groter is dan slechts enkele veroverde delen van Irak en Syrië. Ze zijn bloedfanatiek. Mannen en jongens die het kalifaat niet toejuichen, worden in vrachtwagens gestopt, in het zand neergelegd en afgeslacht met tientallen kogels in hun ruggen. De vrouwen worden gevangengenomen om te worden verkracht, zo vaak als de terroristen willen.
Er zijn mensen die denken: "Wat maakt het mij nou uit wat ze daar in het Midden-Oosten doen? Laat ze elkaar maar uitmoorden!" Ik snap die gedachtegang echt niet. Ten eerste vind ik dat wegkijken geen oplossing is. We hebben de morele plicht in te grijpen en deze genocide te stoppen. Ten tweede is een sterke IS een heel groot gevaar voor het Westen. De islamitische terroristen, die nog gevaarlijker zijn dan Al-Qaeda, zullen niet rusten voordat het Westen op de knieën gaat.
Als we nu niets doen, dan staan de terroristen over een paar jaar in ons land om zichzelf op te blazen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.
Telegraaf-columnist Rob Hoogland schreef vanochtend een uitstekend stuk over wat er met IS moet gebeuren. Kerncitaat: "Laten we niet rusten voordat ook het allerlaatste lid van deze sadistische terreurbeweging is geëlimineerd. Dit. Mogen. We. Nooit. Accepteren." Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Maar dat betekent wel dat bombardementen van de Verenigde Staten alleen niet genoeg zijn. Nederland moet meedoen, net als de rest van de westerse landen, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.
Bovendien moeten we nadenken over de vervolgstappen. Wat doen we als over een week blijkt dat IS zich niet laat tegenhouden door de bombardementen en dat ze gewoon op grote schaal doorgaan met het uitmoorden van minderheden? Wat doen we als Irak Bagdad dreigt te verliezen? Moeten we dan het leger naar Irak sturen of special forces die iedere IS-terrorist stuk voor stuk een kogel door het hoofd jaagt (de Britten schijnen het al te doen)? We moeten alle opties openhouden. Eén ding is zeker en ik neem aan dat iedereen het met mij eens is: we kunnen en mogen de inwoners van Irak niet aan hun lot overlaten.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten