Binnenkort: site met topcommentatoren en eigen reportages

Foto:

Iemand moet het doen: het drie-keer-de-Volkskrant-monopolie doorbreken. Dus doen wij het maar.

Volgende week wordt een nieuwe site gelanceerd. Het doel van de lanceercampagne is simpel: minstens 5000 mensen moeten een abonnement nemen, dan kunnen we van start. ‘We’ is in dit geval een indrukwekkende groep topcommentatoren en geoefende journalisten. Die gaan samen een site verzorgen die kwaliteit en verdieping centraal stelt, met originele columns, longreads en televisieproducties. Het uiteindelijke doel is om door te groeien richting 30.000+ abonnees zodat we de middelen hebben om naast een prachtige opinie en commentaarsite ook een eigen online televisiekanaal te beginnen, met onderscheidende reportages, nieuwsprogramma’s en talkshows. Over het nieuws dat u werkelijk bezighoudt. Wars van politieke correctheid en met een kaartenbak vol experts die echt verstand van zaken hebben (dus nee, geen Maarten van Rossem).

We kunnen immers wel blijven zeuren over hoe Hilversum het fout doet, maar als we willen dat het een keer verandert, zullen we het echt gewoon zelf moeten doen. Dus doen we het echt gewoon zelf. Nou ja, met uw hulp natuurlijk. Want dit lukt alleen als u het mogelijk maakt, door abonnee te worden. Dat kan vanaf volgende week donderdag, onze formele lanceringsdatum. Op die dag hoort u hoe het gaat heten en wat het gaat kosten (tipje van de sluier: verrassend weinig!). Over wie deze klus gaan klaren, gaat u de komende dagen meer lezen op deze plek. Elke dag zullen we om 09:00 een deelredactie aan u voorstellen: redacteuren en columnisten. En zet alvast donderdag de 18e september in uw agenda: de dag waarop u door abonnee te worden van… het begin van het einde van het drie-keer-de-Volkskrant-monopolie kunt inluiden!

Instant update: Dat gajes van Geenstijl moest natuurlijk weer de primeur hebben. Wat in ieder geval klopt aan dit stukje is dat Annabel Nanninga meedoet, als adjunct-cheffin nog wel. En daar zijn we uiteraard heel trots op! Over wie er verder allemaal meedoen de komende dagen dus meer…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!