Saoedi-Arabië: atheïsten zijn terroristen

Extreem.

Ah, daar hebben we onze trouwe ‘bondgenoot’ Saoedi-Arabië weer:

Saudi Arabia has introduced a series of new laws which define atheists as terrorists, according to a report from Human Rights Watch. In a string of royal decrees and an overarching new piece of legislation to deal with terrorism generally, the Saudi King Abdullah has clamped down on all forms of political dissent and protests that could “harm public order”.

Interessant genoeg heeft het er alle schijn van dat deze wetten zijn aangenomen omdat Saoedi-Arabië zich ernstig zorgen maakt over het groeiende aantal Saoediërs die afreizen naar Syrië en Irak om zich daar bij ISIS te voegen. Heel gek dat zoiets gebeurt ja; je dwingt een samenleving om er radicale denkbeelden op na te houden, en vervolgens brengen ze die ideeën in de praktijk. Zoiets had je natuurlijk totaal niet kunnen zien aankomen.

Toch?

Hoe dan ook, het is nogal merkwaardig dat atheïsten vervolgens ook worden gepakt. Voor zover mij bekend zijn er namelijk niet veel atheïsten die ISIS steunen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. corjova

    Islam is altijd al extreem en pervers geweest, Mohammed heeft een godslasterlijke ideologie bedacht om zijn rooftochten een goddelijk sausje te geven, een sausje dat altijd al kwaadaardig heeft gestonken. Deze wet is een fraai staaltje double speak van Saoedi Arabië, in lijn met de traditie van hun godslastering. Ze zijn al decennia lang exporteurs van terreur en extremisten geweest (Afganistan, Tsjetsjenië, 911, Somalië), nu het door hen gefinancieerde IS project uit de hand loopt (want je denkt toch niet dat IS buiten de grenzen van Saoedi Arabië zal blijven?) komen ze met een wet waarmee ze God nog erger lasteren om de nieuwe opkomende macht te pareren. 

    Saoedi Arabië krijgt het benauwd, de oude roverhoofdmannen moeten zich verdedigen tegen de nieuwe roverhoofdmannen.

  2. arno

    en niet alleen voor de eigen bevolking maar voor de gehele wereld. Door zijn financiele middelen bestaan clubs als isis en al qaida. Alles wat met de soennitische terroristen te maken heeft komt bj hem vandaan en zijn familie.

    En ook dat is dus volledig volgens de islam en de sharia.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.