ISIS wilde losgeld voor Foley

Miljoenen.

Heel ernstig, maar je kunt het Amerika niet kwalijk nemen dat het geen losgeld wil betalen om gekidnapte personen vrij te krijgen:

In fact, until recently, ISIS had a very different list of demands for Mr. Foley: The group pressed the United States to provide a multimillion-dollar ransom for his release, according to a representative of his family and a former hostage held alongside him. The United States — unlike several European countries that have funneled millions to the terror group to spare the lives of their citizens — refused to pay.

Voor Foleys familie is dit natuurlijk vreselijk zuur. De kans bestaat dat hij nog gewoon in leven en zelfs in vrijheid zou zijn als hij, zeg, een Fransman of een Duitser was.

Toch betekent dat niet dat het Witte Huis ook had moeten betalen. ISIS wordt ontzettend rijk door westerlingen te ontvoeren en vervolgens een enorme bedrag aan losgeld voor ze te vragen. Europese landen die daar aan meewerken spekken de beurs van die organisatie, waardoor veel meer mensen uiteindelijk veel meer mensen zullen lijden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Johanna

    VS heeft miljarden dollars  en een smerige oorlog  met gevolg duizenden doden over   om  de NAVO vlag op De Krim en Oekraïne te kunnen plaatsen. Maar een paar miljoen voor een Amerikaanse oorlogsfotograaf  was te veel.

  2. Wilhelmson

    Hoe afschuwelijk ook de ISIS , ik vind dat als je als journalist het bekende risico neemt om de ISIS te gaan filmen , dat je dan ook kan verwachten gevangen genomen te worden en als westerling onthoofd te worden.

    Het is anders wanneer ISIS in west Europa zou beginnen.
    Naast militairen en heel veel militair materiaal voor peshmerga en raadgevers moeten we voornamelijk uit Irak en Syrië wegblijven en onze rotzooi thuis veiligstellen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.