Nachtfietsers vrijwel allemaal dronken

Foto:

Joh.

Had u dit zien aankomen? Nee toch zeker?

Vrijwel alle fietsers die op uitgaansavonden door de stad fietsen, hebben gedronken. Bijna negen op de tien fietsers die onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) testten, bleken alcohol te hebben gedronken.

De onderzoekers vroegen 1.000 fietsers of ze de test wilden doen, driekwart werkte er maar wat graag aan mee. Het resultaat: om 01:00 uur had 89 procent gedronken, en 68 procent had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Het meest hilarische hieraan? Het is illegaal om in beschonken toestand deel te nemen aan het verkeer. Dat betekent blijkbaar dat hele horden studenten voortaan in het café van hun keus moeten overnachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!