VN: 'ISIS gebruikt 1500 christenen en yezidi's als seksslavinnen

Geen categorieaug 13 2014, 18:00
Tsja.
Wij berichtten hier al veel eerder over, maar de VN bevestigt het nog maar eens: honderden yedische en christelijke vrouwen worden door ISIS gebruikt als seksslavinnen.

De gezant van de Verenigde Naties (VN) in Irak maakt zich zorgen over toenemende berichten over grootschalig seksueel misbruik van minderheden, in door strijders van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) gecontroleerde gebieden... "Afgrijselijke verhalen over de ontvoering en gevangenname van yezidi's, christenen en shabakken en berichten over barbaarse verkrachtingen bereiken ons in alarmerende mate." Volgens de VN zijn mogelijk rond de 1.500 yezidi's en christenen gedwongen om als seksslaaf te dienen. "We veroordelen dit doelbewuste en barbaarse misbruik van vrouwen en kinderen door de Islamitische Staat ten zeerste", aldus Mladenov.

Het is dieptriest en afschuwelijk, maar ook dit hoort bij de overtuigingen van radicale moslims. ISIS is ervan overtuigd dat het 't recht heeft om 'ongelovige' vrouwen te behandelen zoals het wil. Als dit betekent dat ze gebruikt (en verhandeld) worden als seksslavinnen, het zij zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten