Libanon: christenen overwegen militaire actie tegen ISIS

Vechten.

Dit dus:

With the exacerbation of the threat of terrorist extremists and its spread to Lebanon, talk has escalated about Lebanese people’s increased inclination to carry weapons, especially in regions that might be targeted by the Islamic State (IS) and Jabhat al-Nusra, as is the case in the northern Bekaa Valley. There has been a lot of talk about the phenomenon of armament and whether it’s justified or not. This discussion is especially heated in the Christian community, first because of considerations about the pronounced alignments and second due to the increased sensitivity among Christians to self-security.

Opvallend genoeg is de overheid hier niet blij mee. Zoals gebruikelijk vindt het heersende regime namelijk dat mensen maar op het nationale leger moeten vertrouwen, ook als dat nooit in actie zal komen om ze te beschermen.

Steeds meer Libanese christenen hebben daar lak aan en bereiden zich voor om zichzelf en hun hele gemeenschap te beschermen. Een prima ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. philippine

    De andere wang is op?

  2. Two Ravens Black Kettle

    Het wordt tijd dat de Christenen zich eens gaan verweren en het wordt tijd dat wij deze mensen gaan steunen ipv. de islamisten zoals de ‘gematigde rebellen’. U weet wel die lui die Amerikaanse journalisten doorverkopen aan koppensnellers.

    Maar dan wel op gematigde wijze.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.