Binnenkort: site met topcommentatoren en eigen reportages

Iemand moet het doen: het drie-keer-de-Volkskrant-monopolie doorbreken. Dus doen wij het maar.

Volgende week wordt een nieuwe site gelanceerd. Het doel van de lanceercampagne is simpel: minstens 5000 mensen moeten een abonnement nemen, dan kunnen we van start. ‘We’ is in dit geval een indrukwekkende groep topcommentatoren en geoefende journalisten. Die gaan samen een site verzorgen die kwaliteit en verdieping centraal stelt, met originele columns, longreads en televisieproducties. Het uiteindelijke doel is om door te groeien richting 30.000+ abonnees zodat we de middelen hebben om naast een prachtige opinie en commentaarsite ook een eigen online televisiekanaal te beginnen, met onderscheidende reportages, nieuwsprogramma’s en talkshows. Over het nieuws dat u werkelijk bezighoudt. Wars van politieke correctheid en met een kaartenbak vol experts die echt verstand van zaken hebben (dus nee, geen Maarten van Rossem).

We kunnen immers wel blijven zeuren over hoe Hilversum het fout doet, maar als we willen dat het een keer verandert, zullen we het echt gewoon zelf moeten doen. Dus doen we het echt gewoon zelf. Nou ja, met uw hulp natuurlijk. Want dit lukt alleen als u het mogelijk maakt, door abonnee te worden. Dat kan vanaf volgende week donderdag, onze formele lanceringsdatum. Op die dag hoort u hoe het gaat heten en wat het gaat kosten (tipje van de sluier: verrassend weinig!). Over wie deze klus gaan klaren, gaat u de komende dagen meer lezen op deze plek. Elke dag zullen we om 09:00 een deelredactie aan u voorstellen: redacteuren en columnisten. En zet alvast donderdag de 18e september in uw agenda: de dag waarop u door abonnee te worden van… het begin van het einde van het drie-keer-de-Volkskrant-monopolie kunt inluiden!

Instant update: Dat gajes van Geenstijl moest natuurlijk weer de primeur hebben. Wat in ieder geval klopt aan dit stukje is dat Annabel Nanninga meedoet, als adjunct-cheffin nog wel. En daar zijn we uiteraard heel trots op! Over wie er verder allemaal meedoen de komende dagen dus meer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

59 reacties

 1. Liesje

  Goed idee! Ik zou wel abonnee willen worden, maar niet als het achter een betaalmuur komt.

  Het zou juist voor iedereen toegangkelijk moeten zijn, die eens een ander geluid willen horen.

 2. locke

  Wie de jongeren aan het denken kan  zetten 
  de ogen en oren gaat openen  die
  hebben de toekomst  de toekomstige
  generaties moeten zelf  het cordon sanitaire
  gaan vormen waar wij nu slachtoffer van zijn ,als al die oude Politieke hypocrieten  en vooral het ons kent ons systeem met al
  zijn huichelaars de nek kan worden omgedraaid  dan zal er iets ten goede voor de volkeren veranderen
  dit gaat niet  zonder de jeugd  die moeten hierbij betrokken zijn ,via de
  schoolbanken worden zij nu  gemanipuleerd
   en begrijpen hun eigen ouders niet meer .

  Daarvoor is een zeer doordachte strategie nodig gebaseerd op
  geduld  overleg en een visie met  het uiteindelijke doel  (echte vrijheid ,echte democratie)  zaken gericht op onderzoek geschiedenis feiten
  en  actie, en  klaarstaan voor de vuile reactie . Altijd een
  stap voor, Media experts  die klaar staan met
  de snelheid van flitshandel , de juiste mensen op de juiste plaats. Slagen
  uitdelen als donderslag bij heldere hemel 
  waar geen  reactie meer mogelijk is,
  aardverschuivingen  die nooit gezien zijn
  . De strategie van YES WE CAN  maar dan  waar iedereen zijn schouders onder kan zetten.
  Daarbij is het juist belangrijk  om geen discussies
  meer aan  te gaan  tijdrovend en niet nodig ,feiten die niet te
  weerleggen zijn behoeven geen discussie .Alles moet tot in de puntjes zijn voorbereid en geregeld alleen zo kan men respect af dwingen.

 3. beppie

  Hilterman op 11 september, 2014 – 11:07 Sluit me geheel aan bij deze kritiek. 

 4. CDlogo

  Hmmm…..dus een poltiek gekleurd blog, net zoals Hilversum dus, maar dan achter een pay wall, terwijl je zou mogen verwachten het juist de bedoeling van een dergelijk blog is mensen die anders denken over bepaalde zaken te bereiken en te overtuigen, de kans dat die mensen gaan betalen om zich te laten overtuigen lijkt mij nihil.

  Een dergelijk blog achter een pay wall komt op mij over als preken voor eigen parochie…….

 5. Michael van der Galien

  “Een dergelijk blog”

   

  Het is geen blog, maar werkelijk een grote website, dat internet-tv gaat maken, etc. etc.

 6. BPS

  Sorry, heb ik geen geld voor. Om te abonneren.

  Uiteraard zijn er banken en eurocommissarissen c.s. die gratis aan geld kunnen komen. Maar ik niet.

  Dus blijf ik maar met de andere sulletjes van Nederland koekeloeren naar gratis nieuws.

  Tenzij de crisis keert. Tot zolang maak ik dáár werk van.

  D.w.z. dat ik mij zelf in mijn eentje blijf verzetten tegen een overheid en een EU die mij hierom vervolgd, belemmerd en mij het mijne niet laat, en een ander het zijne niet laat, om hun eigen gratis geld en bestaan te beschermen en uit te breiden.

  DDS slaat een andere weg in, begrijp ik. Ieder zijns weegs dan maar.

  F*ck the EU en f*ck de pseudo sociale elites. De socialisten en de egoïsten. Ook bij DDS.

 7. CDlogo

  OK, maak van blog dan maar website, maar dat veranderd niets aan mijn argumentatie.

  Tot op heden zijn dergelijke initiatieven nu niet bepaald succesvol gebleken.

  Nagenoeg niemand zal willen betalen om zich te laten overtuigen evenals er maar weinig zullen zijn die willen betalen om hun overtuiging bevestigd te zien.

 8. CDlogo

  @Michael

  Dit is overings niet negatief bedoeld maar berust op het feit dat tot op heden buitengewoon lastig is gebleken om dergelijke initiatieven van de grond te krijgen.

  Misschien dat de Hr. Livestro buiten allerlei experts op bepaalde gebieden ook een expert aan kan trekken in het binnenhalen van advertenties ?

  Dat zou naar mijn idee de kansen van een WEBSITE zoals de Hr. Livestro op het oog heeft aanzienlijke vergroten en een vele male groter publiek aan kunnen trekken.

 9. Henk

  Jammer dat Annabel Nanninga weggaat bij GS, want mede door haar is het niveau van GS de afgelopen tijd erg gestegen. GS bewijst juist dat je een gratis opinie- en commentaarsite kunt maken op hoog niveau. Voorlopig ben ik niet van plan om te betalen voor iets dat je ook gratis op Internet kunt krijgen. 

  Bovendien zal zo’n site alleen gelijkgestemden trekken, terwijl de kracht van GS juist is dat ook policor mensen de verleiding niet kunnen weerstaan om regelmatig GS te bezoeken.

  M.i. had Livestro er beter aan gedaan om de kwaliteit van DDS te verbeteren dan weer met een nieuwe website te komen.

  Voorlopig ben ik dus sceptisch. Mocht de site echt een succes worden, dan zal ik overwegen me alsnog aan te melden. 

 10. Pipo de Clou

  Wat de politiek correcte media bindt is hun afkeer van Geert Wilders en zijn PVV, de ongezouten waarheid wordt als onfatsoenlijk betitteld en buiten de deur gehouden. Helaas is De Dagelijkse Standaard onder leiding van Joshua Livestro hierop bepaald geen uitzondering, en disqualificeert zij zich hierdoor als serieus Nieuwrealistisch kanaal. Dit nieuwe initiatief begint daarom voor mij met een flinke dosis scepsis.

  Laat duidelijk zijn dat er wat mij betreft geen behoefte is aan een pro-PVV of pro-Wilders nieuws en opiniekanaal. De dringende behoefte is slechts aan een pro-realiteit kanaal.

 11. Johannes N

  Een betaalde versie van DDS, daar komt het feitelijk op neer. Waarbij alle kwaliteit achter de betaalmuur gaat, en alle prut hier blijft.

   

  Vertel me aub. dat ik het verkeerd zie…

 12. Michael van der Galien

  Tot op heden zijn dergelijke initiatieven nu niet bepaald succesvol gebleken.

   

  De Correspondent is dus juist bijzonder succesvol. 

 13. Hilterman

  Komt er een proefperiode of wordt er van de lezers verwacht dat ze op de bonnefooi een jaartje abonnementsgeld gaan storten?

   

  Dat premium gedoe van de Telegrof, de betaalmuur van NRC waardoor je je eigen bijdragen niet meer terug kunt zien bevallen mij erg slecht.

  Iets bijdragen is prima maar dan moet het aanbod wel iets voorstellen.


  Praktische vraag hoe trek je in een keer een blik deskundigen open?

   

   

 14. BPS

  Sorry, heb ik geen geld voor. Om te abonneren.

  Uiteraard zijn er banken en eurocommissarissen die gratis aan geld kunnen komen.

  Maar ik niet.

  Dus blijf ik maar met de andere sulletjes van Nederland koekeloeren naar gratis nieuws.

  Tenzij ik weer werk heb en dus geen tijd meer. Maar dan moet eerst de crisis keren.       Tot zolang maak ik dáár werk van.

 15. jantje

  Hopelijk krijgt Yernaz Ramautarsing ook een uitnodiging

  Hij schrijft heerlijke stukken en verdient een groot podium.

 16. Dikke Deur

  BTW Juncker is gajes, Geenstijl niet!

 17. Michael van der Galien

  EVen voor de duidelijkheid: het wordt dus een online magazine, geen ‘blog’. Dagelijkse Standaard blijft gewoon actief / bestaan (sterker nog, we gaan ook flink verbeteren!) én gratis, maar het magazine komt daar nog eens bij!

 18. Two Ravens Black Kettle

  Zeer benieuwd. Met name een rechts-conservatief tv-channel (nee, laten we het gewoon een gematigd weerwoord noemen tegenover de oceanen van gesubsidieerde policor) is broodnodig. Tegengif. Maar dan niet op clown niveau zoals Powned of kontenkruipVara-niveau zoals WNL. Een zender die de kwaliteit van een Elsevier uitstraalt die effectief weerwoord gaat bieden aan de waanzin, zelfhaat, multicul, daders=slachtoffers, VVD=ervoordeondernemers, en EU-agitpop. die al decennia lang de ether worden ingeslingerd.

  Voor mijn part kletsen ze er een debat programma in waar zowel voor- als tegenstanders aan het woord komen (tip: de PvdA’r (een van de weinige met een ruggengraat, oprechte nieuwschierigheid en onafhankelijk) Yoeri Albrecht als presentator. Dus voor…en … tegenstanders. Dat zou absoluut revolutionair zijn in PO-land. Een debat programma waar niet alleen door de Gutmensch tot NUTTIG-gebrandmerkte ‘deskundigen’ aan het woord mogen komen maar ook ‘stouterts’ met een andere mening. Lieden die bv. niet geloofden in de Arabische Lente, die wel van mening zijn dat Jodenhaat virulent is geworden, dat massa-immigratie uit Fortyniaans-achterlijke streken niet noodzakelijkerwijze leidt tot een walhalla van rond-buikdansende medelanders, dat protesteren tegen genetiale verminking niet moet leiden tot excommunicatie et cetera

   

  Vraagje 1; zijn Bart-jan Spruyt en Joost ook te vinden op de nieuwe site ? 

   

  Vraagje 2; wat gebeurt er met DDS ?

   

  Vraagje 3; een Paywall heeft als risico dat alleen gelijkgezinden zich aanmelden waardoor het bereikt relatief beperkt blijft. Hoe denkt Joshua dit op te lossen want ik neem aan dat deze site ook bedoeld is om forse veranderingen te bewerkstelligen in het huidig wegkijk/Wegmetons-klimaat ? Een debat onder gelijkgestemden is de dood in de pot.

  Enfin,

  De namen die ik tot nu toe lees smaken iig. naar meer en een revolutie c.q. ongeduldige evolutie moet ergens beginnen.

 19. Two Ravens Black Kettle

  Aha ik zie dat Michael vraag 2 al heeft beantwoord, merci daarvoor

 20. bo campman

  Ook Marbe en Baudet binnenkort hier?

 21. Michael van der Galien

  Ik mag niet al te veel weggeven qua informatie, Raaf, maar ik kan dit wel zeggen: DDS groeit hard door (eens temeer bewijs dat comments geen goede indicatie geven voor bezoekers). Deze zomer is het ook weer fantastisch gegaan; stappen gemaakt die we pas volgend jaar hadden verwacht. We hijgen bepaalde landelijke dagbladen nu inderdaad in de nek. Er komen echter wel veranderingen, niet alleen qua design, maar ook qua inhoud. De bedoeling is dat we beter reageren op het nieuws, er korter opzitten, meer stukken schrijven die aansluiten bij de interesses van het publiek, etc. (wordt meer zoals HotAir.com). Maarrrr: die details komen later. 

   

  Voor de rest: er is een soort van samenwerking – we zullen het magazine natuurlijk promoten, ernaar linken, etc. 

   

  Helaas moet ik nu ophouden voor ik een officiële waarschuwing krijg en de Rijksrecherche om bezoek komt om te kijken of ik gelekt heb ;).

 22. vanhetgoor

  Achter het ijzeren gordijn, paard achter de wagen, in de achterhoek, achter de hoge bergen in het enge bos speelt een blikken harmonie-orkest in het Circus Jeroen Bosch! ANanninga achter een betaalmuur! 

 23. Two Ravens Black Kettle

   Much appreciated Mike

 24. cmsuijkerbuijk

  Ik denk, dat een betaalmuur het domste is, wat je kunt doen. Joost Niemoller is daar ook al van teruggekomen. Mij lijkt het beter, inkomsten te genereren via advertenties. Verder natuurlijk een puik idee en ik kijk er rijkhalzend naar uit!

 25. De man uut Limburg

  @Lia@DDS @Jan

  Ben het helemaal met je eens. Zolang deze site mensen monddood probeert te maken verdien je geen respect.

  In mijn geval is men wel HEEL ERG VER gegaan. Ik zou deze site niet eens meer mogen lezen, mogen benaderen. Klik ik mijn favoriet aan dan krijg ik bij deze site de volgende melding:

  Error 1006 Ray ID: 1683a195ef530634
  Access denied
  What happened?

  The owner of this website (www.dagelijksestandaard.nl) has banned your IP address ().

  Daarmee ZET JE HEEL VEEL KWAAD BLOED.

  Via een omweg kom ik er wel, maar een zichzelf respecterende site doet zoiets niet, nooit.

  Dus Joshua, denk maar niet dat ik me abonneer, kijk wel uit. En zo zullen er heel velen zijn die zich ook niet als abonnee laten inschrijven. Geld vragen voor zoiets is NOT DONE. Zorg maar dat je genoeg adverteerders hebt. En anders kun je er snel mee stoppen, want verliesgevend wordt het. Dat kan ik je nu al vertellen !!

 26. Henk

  @ Michael

   

  De Correspondent blijft steken op circa 30.000 abonnees, heeft geen tv-kanaal en biedt eigenlijk alleen maar artikelen voor de incrowd. Zelden tot nooit lekt er iets uit van de Correspondent naar andere media, omdat het allemaal niet relevant is en het er niet toe doet.

  Misschien is de Correspondent in commercieel opzcht een succes, maar de site draagt nauwelijks iets bij aan de opinievorming in Nederland. Als de Correspondent morgen zou ophouden te bestaan, zou niemand het missen. 

 27. CDlogo

  De Correspondent is dus juist bijzonder succesvol.

  Waaraan leidt je dat af ?

  Ik kan dat nergens vinden.

  Het is dat je hierop wijst maar tot dan was De Correspondent voor mij volkomen onbekend, terwijl deze al sinds maart 2013 schijnt te bestaan.

  Daarbij leid ik af dat De Correspondent knap links is, en daar minimaal 80% van NL dat ook is lijkt het mij dan ook behoorlijk overdreven om van een succes spreken…….

 28. Iemand

  natuurlijk en toe maar een TV kanaal, wat je in het buitenland dus niet kunt zien, zoals gewoonlijk. Ergens zijn er dan wel rechten of ruzie of geld in het spel. En Nanninga achter een betaalmuur te zetten is de grootste fout die men kan maken. Sorry!

 29. Michael van der Galien

  De man uut Limburg 

   

  Beetje vreemd. We bannen namelijk nooit alleen maar ip’s. Dat gaat samen met een blokkade van je gebruikersnaam. Ik heb net gecheckt en zie… dat er geen blokkade is en onze ban-ip lijst is ook leeg. Ik kan me alleen indenken dat het iets te maken heeft met CloudFlare; dat is het backup systeem dat we gebruiken – het moet ervoor zorgen dat de site ook blijft opereren bij problemen, etc. Maar wij runnen hun dingen niet. 

   

  Ik laat de technische crew er wel even naar kijken.

 30. Michael van der Galien

  CDlogo: misschien moet je eens wat onderzoek doen naar het aantal verkochte abonnementen ed? In mei van dit jaar hadden ze al 30.000 abonnees. Ja, dat leest u goed: 30.000. In dat opzicht is het dus een enorm succes. Natuurlijk krijgt de nieuwe site van Joshua grote namen, flinke analyses en opinies, brekend nieuws, etc. waardoor het – wellicht in tegenstelling tot De Correspondent – ook een grote rol gaat spelen wat betreft invloed.

   

  Geld vragen voor zoiets is NOT DONE. Zorg maar dat je genoeg adverteerders hebt. En anders kun je er snel mee stoppen, want verliesgevend wordt het. Dat kan ik je nu al vertellen !!”

   

  Geld vragen voor het leveren van een dienst is ‘not done’? Ik ben het daar mee oneens en, belangrijker, ik denk dat heel veel nieuwsconsumenten daar ook significant anders over denken. We gaan het zien, maar ik heb er zin in. Wordt – denk ik – echt mooi. Zie ook de reacties op GeenStijl, waar men behoorlijk positief is.

   

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/pak_ze_bel.html

 31. CDlogo

  Buiten dat ik 30.000 abonnees een belachelijk laag aantal vind gezien het publiek wat De Correspondent probeert  te bereiken en waar in NL een overvloed aan is…..de tijd zal het leren.

  Uw optimisme deel ik niet…….zeker niet gezien de grootte van de doelgroep in NL die de nieuwe website denkt te bereiken.

  We kunnen hier lang of kort over discuseren……..alleen toekomst zal uitwijzen of mijn scepsis terecht was of niet.

  We gaan het zien.

 32. Makker

  Het blijft natuurlijk bij makkelijk klagen, zodra er betaald moet worden, is het niet meer makkelijk. Helaas, jullie publiek is nu eenmaal zuinig en gemakzuchtig.

 33. Frayek

  Als het over een onderwerp als het christendom gaat lopen GS en DDS nogal uiteen. Niets boven Nanninga, maar wat dat betreft heb ik liever DDS. Voor anti-christelijke tirades als van GS ga ik niet betalen. 

 34. Loonwatcher

  De hysterische borderliner Annabel Nanninga als adjunct-hoofdredacteur van “een indrukwekkende groep topcommentatoren en geoefende journalisten”? Dat belooft wat!

 35. Jones

  Wat gaat het kosten?

 36. Makker

  Niks persoonlijks hoor, maar is afgesproken!

  (Tenzij je D66 gaat stemmen) 🙂

 37. Springer

  Door geld te vragen scheidt je direct het kaf van het koren. Zijn we ook direct af van de tokkies in de comments die niks beters hebben dan te lopen trollen. 

   

  Ik ben best bereid om te betalen voor goede content. 

 38. Robbert L.

  Ik mis nog elke week Opinio.

  Geweldig blad was dat. Old school, maar toch.

  Jaffe Vink zou ook een fijne redacteur zijn, evenals Carel Brendel en Krauthammer 😉

 39. redfox

  Oké schrijf mij maar vast in!Als ik een alternatief voor de NPO en MSM links kan steunen, altijd!!

 40. Pipo de Clou

  Gatverdamme! Nu er abonnees zijn te werven gaat de DDS-redactie plotseling lief doen tegen ooit om *dubieuze redenen* gebande reageerders, wat een stelletje hypocrieten zijn het toch!

   

  Michael van der Galien op 11 september, 2014 – 14:57: De man uut Limburg 

  Beetje vreemd. We bannen namelijk nooit alleen maar ip’s...Ik laat de technische crew er wel even naar kijken.”

 41. Linkse Internetcrimineel

  Hoewel ik zelf niet van plan ben om voor zo iets te betalen op het Internet (zie mijn naam, zeg maar), zou dit best een succes kunnen worden.

  Ik ben overigens ook niet op de ‘dode media’ geabonneerd, behalve natuurlijk het verplichte lidmaatschap van de NPO.

  Ik hoop niet dat de meer lezenswaardige schrijvers van DDS ook achter de muur gaan, mensen als Van Baar, Labohm en Wanningen zou ik niet graag missen.

  Qua TKII-leden kan ik overigens Ziengs van harte aanbevelen, zodat het niet al te humorloos wordt. Omtzigt, daar kan ik prima zonder. Ik denk dat als het CDA zou regeren, Omtzigt ongeveer hetzelfde ontvangen zou worden als Ziengs hier destijds.

  Eigenlijk zou er zoiets moeten komen dat wat verder gaat dan het veilige VVD/CDA rechts, hoewel daar mogelijk geen markt voor is. En daar gaat het uiteindelijk toch om. Geld verdienen.

 42. Inge

  @explorer

  Bedankt voor de tip. Ik maak mijn studerende dochter wat extra’s over op voorwaarde dat zij een abonnement koopt op de nieuwe site. Dat kan geen kwaad in het rode bolwerk dat universiteit heet.

 43. Linkse Internetcrimineel

  Een korting voor studenten? De kosten zullen al verrassend laag zijn, zo is beloofd.

  Waarom geen korting voor de arme arbeider zodat die ook verheft kan worden?

  Overigens zag ik ergens dat er ondanks dat er betaald moet worden, er nog steeds advertenties zullen zijn. Ik hoop dat dat iets slimmer gedaan wordt dan op de meeste sites, want behalve dat je er mensen zonder adblocker mee irriteert, irriteer je nu ook mensen die al betaald menen te hebben voor de inhoud van de site.

 44. CDlogo

  Het ging mij ook niet om abonnement te betalen, maar om de navolgende redenen die u noemt.

  Een klein gelijkgestemd clubje lijkt mij niet bepaald effectief als je zaken werkelijk wilt veranderen.

  Ik ben het eens met  Michael dat geld vragen voor een dienst niet vies is, ik leef daar zelf ook van 😉 ,een voorwaarde is daarvoor is echter wel dat daar ook klanten voor nodig zijn die bereid zijn voor die dienst willen betalen, zolang de content van een dienst ook zonder betaling is te verkrijgen zoals nieuws en opinie, misschien wat minder van kwaliteit al zal dat de tijd nog moeten uitwijzen, kan dat weleens een buitengewone moeizame onderneming worden, en dan laten we een zo groot mogelijke doelgroep die je wenst te bereiken nog maar even buiten beschouwing.

 45. Jonas

  Ik hoop dan wel dat het een van het altijd verongelijkte islamfascisme en linkse kerk kliek wordt onderuit gehaald. Dat de politieke correctheid niet wordt gehandhaafd. Dat er geen anti-Wilders hype onstaat. Ik wil een anti-islamfascistisch geluid horen.Ik wil werkelijke democratie die bedreigd wordt door de islamisering en islamfunda’s. Er is al genoeg aan het zelfgenoegzame eenzijdige linkse hypocriete schrijven.Nanninga, Bart Spruyt en Afshin Ellian zijn schrijvers die ik wil.Geen gematigd gedoe over de islam. Die dient hard onderuit gehaald te worden. Ook ben ik anti EU. Daarover kritische bijdrages lezen is prettig.Kortom ander geluid dan het linkse.

 46. MS

  Ik heb alle commentaren gelezen en kan zeggen dat wat mij betreft ik bereid ben om een abonnement te betalen, maar dat ik me ook kan vinden in de mensen die zeggen dat het daardoor weer beperkt zal blijven voor een klein publiek en dat is dus precies wat we niet moeten willen.

  Een nieuw geluid in Nederland moet toegankelijk zijn voor iedereen, een groot publiek en niet weer elitair zijn voor mensen met genoeg geld, juist de grote massa moet komen, mensen uit alle lagen van de bevolking moeten dagelijks geconfronteerd worden met de onverbloemde waarheid, gespeend van het linkse NOS verhaal. Andere geluiden laten zien en horen, steeds opnieuw. De gevestigde politiek zal daar niet blij mee zijn. Een reden te meer om daar naar te streven!

 47. Phoenix

  Jammer dat Nanninga bij GS weggaat, ze was een van de weinigen die goede stukjes schreef. Dat puberale en onsmakelijke geschreeuw van Sjonnie Kwit kan ik bijvoorbeeld missen als kiespijn. Maar ik ga toch écht niet betalen om haar en andermans commentaren op Internet te mogen lezen, er is genoeg kwaliteit te vinden op gratis sites, zeker als je ook verder kijkt dan Nederland. Van De Correspondent had ik nog nooit gehoord, dus dat kun je moeilijk een succes noemen als het gaat om het verspreiden van ideeën (en niet alleen het preken voor eigen parochie). Dat met die betaalmuren zal nooit een succes worden, hoogstens voor sommige selecte en gespecialiseerde clubjes, maar nooit voor de algemene lezer.

 48. Lia@DDS

  @ Leo KarelJan,

  Zogenaamd keurig neprechts, waarvoor de gevestigde orde niet bang zal worden.

  Keihard beuken op islam, EUSSR, import achterlijkheid, OS, groene waanzin: het zal er niet echt van komen”.

  We zullen het waarschijnlijk gaan meemaken, Lk.

  Ben altijd bereid om voor een paar tientjes een “risico” te lopen……

  Vooralnog ben ik wel benieuwd of DDS de door mij gewaardeerde medelezers terug zal kunnen winnen.

  De rancune zit erg diep bij deze mensen.

  Mvg, Jan van Eechoud

 49. Julius

  In tegenstelling tot de altijd weer zure reaguurders die werkelijk nooit iets positiefs zien, in welk initiatief dan ook juich ik dit initiatief van harte toe.

   

  Succes gewenst en wellicht heeft het net zoveel overlevingsdrift dus volop kans als DDS.

 50. explorer

  Een zeer goed idee lijkt me, dat nieuwe online magazine. Maar zoals het een goed magazine betaamt: komt er ook een studentenabbonnement? Dat zou wel fair zijn. U moet ook weten dat wij studenten de toekomst zijn, dus een investering betaald zich altijd weer terug.

   

   

 51. Realist

  Wat is eigenlijk het doel? Het 3x de Volkskrant-monopolie doorbreken. Hmmm, hoe meet je dat, wanneer ben je succesvol? Oh nee, wacht, het doel is ‘dat het een keer verandert, omdat Hilversum het fout doet’. Ok, kan je wat preciezer zijn?

   

  Ah, daar is dan het concrete doel, 30.000+ betalende abonnees. Een businessmodel gericht op het dekken van de kosten die het maken van zo’n website met zich meebrengt. OK.

   

  Ben overigens wel benieuwd hoe het maken van een eigen community achter een paywall nu een vierde Volkskrant kan zijn. De Volkskrant heeft 224.000 papieren en 50.000 digitale abonnees, bovendien zijn veel artikelen gratis te lezen op hun website. En Hilversum veranderen? Volgens mij moet je dan een eigen TV-kanaal beginnen als Fox News, of de Publieke Omroep van binnenuit laten exploderen zoals Pownews. Alleen dan krijg je m.i. voldoende kijkers om iets ‘te veranderen’.

   

  Maar enfin, misschien ben ik van nature te skeptisch en gaat het allemaal een groot succes worden, gaat Hilversum veranderen en komt er een andere Volkskrant bij. Zou mooi zijn als dat met dit website initiatief gaat gebeuren. Succes! 

 52. De man uut Limburg

  Dat zou ik bijzonder waarderen.

  Ik vind het namelijk oer vervelend dat ik telkens via een omweg op de site moet komen. Hoop dat het snel lukt.

 53. Leo KarelJan

  Ik heb weinig vertrouwen in dit nieuwe magazine. Als de namen op Geen Stijl juist zijn, dan wordt ook dit weer een anti Wilders magazine met een weinig kritische houding tegenover de islam. Van mensen als Wiegel en Bolkestein is weinig echte kritiek op de huidige regentenkliek te verwachten. Ook van mensen als Segers en andere christenen is geen islam vijandige houding te verwachten en ook geen echte breuk met de gevestigde orde. Dus in lijn Livestro.

  Zogenaamd keurig neprechts, waarvoor de gevestigde orde niet bang zal worden.

  Keihard beuken op islam, EUSSR, import achterlijkheid, OS, groene waanzin: het zal er niet echt van komen.

 54. Lia@DDS

  Met de opmerkingen van Julius voel ik me weer (bijna) thuis…..

  Jan v. E.

 55. Michael van der Galien

  Mensen, u begrijpt wel dat DDS gewoon gratis blijft he? En toegankelijk… en nog meer, maar daar later meer over.

   

  Goed om te zien dat er ook flink wat mensen zijn die een abonnement zeggen te willen nemen. De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar ik kan alvast verklappen dat je het daarvoor niet hoeft te laten.

 56. Two Ravens Black Kettle

  Michael, hoe gaat het met DDS. Ik bemerk dat het aantal comments sterk verminderd zijn maar wanneer ik Alexa de laatste tijd volg staat DDS op 316 (volgens mij de hoogste rang sinds jaren). Het gesubsidieerd spiegelbeeld Joop.nl prijkt bv. momenteel op plek 702.

  Sterker nog DDS lijkt voor het eerst een landelijke krant in de nek te hijgen, zo staat het hyper politiek correcte Trouw van de Islam=Vrede-Wegkijk-Christenen op plekkie 290. Nog 26 plekjes te gaan.

   

  Klopt dat beeld -en als aanvullende vraag- gaat het nieuwe magazine samenwerken met DDS (of is ’t onderdeel van DDS) en blijven columnisten als Bart Schut ook hier actief ?

   

   

  I remain, dear Gentlemen,

  Raaf

 57. rinus

  We zullen het zien, maar vind het dood en doodzonde dat Annabel stopt bij GS waar ze echt bij past. Nu gaat ze achter de betaalmuur waar ze veel minder lezers bereikt. Bij 3xde Volkskrant en slippendragers gaat de vlag uit. 

 58. Lia@DDS

  Want dit lukt alleen als u het mogelijk maakt, door abonnee te worden”.

  Goed idee, Joshua…., maar… ook veel “opinie” stukken waarin duidelijk de schrijver alleen zijn mening accepteert?

  Daardoor heb je heel wat trouwe volgers hier naar buiten gejaagd en geband.

  Ik heb mijn bedenkingen…. omdat het door jullie wordt geregisseerd. Mijn vertrouwen in jullie heeft een grote deuk opgelopen.

  Iemand bannen, voor enkele dagen, omdat zijn of haar mening de jouwe niet is, zet kwaad bloed.

  Jijzelf als persoon heb ik niet kunnen betrappen , maar intussen zijn er heel wat die zich hier niet meer laten zien.

  En terecht. Ik vond, en vind, DDS uitblinken in serieuze discussies zonder scheldpartijen of persoonlijke aanvallen.

  Iedereen was welkom. (De plusjes en minnetjes weglaten ervaar ik nog steeds als een manko)

   

  Denk dat je donders goed weet dat PVV-ers hier eigenlijk niet meer welkom waren en om het simpel te stellen, dat is “gemeen”. 

  Daar staat tegenover dat jullie blijkbaar ook niet haatdragend blijven want jullie weten donders goed dat ik sporadisch nog commentaar geef onder het emailadres van mijn vrouw, en toch nog steeds niet geband? 

   

  We gaan het zien. In eerste instantie zal ik dit initiatief steunen……..

  Mvg, Jan van Eechoud

 59. Dikke Deur

  Welkom voor het “rechtsrabiaat islamofoob staatkundig gereformeerd rollatorblog”. Ik zie ernaar uit!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.