‘Kom het hoofd van je man ophalen’

De horrorverhalen over de manier waarop ISIS omgaat met Yezidische Koerden blijven binnenkomen.

Yezidische vrouwen die gevlucht zijn uit Noord-Irak hebben verschrikkelijke verhalen verteld aan de Turkse krant Hürriyet. Zo’n 960 Yezidi’s zijn naar het dorpje Quadia gevlucht, in Noord-Irak, waar ze geholpen worden door mensen van het Turkse Red Crescent (de islamitische versie van het Rode Kruis).

Seno, een 20-jarige moeder, vertelt wat er gebeurde nadat hun vreedzame dorpje ineens bezet was door ISIS:

“I was away in my father’s village the day when the massacre happened. I called home the next day. The ISIL terrorist who answered the phone told me: ‘Come and take your husband’s head.’ They killed 40 of my relatives. How can I speak now?” 

U moet zich dat eens voorstellen, zeker de vrouwen onder u: een stel barbaren bezetten uw woonplaats, bedreigen iedereen, slaan mensen zomaar in elkaar, en dwingen uw partner om mee te komen. U vlucht zelf omdat u weet dat, wat ze ook van plan zijn, het allerminst positief zal zijn. Een dag later belt u naar uw huis en… een vreemdeling neemt op: of je het hoofd van je echtgenoot (of echtgenote) even kunt ophalen, dat ligt daar namelijk maar een beetje weg te rotten en daar zijn de heren radicale islamieten niet blij mee.

Zelfs de vreselijkse barbaren uit de geschiedenis maakten zich niet schuld aan dergelijke vreselijke misdaden tegen de menselijkheid.

En dat is nog niet eens alles. Hürriyet heeft ook gesproken met de 50-jarige Nasr, die zegt dat mannen onthoofd werden door ISIS terwijl vrouwen massaal werden gekidnapt. Ondertussen zijn zelfs Yezidische baby’s hun leven niet zeker onder ISIS. 

Ook andere (buitenlandse) media komen met de meest vreselijke horrorverhalen. Zo zijn er hele dorpen uitgemoord:

Alili, sitting Tuesday at a coffee shop across from the White House with his friend Sabah Kousadi, ticked off the statistics like someone well-practiced at it: There were 20,000 Yazidis trapped on the mountain, 600 killed right away in one village, an entire village of 1,000 missing. He’s been in meetings at the State Department to push for more aid and for refugee camps for the displaced population but also to offer his own help.

Hier een video van NBC Nightly News. Eén van de mensen met wie de Amerikaanse zender sprak heeft maar liefst 84 familieleden verloren (dat is dus inclusief neven, nichten, hun kinderen, etc.). Dat zijn schokkende aantallen; je kunt moeilijk anders dan het een genocide noemen (lees je mee, Frans?). Ook hebben sommige Yezidi’s zelfmoord gepleegd; liever dood dan in handen vallen van ISIS. Het is tekenend voor de verschrikkelijke omstandigheden waar deze mensen onder gebukt gaan, en dat allemaal veroorzaakt door een stel godsdienstwaanzinnigen die ervan overtuigd zijn dat ze God een plezier doen door zoveel mogelijk mensen af te maken. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. AJ - Raalte

  … is de lynch in Ramallah in het jaar 2000 toen twee Israelische reservisten per ongeluk een verkeerde weg insloegen en bij een PA roadblock werden aangehouden om daarna op het politiebureau gruwelijk om het leven gebracht te worden. Een van de vrouwen belde ook haar man op en de “Palestijn”  antwoordde: “O, je zoekt je man? Die heb ik zojuist vermoord”.

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/2000_Ramallah_lynching

   

   

 2. Pimsch

  Ze zijn meesters in het terugkaatsen van de bal. De uitgelokte kinderdoden in Gaza worden er eindeloos bij gehaald. En maar gruwelplaatjes tonen, ook al komen ze uit Syrie. En gretig geloven in zionistische wereldcomplotten. Een dialoog met een overtuigd moslim of anti-israel hooligan is altijd assymetrisch en vals. Ik vergelijk zulke lieden met zware misdadigers die niet zichzelf maar de politie of de aangever de schuld geven. Allah is niet tegen gruweldaden, sadisme en disproportionele straffen, maar Allah wordt woest om korte rokjes en bierdrinken. Doet me denken aan de Japanse Kempeitai. Vandaag wordt de capitulatie van Japan herdacht. Er waren atoombommen nodig om deze koppige sadisten te stoppen. De gevangenen huilden hartverscheurend en dankten God de Vader

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/08/het-nieuwe-fascisme-draagt-een-baard#comment-436937

   

  Answering-Islam Dutch

   

 3. Bert van Dijk

  Volgens ‘onze’ calimero moslimpjes is dat allemaal niet waar Michael. Valt allemaal best mee. En als het al waar is, hebben ze het aan zichzelf te wijten. 

   

  “sarcasme uit”

   

  Lees de idiote tweets van ‘Moslims in dialoog’. 

   

  https://twitter.com/MoslimsID

   

  De 5e colonne is ruimsschoots binnen. En wij ons maar druk maken over het paard van Troje van Poetin. Wij hebben ons eigen paard…

 4. Garagedeur

  Waarom vertalen jullie dat Engels niet even?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.