‘ISIS moet worden vernietigd’

Louis Bontes (VNL) heeft gisteren in de Kamer deze tekst uitgesproken, onder andere over de Europese Unie, de benoeming van Frans Timmermans en de dreiging van ISIS.

Voorzitter, uit de resultaten van het baantjes-gepoker van afgelopen weekend blijkt eens te meer hoe de EU werkelijk in elkaar zit: het westen en noorden betalen, het oosten en zuiden bepalen.

De Poolse premier Tusk wordt voorzitter van de Europese Raad. Dat hij geen woord Engels spreekt maakt blijkbaar niet uit. Als hij maar voldoet aan de functieomschrijving: Gevraagd: Oost-Europeaan.

Een Italiaanse oud-communist wordt Buitenlandcoördinator: Is ze geschikt? Niemand die het weet, maar het is een vrouw en ze komt ook nog eens uit het zuiden. Twee keer bingo.

En een Spanjaard gaat waarschijnlijk de Eurogroep leiden. Alsof een junkie een methadonbus gaat besturen.

Gek he dat de EU-critici in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Denemarken gigantische successen behaalden bij de laatste Europese verkiezingen?

Voorzitter, lange tijd was onze minister van Financiën in de race voor een plek in de Europese Commissie. Maar de naar zeggen verstokte roker en drinker Juncker zag dat niet zitten. Nu gaat hoogstwaarschijnlijk de minister van Buitenlandse Zaken naar Brussel. En ja, dat is die meneer die een paar maanden geleden nog zei: “Nee, ik ambieer geen mooie post na de Europese verkiezingen, daar mag je me later nog op aanspreken”. De PvdA-baantjescarrousel draait op volle toeren.

Voorzitter, 28 Eurocommissarissen is veel en veel te veel. Het aantal leden van de Europese Commissie kan wat ons betreft terug naar een aantal dat op één hand te tellen is. De EU zou zich vrijwel alleen moeten bezig houden met economische samenwerking.

Dan, voorzitter, de situatie in Oekraïne. Er kan geen twijfel over bestaan: Poetin is de kwade genius achter de oorlog in het oosten van Oekraïne. Volgens mijn fractie moet het Europese antwoord op de Russische expansiepolitiek veel harder zijn. Het belangrijkste is dat we fors investeren in onze defensie en minder afhankelijk worden van Russisch gas. Wat is de visie van het kabinet?

Voorzitter, tenslotte de situatie in Syrië en Irak. IS moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Wij roepen het kabinet nogmaals op in internationaal verband te pleiten voor militaire actie, met een bijdrage van Nederland. De Koerden proberen af te schepen met vesten en helmen is schandalig.

Voorzitter, IS moet worden vernietigd. Het is precies zoals de Amerikaanse senator John McCain eerder zei: “het beste antwoord op IS is om dit tuig aan gort te bombarderen en hen terug te sturen naar de hel waar zij thuis horen”.

Dank u wel.

Louis Bontes is Kamerlid namens Groep Bontes/Van Klaveren. Ook is hij mede-oprichter van de nieuwe politieke partij VoorNederland (VNL).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Niek Verheyen

  ISIS vernietigen houdt in dat je de hele islam moet vernietigen. Men zou zeggen, Bontes hierbij veel sterkte toegewenst en we horen het wel.

 2. Moose

  Zo jammer.

   

  Bontes drukt op de pijnpunten en dit is wat je te zeggen hebt?

   

  Dat soort reakties zegt genoeg.


 3. Frits B

  Bontes aan zijn schooltijd herinneren. Wat hij voor ISIS aan aanpak wenselijk vindt, is precies wat de Spaanse koning in de 16e eeuw over de Reformatie dacht, en meer in het bijzonder de Nederlanden. Werkt niet, zoals we nu weten. McCain is een Amerikaan, die weet niet beter. 

  Voor het overige is het gehak op individuele Eurocommissarissen kleinzielig. Ik heb liever een bekwame Pool die nog wat Engels moet bijleren dan iemand die onzin verkondigt in alle 28 talen. En een oud-communiste op Buitenlandse Zaken? Dacht de heer Bontes dat een oud-PVVer meer kans maakte? Zwak, zwak, zwak.

 4. Pimsch

  Het begrip dreigt aan inflatie onderhevig te worden. Gewoon omdat het tegenwoordig zo veel voorkomt. Ik herinner me de heroische overwinningen van Israel in 1967 en 1973. Het leken wel godswonderen. Daarna zijn de jodenhaters overgestapt van conventionele oorlogen naar terroristische aanslagen. Tegenwoordig willen de jihadisten het “ongelovige” Westen ontregelen met infame en onheilige methoden. New York, Madrid, Londen. Jihadisten zijn de allerlaagste schooiers omdat ze zich bedienen van de allerlaagste methoden. Bomaanslagen op kantoormedewerkers, treinpassagiers, schoolbussen, winkelcentra, uitgaanscentra. Onthoofdingen en lijkontwijdingen. Gijzelingen. Menselijke schilden. Geestelijke terreur door de Schrikgod Allah en zijn valse profeet. Onderwijs in extremisme en hersenspoeling door een compleet bezopen en leugenachtige godsdienst. Ontkenning va de Holocaust. Wrok uit gedekolonialiseerde landen. Misbruik van open grenzen, mensenrechten en antiracisme. Haat als grondattitude. Maffiose broederschap. Wie terreur (schrikbewind) beoefent, die smeekt om vernietiging. Ik snak naar beelden waarop ISIS en aanverwante rotzooi grootschalig wordt afgestraft en hardhandig wordt uitgeroeid. Met als achtergrondmuziek de vijfde symfonie van Beethoven.

  Vergeet voor even de EU-moloch en de Anschluss-pogingen door Rusland met de Oekraine. Het is nunc aut nunquam.

  Kijk voor de aardigheid eens op http://www.likoed.nl

   

 5. tipo

  Als de EU zich enkel moet beperken tot economische samenwerking, hoe kan er dan een Europees antwoord op de expansiepolitiek van Rusland geformuleerd worden dat veel harder is? Dat heeft toch niet met economie te maken en is dus geen taak van de EU?

   

  Ik ben het er volledig mee eens dat de EU zich enkel met economische samenwerking moet bezighouden en niets anders. Ludwig von Mises en Hayek eendachtig, is een verharding ten opzichte van Rusland met millitaire middelen geen goede keuze. Wat er moet gebeuren, is een vrijhandelsaccoord tussen de EU, Oekraine, Kazachsten, Wit-Rusland en Rusland. Een vrijhandelszone van Lissabon tot Vladiwostok en vanaf daar naar Peking. Dat is de enige weg.

   

  Daar hebben we geen Europees Leger voor nodig, wat Louis Bontes hier nu opeens wil.

   

   

 6. tipo

  ISIS aan gort bombarderen klinkt lekker, maar werkt het ook? Nee, want het gaat om 10.000 individuen die over een groot oppervlak verspreid zijn en steeds aangevuld worden met nieuwe individuen die niets liever willen dan dood voor hun doel.

   

  Wil je ISIS echt aanpakken, dan moet de NAVO Saoedi-Arabie bezetten, alle salafisten doden en hun geld en bezittingen annexeren: De bron van het Salafisme aanpakken dus. Het koningshuis van Saoedi-Arabie uitmoorden dus. Dat is de enige weg. 

 7. jantje

  Wat 4 eeuwen geleden niet werkte, zou nu prima kunnen werken. Men heeft tegenwoordig andere wapens. Als de Spanjaarden van toen de wapens van nu hadden gehad, spraken we nu Spaans (en de Duitsers ook).

 8. Makker

  Pijnpunten?

  Maar wel 3 pijnpunten die al jaren spelen.

  Inmiddels zijn we geen steek verder met de EU en worden de fanaten alleen maar fanatieker.

  En dan komt ie met zo’n inkoppertje.

  Helaas als klein landje doen we toch al niet mee, hij kan pijnpunten aanwijzen tot ie een ons weegt.

  Laat hij zijn plek kennen en pak eens heel bescheiden 1 rotte plek in ons eigen Nederland. Al knap zat als dat zou lukken.

 9. tonzwart

  Tot gort bombarderen gaat niet lukken. Niemand wil het en zeker Nederland zal de kat uit de boom kijken tot een ander de kastanjes uit het vuur haalt. Maar uiteindelijk zullen er laarzen op de grond moeten komen. Met bommen lukt het echt niet. En Bontes heeft gelijk met zijn stelling dat IS vernietigd moet worden. Niets meer of minder.

 10. louis-portugal

  Moose ik ben het helemaal eens met makker.

  Ga s.v.p. het verhaal van brombeer v. Rossem eens lezen.

  Voor mij het eerste goede verhaal dat hij geschreven heeft.

 11. rinus

  ”maar het is een vrouw (??) en ze komt ook nog eens uit het zuiden…….Lijkt me een leuke opmerking voor (rechtse) vrouwen die dit lezen, of is Bontes inmiddels ook lid geworden van de SGP?  En wat heeft Bontes trouwens tegen ”verstokte rokers”?

   

   

 12. D. G. Neree

  Inderdaad Tipo, goed opgemerkt die tegenstrijdigheid.

   

  Het lijkt erop alsof hij van 2 walletjes wil eten.

   

  En inderdaad: laat de rokers met rust.

   

   

 13. Makker

  Goh, ik ben helemaal om.

  Ieder normaal mens wil die idioten van Isis een halt toeroepen, maar veel interessanter is dat er ook nog een Hamas en die Osama Bin laden club
  Ronddwalen op deze wereld.

  Europa is zo makkelijk scoren, pakt meneer de meest cosmetische punten aan. De rot zit helaas veel dieper dan al die commissarissen.

  En als klap op de vuurpijl wil meneer Rusland gaan pesten.
  Hij zou eens geschiedenisles bij van Rossem moeten hebben, komt ie daar heel snel op terug.

  Kortom, gaaaaaaaap

 14. dirkse

  Franciscus mag ook wel wat assertiever worden: bijbels en kerken naar Saoedie-Arabië, wijzen op wederkerigheid en vrijheid van godsdienst. Landen die daar niet naar handelen uit de VN kieperen. De westerse zwakheid lokt de islamitische agressie uit. 

 15. dirkse

  vwb ISIS : verdelgen is het woord. Geeft niet hoe, als het maar effectief is. Vooral geen rechtszaken.

 16. dirk1940

  De tekst is hoogstwaarschijnlijk geschreven door Johan Driessen, ex PVV er en nu medewerker van de heren Bontes en Van Klaveren. Maar ja, Bontes heeft het wel voorgelezen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.