Zimling voegt zowaar iets toe aan Ajx

Schrikken.

Was dat even schrikken: iedereen dacht dat Niki Zimling volstrekt nutteloos zou zijn voor Ajax, maar hij blijkt zowaar van toegevoegde waarde te zijn.

 “Twee weken geleden zat ik nog bij Mainz, nu maak ik mijn debuut in de Champions League. Het kan snel gaan”, glundert de 29-jarige Zimling na afloop tegen Goal. “Ik heb er in elk geval een goed gevoel aan overgehouden. De trainer heeft me gefeliciteerd met mijn debuut. Natuurlijk kan het altijd beter. De perfecte wedstrijd bestaat in mijn ogen niet, dus er zijn absoluut verbeterpunten.”

Toen Zimling erin kwam veranderde Ajax’ spel significant. Opeens werd de bal sneller rondgespeeld, werd er meer en eerder gedrukt, en stonden de linies beter. Het resultaat: de 1-1 gevolgd door een kans op 2-1.

Het vreemde is dat Ajax het dan toch weer goed heeft gezien – dit in tegenstelling tot alle zelfverklaarde experts. Natuurlijk is het seizoen nog lang en kan er van alles gebeuren, maar het heeft er toch echt alle schijn van dat Zimling een buitengewoon belangrijke rol gaat spelen… en dat hij prima op zijn plaats is in Amsterdam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.