Overheid moet investeren in ‘verduurzamen’ huurwoningen

Gaan we weer

 

 

FNV-bestuurder Charley Ramdas vindt dat het kabinet de bouwsector moet stimuleren door de 1,4 miljoen huurwoningen ‘te verduurzamen’ en het lage BTW-tarief van 6% van toepassing te verklaren op de arbeidskosten die daarmee gemoeid zijn.

Het getuigt weer van een wereldvreemde simpelheid om een overheid, die zelf zwaar moet bezuinigen omdat ze in het verleden veel te veel geld heeft uitgegeven, nu weer om méér geld te vragen. Het probleem is dat er in het verleden gewoon teveel gebouwd is, te veel geld is uitgegeven en overcapaciteit is gecreëerd. Maar zoals het altijd gaat: er wordt niet vooruitgekeken en -gedacht, maar naar de overheid (lees: de belastingbetaler) gekeken om het ontstane gat op te vullen.

Dat gaan we deze keer maar eens een keertje niet doen. Dat zal de sector saneren en dat is broodnodig. Ook wil de vakbond dat er geld beschikbaar wordt gesteld om de infra-structuur van ons land te bevorderen. Onder het motto ‘Nederland Distributieland’ en ‘exportbevordering’. Op zich een zinvol voorstel, ware het niet, dat de infra-structurele verbeteringen uit het verleden steevast uitdraaiden op torenhoge verliesposten (Betuwelijn o.a.). Ramdas kan zich beter inzetten om ervoor te zorgen dat er voldoende handen aan het bed blijven en we onze senioren een fatsoenlijke ouderen verzorging kunnen bieden, want die is op dit moment bar en boos.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Louis in de Pels

    Waarom moet de overheid dit doen? Het voordeel is toch voor de huurders? Waarom dragen zij niet bij aangezien hun energierekening naar beneden gaat?

  2. Gerben

    Het blijkt dat marktverstorende subsidies voor duurzame energie en lagere bijtelling voor zeer zuinige auto’s niet werken. Als dit als alternatief voor die maatregelen wordt voorgesteld, kunnen de afgesproken klimaatdoelstellingen mogelijk gehaald worden tegen veel lagere kosten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.