Meeste troepen weg uit Gaza

Maar nog geen einde aan operatie ‘Beschermend Schild’

 

 

Israël heeft het grootste gedeelte van zijn troepenmacht vanmiddag teruggetrokken uit de Gaza-strook, dat schrijft de Israëlische krant Haaretz. Het leger is bezig om de laatste tunnels op te ruimen en de leiding heeft besloten nog enkele troepen in Gaza te houden om Israëlische gemeenschappen bij de grens te beschermen.

Hiermee zou er na bijna vier weken een einde kunnen komen aan het Israëlische grondoffensief in de Gazastrook, maar luitenant-kolonel Peter Lerner van het Israëlische leger liet weten dat het geen definitieve afbouw van de missie is. Lerner:

”De troepen zijn volop bezig met een hergroepering naar andere delen van de grens. We trekken inderdaad soldaten terug van het front, maar de missie gaat door. Grondtroepen blijven actief, net als de luchtmacht.”

Heel verstandig van de legerleiding. Je kunt maar beter alert blijven in het gebied dat door Hamas gebruikt wordt om aanvallen op het Israëlische grondgebied te beginnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.