Apple: ‘Geen lek, maar gewoon wachtwoorden gestolen’

Naakfoto’s.

Apple is niet blij met de negatieve publiciteit rondom iCloud:

Het uitlekken van blootfoto’s van beroemdheden is niet gebeurd doordat hackers zich toegang konden verschaffen tot systemen van Apple, zoals iCloud. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf dinsdag verklaard. Het gaat volgens Apple nadrukkelijk niet om een zwakte in de beveiliging van de Apple-systemen. Apple heeft naar eigen zeggen wel vastgesteld dat toegang is verkregen tot accounts van sommige beroemdheden door „een zeer gerichte aanval” om achter gebruikersnamen en wachtwoorden te komen.

Er zijn allerlei manieren om je accounts – niet alleen bij Apple-producten, maar ook bij Google, Twitter, Facebook, etc. – extra te beveiligen. Ik zou zeggen: doe dat vanaf nu. Zo is er o.a. de mogelijheid om in te loggen via een tweeledig proces: een wachtwoord gevolgd door een code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Frits B

    Zo is er o.a. de mogelijheid om in te loggen via een tweeledig proces: een wachtwoord gevolgd door een code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.”

    Creëert naar mijn gevoel hoogstens een tweede mogelijkheid om je toegang te onderscheppen.

  2. Pimsch

    Ik moet niks hebben van cloudtechnologie. Geef mij maar een eigen computer bij me thuis. En op het werk een eigen computerruimte voor de servers. Geef je kostbare spullen niet uit handen aan wazige datacentres. Ik heb er al jaren voor gewaarschuwd. Maar ja, het is nieuw en komt uit Amerika, dus is het goed en anders raak je achterop. Nietwaar?

     

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.