Van Boxtel gooit handdoek in de ring, Thom de Graaff lijsttrekker?

Back to the future past.

Roger van Boxtel heeft laten weten dat hij de senaat na volgend jaar zal verlaten. De fractievoorzitter van D66 ziet daarmee dus ook af van het lijsttrekkerschap bij de volgende verkiezingen (voor de Eerste Kamer). “Het was voor mij een persoonlijke afweging,” aldus Van Boxtel, “Ik heb mezelf gevraagd: wil ik dit nog vier jaar doen?’ Het antwoord daarop was nee.”

Prima, natuurlijk. Nederland kan best een beetje minder Van Boxtel gebruiken. De man is vier jaar minister geweest, vier jaar Tweede Kamerlid en vier jaar Eerste Kamerlid, maar heeft niets gepresteerd om over naar huis te schrijven. Hij is een typisch product van het paarse gedachtegoed: politiekcorrect tot op het bot, meewaaiend met alle winden.

Toch is er een ‘maar’ aan dit verhaal. In de wandelgangen wordt namelijk geopperd dat Thom de Graaff – ook oud-minister – Van Boxtel weleens kon opvolgen. Een andere grote, bekende naam is zo snel niet voor handen, dus hij zal inderdaad ongetwijfeld de lijsttrekker worden bij de verkiezingen volgend jaar. 

De Graaff kent u allemaal ongetwijfeld om twee redenen: de eerste is dat hij in 2005 opstapte als minister omdat zijn voorstel om de burgemeester te kiezen niet door het Parlement kwam, en de tweede omdat hij één van de politieke leiders was die voor die tijd Pim Fortuyn keihard demoniseerde, waardoor er een verschrikkelijke sfeer van haat ontstond over de later vermoorde politicus.

Kijkt u deze video maar eens terug. De Graaff haalt daarin keihard uit naar Fortuyn die, zei hij toen, een “koude oorlog” tegen de Islam wilde uitvechten.

“Ze willen de grenzen sluiten…” “Mensen die als vis worden behandeld…” aldus De Graaff toendertijd over Fortuyns plannen. “Nieuw is het niet, en fris al helemaal niet,” daarmee duidelijk verwijzend naar het nazisme. Ook zei hij toen (onterecht) dat Fortuyn het debat uit de weg ging en “niet deug[de].”

En dan hebben we het nog maar niet over opmerkingen als “het Achterhuis, waar Anne Frank… schreef, ‘ik hoop maar één ding, dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel, want dit is onrechtvaardig’.” Vervolgens haalde De Graaff weer uit naar Fortuyn die, zo zei hij, moslims wilde discrimineren en onmenselijk wilde behandelen.

Blijkbaar hebben we de klok meer dan twaalf jaar teruggezet in dit land. Ik dacht dat we voor altijd hadden afgerekend met de Paarse politiekcorrecte bende die Nederland zoveel schade heeft toegebracht, maar helaas, niets blijkt minder waar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Phoenix

  Ach, de ene krullebol wordt door de andere vervangen.

 2. V.K.

  -Tjsa, je zou toch denken dat dit boegbeeld van genocide ontkenners z’n tijd full-time gaat verdoen met het voorlezen uit de werken van Anne Frank in de moskee.

 3. peterdeRuyter

  Roger heeft ze dan ook wel lekker verdiend , de afgelopen jaren. Zeker een kwart miljoen bij Menzis voor een 3 of 4 daagse werkweek om  voorzitter te spelen en dan het fractievoorzitterschap van een partij in de senaat, zodat Mevrouw niet naar de Aldimarkt hoeft zeker in haar Huyendai i10. Voorbeeld van een persoon, die van Boxtel, die er alleen voor zichzelf en zijn belangenclubje heeft gezeten. Miljoenen uit de ruif heeft getoucheerd of gepakt  en waarvoor je alles land geen donder terugkrijgt. Lekker gepussserd door de vrinden bij PO en MSM destijds, ‘als talent’..En nu ziet meneer het niet meer zitten, ach de stakker.

  De Graaf kan mogelijk bij de PO en de MSM als een held worden binnengehaald, zelfs als reddend fris bloed, zeker als de PVV tegen die tijd wat hoog in de pijldingen scoort. In dit gekkenhuis is niets te verknipt.

 4. D. G. Neree

  Zie daar Els Borst in het Publiek. Arme vrouw. Is het onderzoek rond haar dood al afgesloten/in de doodfpot beland?

 5. Johrij

  Thom de graaf die zich als burgemeester liet benoemen nadat zijn voorstel om die te kiezen niet door het parlement kwam.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Thom de Graaf, de man die Anne Frank ongehinderd kon verkrachten om Fortuyn in de nazi hoek te drukken. Niemand -behalve de ‘onfatsoenlijke’ mensen’- namen hier aanstoot aan.

  Thom de Graaf kreeg na de moord op Fortuyn als belonging een burgermeester positie. Later een senaatschap.

 7. tippelaar

  landverradersclubje. Hou ze in de gaten, deze broeders. ze hebben maar 1 belang en dat is eigenbelag.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.