DDS: vernieuwd en toch dezelfde

Foto:

DDS 2.0 komt eraan!

In 2009 begonnen Joshua Livestro, Hans Labohm, Dirk Jan van Baar , Michael van der Galien en enkele anderen aan een nieuw avontuur: zij wilden een mooi, rechts blog opzetten in Nederland. Natuurlijk was GeenStijl er al (en hoe!), maar het was nu de opzet om op een wat serieuzere manier in te gaan op het nieuws van alledag; minder grappig, en meer uitgesproken rechts.

Door de jaren heen is DDS een succes gebleken. We begonnen met enkele honderden lezers per dag, nu hebben we er tienduizenden: sinds de oprichting is het publiek ieder jaar verdubbeld (ook dit jaar liggen we op koers om dat kunstje te herhalen).

Maar een blog zonder het vermogen tot veranderen is een blog zonder het vermogen tot behoud. We hebben daarom besloten een paar veranderingen door te voeren die ons in staat stellen nog korter op het nieuws te zitten en die tegelijkertijd uw leesplezier vergroten. Om te beginnen komen we morgen met een nieuw design. Na het vorige redesign hebben we veel feedback gekregen van lezers; daar hebben we iets mee gedaan. DDS 2.0 is makkelijker leesbaar (ook op tablets en smartphones) en prettiger voor gebruikers. Komende nacht wordt het nieuwe design online gezet. We hopen u morgenochtend dan ook terug te zien op een nieuwe, verbeterde DDS.

Tegelijk met het nieuwe design verandert de aanpak ook. Natuurlijk blijft DDS net zo scherp als altijd, maar we hopen nog korter op het nieuws te zetten en u nog beter van opinies en analyses te voorzien (en mogelijkheden om met elkaar in debat te gaan). Daartoe vinden er enkele redactionele veranderingen plaats:

1. Michael van der Galien is vanaf morgenochtend officieel hoofdredacteur. Hij nam de taken van deze functie al enige tijd waar voor Joshua Livestro, maar nu wordt het officieel. 

2. Frank Verhoef wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur. Hij neemt deze rol over van Michael. 

3. Tim Engelbart blijft redacteur. Daarnaast gaat hij (voor zover hij dat nu niet al doet) veel designwerk voor DDS doen; het leveren van afbeeldingen bij stukken, en hij helpt de technische crew bij het onderhouden van de website. 

Vanaf morgen zullen de aspecten van de huidige categorieën nieuws/video/opinie in ieder stuk terugkomen: soms wat langer, andere keren wat korter; soms met video, andere keren zonder. Daarbij wordt er continu gereageerd op de laatste ontwikkelingen.

En dat is niet alles. Ook zijn wij bijzonder trots om te melden dat we vijf mooie columnisten hebben aangetrokken die regelmatig een stuk voor ons zullen schrijven:

1. Hans Labohm. Hans blijft doen wat u van hem gewend bent: iedere dag (behalve zondag in de meeste gevallen) komt hij met een mooi, interessant verhaal over energie of klimaat. 

2. Gert Jan Mulder. U kent Gert Jan al als vaste columnist bij de Finance-pagina. Die pagina komt weliswaar te vervallen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen interesse meer hebben in columns over economische zaken en de Europese Unie. Het tegengestelde is zelfs waar. Gert Jan gaat daar dus voor zorgen. Hij zal dat (om te beginnen) op wekelijkse basis doen.

3. Jan Gajentaan. Jan (u ook bekend van Finance én van de opiniepagina) gaat twee keer in de week een column schrijven voor DDS: één over een aan Finance-gerelateerd onderwerp, één over de politiek in het algemeen. Zoals u van hem gewend bent zal hij dat met zijn gebruikelijke scherpzinnigheid doen.

4. Esther Boom. Esther krijgt een wekelijkse column op het nieuwe DDS. Haar kent u natuurlijk ook al langere tijd. Ze gaat ook voor Jalta.nl schrijven, maar blijft tegelijkertijd actief voor DDS. We zijn daar buitengewoon blij mee!

5. Ewoud Jansen. Ook Ewoud krijgt een wekelijkse column op DDS. Net als de heren Mulder en Gajentaan kent u hem vooral vanwege zijn financieel-economische columns, maar vanaf nu zal hij af en toe ook iets schrijven over andere onderwerpen.

We zijn erg blij dat we deze columnisten aan ons hebben verbonden en net als u kijken wij uit naar hun bijdragen!

Helaas nemen we ook afscheid van twee collega-redacteurs. De eerste is Jean Wanningen, onze chef economie. Jean gaat morgen beginnen aan een nieuw avontuur bij Follow The Money, een buitengewoon goede website over economische en financiële zaken, die niet alleen het laatste nieuws op die gebieden becommentarieert, maar zelf ook nieuws maakt. Wij kunnen Jean alleen maar feliciteren met deze mooie promotie en hem hartelijk bedanken voor zijn inzet bij DDS; hij bouwde bij ons in weinig tot geen tijd een zeer goede reputatie op als EU- en Finance-watcher en staat achter de schermen bekend als een keiharde werker die altijd bereid is een stap meer te doen om zijn collega’s te helpen. Jean, bedankt!

Ook Bart Schut, onze columnist (twee keer in de week) en Het Goede Leven-redacteur, stort zich in een nieuwe uitdaging. Vaste lezers weten het al langer, maar hij gaat vanaf 1 november aan de slag bij Jalta, de nieuwe website van DDS-eigenaar Joshua Livestro. Bart wordt daar chef verslaggeving, wat inhoudt dat hij ervoor moet zorgen dat er mooie scoops worden geproduceerd. Ook zal hij functioneren als reizende correspondent die overal ter wereld live verslag uitbrengt van belangrijke gebeurtenissen in den vreemde. Bart, jij ook bedankt voor je geweldige inzet en je goede werk met de cultuur-pagina.

Goed, dat is dus de opstelling van DDS 2.0. We hopen dat u onze inzet en manier van aanpak kunt waarderen, ons trouw blijft (of gaat) lezen, en onze artikelen veelvuldig deelt met uw vrienden. Daarnaast wensen we u natuurlijk bijzonder veel lees- en reageerplezier toe!

Met vriendelijke groet,

Michael van der Galien, Frank Verhoef, Tim Engelbart, en eigenaar Joshua Livestro.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!