Cocu niet blij met zijn PSV

Verloren.

Er is voor PSV nog niets verloren – ik denk dat de Eindhovenaren ‘gewoon’ kampioen worden – maar het zal Philip Cocu toch zorgen baren dat ze voor de tweede keer op rij verloren hebben:

Door de nederlaag (1-0) tegen sc Heerenveen kunnen de dagdromen van PSV over de eerste landstitel sinds zes jaar voorlopig weer worden opgeborgen. Het team werd nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt, dat er nog een lange weg is te gaan. “Het kampioenschap is niet weg”, relativeerde Cocu. “Er moeten 34 wedstrijden gespeeld worden. Maar na Zwolle (ook verlies tegen PEC Zwolle, red.) geven we hier niet de juiste reactie in een uitwedstrijd.”

Het belangrijkste is dat PSV’ers niet altijd met de juiste instelling aan een wedstrijd begint. De spelers weten dat ze objectief gezien het beste team van Nederland hebben, maar vergeten dat ze toch gewoon kunnen verliezen als ze het maximale niet uit zichzelf halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.