Binnenkort in Amsterdam: Apartheid in uw zwembad

Foto:

De politiek staat op zijn kop: SportPlaza Mercator gaat mannen en vrouwen van elkaar scheiden.

Fundamentalistische Marokkanen en Turken krijgen volgende week hun zin. Vanaf dan wordt een deel van het zwembad SportPlaza Mercator in Amsterdam West namelijk vrijgemaakt voor Turkse en Marokkaanse mannen. Zij kunnen dan in een apart bad zwemmen.

De reden? Ze vinden dat mannen en vrouwen niet gemengd moeten zwemmen. Dat zou tegen de regels van de islam zijn (want mannen zijn door testosteron gedreven beesten die zichzelf niet kunnen beheersen, terwijl vrouwen hoeren zijn die voor alles en iedereen op hun rug gaan liggen. Klinkt volstrekt logisch toch?).

Hoewel we in Nederland continu pas op de plaats maken voor dit soort figuren wordt er nu een soort van tegengas gegeven. Zo laat de lokale VVD bij monde van raadslid Rik Torn weten dat de subsidie die het zwembad krijgt hem en zijn partij een doorn in het oog is. Gezien het gebrek aan onafhankelijkheid van het zwembad moet het stadsbestuur de apartheidsavonden zo snel mogelijk afschaffen.

Wat er tijdens die avonden gebeurt is simpel: eenmaal per week wordt een gedeelte van het zwembad illegaal verklaard voor vrouwen. Daarnaast kost het dan opeens maar twee euro om aar binnen te komen, in plaats van vier. Het zwembad probeert gescheiden zwemmen dus te promoten. SportPlaza Mercator kan dit doen doordat het financiële steun krijgt van de gemeente.

Op die manier is hier dus sprake van door de overheid mogelijk gemaakte gender-apartheid.

Ook de heren van VoorNederland (VNL) zijn woedend. Zij hebben al kamervragen ingediend over deze materie. Zij zijn:

1. Bent u bekend met het artikel ‘Apartheid in zwembad’*?

2. Deelt u de visie van onze fractie dat het absurd is dat een deel van een openbaar zwembad vrijgemaakt wordt zodat alleen Turkse en Marokkaanse mannen er kunnen zwemmen?

3. Ziet u, in navolging van onze fractie, in dat het nu eens afgelopen dient te zijn met gekkigheid als apart zwemmen voor Turkse en Marokkaanse mannen en gesubsidieerde ‘anti-isolementscursussen’?

4. Bent u bereid het Amsterdamse stadsbestuur te manen om in te grijpen in deze idioterie? Zo neen, waarom niet? 5. Kunt u de verstrekte subsidie van 55.000 euro inhouden op de uitkering voor het gemeentefonds? Zo neen, waarom stemt u in met deze vorm van etnische en sekse segregatie?

Het is nu aan de landelijke overheid om hier iets aan te doen. Het kan en mag niet zo zijn dat gemeenten de fundamentalistische heilsdromen van moslim-extremisten betalen. In een volkomen privaat zwembad zou je hier al moeten tegen ageren, maar dat is gezien de gemeentelijke subsidie die het SportPlaza ontvang al helemaal het geval.

Het ergste van dit alles is dat we opgescheept zitten met ministers en ambtenaren die weigeren te erkennen dat er een fundamentalisten-probleem is in ons land. Iedere keer weer stellen zij dat het om een ‘kleine minderheid’ gaat, die totaal geen invloed heeft in de islamitische gemeenschap zelf. Kunnen zij dan verklaren waarom dit soort avonden zo succesvol zijn als het gros van de moslimimmigranten goed is ingeburgerd?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!