Pakistaans leger ontzet publieke omroep

Coup?

Komt er een militaire staatsgreep aan in Pakistan? Het zou mij gezien de chaos daar niet verbazen:

In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad hebben demonstranten de openbare omroep bestormd. Het leger heeft het gebouw weer onder controle gekregen. De demonstranten proberen al wekenlang, onder leiding van oppositieleider Imran Khan en de Pakistaans-Canadese geestelijke Tahirul Qadri, om de regering van premier Nawaz Sharif ten val te brengen. Zaterdag vielen bij gevechten met de politie drie doden. Ook vandaag brak geweld uit op de straten.

Er zijn voertuigen in brand gestoken, de demonstranten gooiden met stenen, en eisten weer het aftreden van premier Sharif, die beschuldigd wordt van kiesfraude en grootschalige corruptie.

Steeds meer Pakistanen vrezen voor een coup van het leger. Mij zou dat niets verbazen; in dit soort landen grijpt de krijgsmacht bijna altijd in als het te onrustig wordt. Vreemd genoeg is dat niet eens automatisch een bijzonder kwalijke zaak; soms zijn de alternatieven vele malen erger.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.