Timmermans wordt knecht van Juncker

Geen categoriesep 03 2014, 15:14
Haha, de meest arrogante politicus van Nederland wordt het hulpje van Jean-Claude Juncker.
Dan is dit toch weer een geweldig mooie afgang voor Frans Timmermans, onze minister van Buitenlandse Zaken die voor de Europese Unie gaat werken.
Timmermans liet eerder weten dat hij alleen maar een positie in Brussel ambieerde als het ergens om ging en hij dus iets te zeggen zou krijgen. Indien dat het geval niet was zou Ploumen het baantje mogen krijgen.
Nou Frans, vind je dit nou werkelijk een topfunctie?

Het is nog maar de vraag hoe zwaar het eurocommissariaat van Frans Timmermans zal worden. De PvdA'er krijgt in Brussel vermoedelijk geen portefeuille, maar een belangrijke coördinerende functie in de Europese Commissie. Timmermans zou commissievoorzitter Jean-Claude Juncker moeten gaan helpen bij het uitvoeren van zijn agenda.

Juncker wil de Europese Unie efficiënter te maken, het energiebeleid grondig veranderen en 'meer banen creëren' (wat de EU natuurlijk helemaal niet kan; banen worden gecreëerd door de vrije markt). Fransje moet hem daarmee helpen. Dat houdt ondere andere in dat hij banden moet onderhouden met lastige eurocommissarissen. Hij zal de boel 'coördineren' en ervoor zorgen dat de commissarissen samenwerken om Junckers geweldig mooie doelen te verwezenlijken.
Kortom, Fransje wordt feitelijk Junckers secretaris. Hij krijgt totaal geen zeggenschap en kan niets bepalen. Binnenkort moet hij 24/7 wachten op bevelen van Juncker waarna hij die klakkeloos in de praktijk dient te brengen. En snel een beetje graag.
Vermakelijker dan dit wordt het niet jongens. Mr. Arrogance Himself wordt assistent van iemand die daadwerkelijk macht heeft en is daar nog blij mee ook. Ik zie hem nu al pronkend door Brussel lopen; neerkijkend op het gepeupelte om hem heen, neus in de lucht, struikelend over alles wat toevallig op zijn pad komt. Iedereen ziet hem gaan en lacht hem uit, maar hij heeft niets door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten