Nachtfietsers vrijwel allemaal dronken

Joh.

Had u dit zien aankomen? Nee toch zeker?

Vrijwel alle fietsers die op uitgaansavonden door de stad fietsen, hebben gedronken. Bijna negen op de tien fietsers die onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) testten, bleken alcohol te hebben gedronken.

De onderzoekers vroegen 1.000 fietsers of ze de test wilden doen, driekwart werkte er maar wat graag aan mee. Het resultaat: om 01:00 uur had 89 procent gedronken, en 68 procent had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Het meest hilarische hieraan? Het is illegaal om in beschonken toestand deel te nemen aan het verkeer. Dat betekent blijkbaar dat hele horden studenten voortaan in het café van hun keus moeten overnachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Richard de II2

  @chris2

  Wat een verhaal. Als je een beetje het nieuws volgt dan zie je dat iedere automoblist die een dodelijk ongeval veroorzaakt bijna binnen een paar uur weer wordt vrijgelaten. Echt geen “megaprobleem” dus.

 2. chris2

  Typisch voor de ‘moet-kunnen-mentaliteit’ waar we in NL o graag begrip voor hebben. Van handhaven is geen sprake, dat bewaren we voor staatsvijand nr. 1, de automobilist, die dan ook nog eens heel belerend toegesproken wordt door om agent.

  Beschonken op de fiets? Waar maken we ons druk om. Maar als je als automobilist die arme  en o zo kwetsbare zatte fietser aanrijdt, heb je wel een megaprobleem.

 3. Pietje Precies

  weet je wat een taxi kost!!!

  als ze je al meenemen met je dronken kop…..

 4. Richard de II2

  Het aangeschoten of bezopen op een fiets rondrijden is een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Overigens net als het azijnzeiken van gesubsidieerde personen die vinden dat ze voor een ander moeten bepalen dat dat niet mag.

  De enige consequentie die dit onderzoek zou mogen hebben is dat er eens goed moet worden nagedacht over meer openbare toiletten naast de fietspaden.

 5. joga

  Waar blijven de alcohol-controles van de politie met de nodige boetes. Hé (K)WIEBES zo kun je de weggelekte accijns voor branstof en alcohol over de grens met gemak compenseren. Moet je wel even voor uit je luie stoel komen. Of is dat weer te veel gevraagd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.