Binnenkort in Amsterdam: Apartheid in uw zwembad

De politiek staat op zijn kop: SportPlaza Mercator gaat mannen en vrouwen van elkaar scheiden.

Fundamentalistische Marokkanen en Turken krijgen volgende week hun zin. Vanaf dan wordt een deel van het zwembad SportPlaza Mercator in Amsterdam West namelijk vrijgemaakt voor Turkse en Marokkaanse mannen. Zij kunnen dan in een apart bad zwemmen.

De reden? Ze vinden dat mannen en vrouwen niet gemengd moeten zwemmen. Dat zou tegen de regels van de islam zijn (want mannen zijn door testosteron gedreven beesten die zichzelf niet kunnen beheersen, terwijl vrouwen hoeren zijn die voor alles en iedereen op hun rug gaan liggen. Klinkt volstrekt logisch toch?).

Hoewel we in Nederland continu pas op de plaats maken voor dit soort figuren wordt er nu een soort van tegengas gegeven. Zo laat de lokale VVD bij monde van raadslid Rik Torn weten dat de subsidie die het zwembad krijgt hem en zijn partij een doorn in het oog is. Gezien het gebrek aan onafhankelijkheid van het zwembad moet het stadsbestuur de apartheidsavonden zo snel mogelijk afschaffen.

Wat er tijdens die avonden gebeurt is simpel: eenmaal per week wordt een gedeelte van het zwembad illegaal verklaard voor vrouwen. Daarnaast kost het dan opeens maar twee euro om aar binnen te komen, in plaats van vier. Het zwembad probeert gescheiden zwemmen dus te promoten. SportPlaza Mercator kan dit doen doordat het financiële steun krijgt van de gemeente.

Op die manier is hier dus sprake van door de overheid mogelijk gemaakte gender-apartheid.

Ook de heren van VoorNederland (VNL) zijn woedend. Zij hebben al kamervragen ingediend over deze materie. Zij zijn:

1. Bent u bekend met het artikel ‘Apartheid in zwembad’*?

2. Deelt u de visie van onze fractie dat het absurd is dat een deel van een openbaar zwembad vrijgemaakt wordt zodat alleen Turkse en Marokkaanse mannen er kunnen zwemmen?

3. Ziet u, in navolging van onze fractie, in dat het nu eens afgelopen dient te zijn met gekkigheid als apart zwemmen voor Turkse en Marokkaanse mannen en gesubsidieerde ‘anti-isolementscursussen’?

4. Bent u bereid het Amsterdamse stadsbestuur te manen om in te grijpen in deze idioterie? Zo neen, waarom niet? 5. Kunt u de verstrekte subsidie van 55.000 euro inhouden op de uitkering voor het gemeentefonds? Zo neen, waarom stemt u in met deze vorm van etnische en sekse segregatie?

Het is nu aan de landelijke overheid om hier iets aan te doen. Het kan en mag niet zo zijn dat gemeenten de fundamentalistische heilsdromen van moslim-extremisten betalen. In een volkomen privaat zwembad zou je hier al moeten tegen ageren, maar dat is gezien de gemeentelijke subsidie die het SportPlaza ontvang al helemaal het geval.

Het ergste van dit alles is dat we opgescheept zitten met ministers en ambtenaren die weigeren te erkennen dat er een fundamentalisten-probleem is in ons land. Iedere keer weer stellen zij dat het om een ‘kleine minderheid’ gaat, die totaal geen invloed heeft in de islamitische gemeenschap zelf. Kunnen zij dan verklaren waarom dit soort avonden zo succesvol zijn als het gros van de moslimimmigranten goed is ingeburgerd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Charles de Gaulle

  Het is niet zo dat alleen vrouwen worden gediscrimineerd, ook autochtone mannen zijn niet welkom, het is zelfs maar de vraag of allochtone jongens wel welkom zijn.

  Moet je allemaal eens proberen als uitbater van een dancing… !

 2. Beukman

   

  Ter relativering, en omdat het nu eenmaal ongezond is om je op te winden: tientallen jaren geleden bestond er in veel Amsterdamse zwembaden al een vrouwenuurtje. Mannen kwamen er niet in!. Dat had niets met religie te maken – er woonden toen amper moslims in de hoofdstad, sterker nog: de meesten zouden meteen zijn verzopen. Nee: de vrouwen vonden het ook wel eens prettig om niet constant te worden betast en begluurd door [dus autochtone] pseudosnorkelaars.

 3. dirk1940

  Persoonlijk vind ik dat het water in dit zwembad voldoende gezuiverd moet worden na gebruik door mannen of vrouwen. Al die testosteron en oestrogeen die vrij in het water dwarrelt, grote kans op kruisbestuiving.

  Levensgevaarlijk dus.

 4. baksteen

  Dat ze gescheiden willen zwemmen prima en dat een commercielel zwembad dat faciliteert best, maar dat je als niet moslim, omdat je het leuk vindt om met je vriendin te gaan zwemmen, het dubbele moet betalen is discriminatie van de eerste orde.

 5. Bob Fleumer

  Heel makkelijk voor de Nederlandse burgers om daar iets aan te doen, NIET meer naar dat zwembad gaan, kijken hoe lang ze het volhouden als ze alleen islamitische klanten krijgen.

   

 6. dickrotterdam

  In Rotterdam bestaat dit jammer genoeg allang ,in een zwembad op ZUID kunnen moslimvrouwen op bepaalde uren zwemmen, de ruiten worden afgeplakt en als het personeel ze weg zou halen dan worden ze op staande voet ontslagen!! dus trouwens wat al heel lang bekend is:de ISLAM is niet alleen onze vijand maar dit zit ook al in ons eigen land in de vorm van extreem links, onze NEO-NSB ‘ers,  ik schaam me diep voor dit land!!

 7. Johanna

  Beukman  13:45  “Vrouwenuurtje”

  Deze autochtone vrouwen werden niet verplicht door hun mannen om niet  samen met andere mannen in het zwembad  te zijn. Typisch dat het vaak mannen zijn die het opnemen voor de eisende islamitische man die vrouwen onderdrukt en onderwerpt.

 8. Johanna

  Baksteen 13: 26 Het is helemaal niet “prima”.  Het is puur apartheid en discriminatie en allemaal in het nadeel van de vrouw.  Als deze apartheid, onderdrukking en onderwerping   doorgaat ziet het er heel slecht uit voor de autochtone vrouwen.  Laat ze meteen verhuizen naar een islamitisch land met eigen cultuur en religie met geboden en verboden. Wat doen die fundamentalisten  eigenlijk  hier?

 9. Makker

  u heeft weer een nieuw woordje gevonden om uw punt duidelijk te maken.

  Mooi woord toch dat apartheid, kun je echt overal voor gebruiken om je argumenten kracht bij te zetten.

  Apartheid in de keuken en de wasmachine, apartheid in het zwembad, apartheid in de auto én zelfs apartheid in het leger.
  Ook heb je apartheid in de disco en ik denk dat er zelfs apartheid van toepassing is op ieder zelfstandig naamwoord.

  Dan kan ik alleen maar toegeven dat u vanaf nu ieder debat zult winnen door “apartheid” te roepen.

 10. VanOldenbarnevelt

  …waar zou dat toch door komen. Met Johanna vind ik dat hier sprake is van een duidelijk geval van Apartheid.  Veel duidelijker kan het niet. Een levensgevaarlijke ontwikkeling. En het wrange is dat we er zelf aan moeten meebetalen.

 11. henk vintage

  Als ze de turken en marokkanen daarna de rest van de week niet meer mogen zwemmen in dat bad, zodat ze geen vrouwen meer lastig kunnen vallen, dan vind ik het nog een goede maatregel ook.

 12. Beukman

   

  Deze autochtone vrouwen werden niet verplicht door hun mannen om niet  samen met andere mannen in het zwembad  te zijn. “

  Dus als de betreffende allochtone vrouwen het wel prettig vinden om af en toe te kunnen kiezen om met of zonder mannen te zwemmen, is het wat jou betreft ok?

 13. Johanna

  P:S  Uw reactie, niet te filmen. U verdedigt de onderdrukkende en onderwerpende islamitische man? Dus, als je als vrouw stemt op “policor”  partijen is het  onderdrukken en onderwerpen  van islamitische vrouwen, niet de schuld van islamitische mannen. 

  Mogen alle moslima’s wel stemmen van hun mannen?

 14. V.K.

  -Nou, dan moet het toch ook mogelijk zijn om een.Marokkanen/Turkenvrij zwemuurtje. Misschien dat m’n schoonzus dan weer normaal kan zwemmen zonder steeds achterom te kijken.

 15. P.S.

  @johanna, zolang ook alle dames blijven stemmen op de policor partijen zijn ze het ermee eens dat dit hier gebeurt en kunt u het probleem niet wijten aan “de man”.

 16. Hans Kramer

  Volledig eens met dit artikel. De niet-moslim is altijd de lul. Gaan in de toekomst onder leiding van de volksverraders in den Haag voor ons de speciale treinen ook rijden, of krijgen we een ezelkar mee?

 17. Johanna

  Makker 15:24   Beste Makker,  apartheid, door onderdrukking en onderwerping van vrouwen.  

  Gelijkwaardigheid man -vrouw. Ooit van gehoord?  Wij hebben hier geen sharia, geen islamitiache wetten. Al degenen die deze wetten in het openbare  leven willen invoeren moeten linea recta  verhuizen naar een islamitisch land met eigen cultuur  en religie. Deze islamitische wetten geboden en verboden zijn  een groot gevaar voor ons land en vooral voor autochtone  vrouwen. Weg wezen deze fundamentalisten.

 18. Anijsblokje

  Die 2 euro korting is een financiele bijdrage om je 2x per week te kunnen laten ombouwen, zodat je ongestoord kunt blijven zwemmen.

 19. Makker

  Tsja, deze keer geen PvdA in Amsterdam.

  Met D66 is Amsterdam pas echt verloren.

 20. Leucosia Teles

  Eindelijk is het zo ver…

   

  Het bekendste woord uit de Nederlandse taal is aangekomen in het land waar het niet is ontstaan, maar men mede schuldig is omdat het een Nederlands woord is.

   

  Apartheid in Nederland, mede mogelijk gemaakt door linkse wegkijkers en rechtse Chamberlains!! Bedankt dames en heren!!!

   

   

  Maar…wist u dat blanke Afrikaners nou asiel kunnen en mogen aanvragen in Canada vanwege het Genocide gevaar in Zuid Afrika??? Nee…??? Toch is het zo…. aangevraagd en gekregen. En nee, geen concerten, ludieke acties, be a nelson movements of wat dan ook… Slechts een aftocht met stille trom, de witte vlucht voor genocide… Canada zet de grenzen open, hier is het niet eens in het nieuws.

   

  Geen mauro geen headlines…

   

   

   

   

   

   

 21. Johanna

   APARTHEID  in Nederland.  Islamisering neemt hand over hand toe. Voor vooral  autochtone vrouwen wordt het in de toekomst steeds  gevaarlijker en enger  in ons land.Begrijpen ze wel in Amsterdam  wat dat in de toekomst zal gaan  betekenen voor ALLE vrouwen? Apartheid, tweedeling , discrimiatie in de hand werken.

  Laat al degenen met  eigen islam wetten en eisen vooral gaan wonen in islamitische landen met eigen cultuur en religie   met verboden en geboden. Nederland zal aan deze islamitische wetten kapot gaan.

  Allemaal in het nadeel van vrouwen.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.