Curator: “Henk Krol liegt over alles”

Het boegbeeld van 50Plus “verspreidt onzin en volstrekt onjuiste informatie.”

Dat zegt curator Louis Deterink, die de verantwoordelijkheid heeft om het faillisement van Krols bedrijven in goede banen te leiden, vandaag in De Telegraaf.

De reden dat Deterink zo boos is en hard uithaalt naar de voormalige baas van de Gay Krant en een hele rits aan andere ondernemingen? Krol schuift de verantwoordelijkheid voor zijn eigen falen steeds af op anderen… en hij bekritiseert curator Deterink met enige regelmaat. Die heeft daar onderhand genoeg van en vecht dus terug.

Zelf zegt Krol niet te weten waar de administratie over de subsidies is. „Die heeft het huidige bestuur van de stichting, de accountant of de curator van de failliete Gay Krant.” Op de constatering dat geen van deze drie weet waar de papierwinkel is, zegt de 50Plus-politicus: „Dan liegt één van hen.” Als afhandelaar van het faillissement van de Gay Krant meed Deterink de afgelopen tijd publiciteit, maar dat verandert nu. Hij is het beu dat Krol ook naar hem wijst. „Ik heb helemaal niets te maken met de stichting, want die viel niet in het faillissement. Dat weet Krol best.”

Daar komt bij dat de curator “op een paar mappen na” alle administeratie terug heeft gegeven. “Hij moet dus thuis gaan zoeken als hij iets kwijt is.” Daar komt bij dat Deterink tijdens het boekenonderzoek al constateerde dat de subsidie die Krol ontving “voor projecten over homo-emancipatie” rechtstreeks van de rekening van de stichting werd overgemaakt naar één van zijn bedrijven. Die incasseerde het geld wel, maar stelde geen factuur op over wat er precies mee was gedaan. Dit terwijl Krol zelf volhoudt dat hij alle subsidies prima kan verantwoorden. Dat klopt dus niet, aldus de curator: “Dat heeft Krol tegen mij ook toegegeven.”

Tim berichtte gisteren al dat de stichting Vrienden van de Gay Krant aangifte heeft gedaan tegen Krol. Dat werd tijd. Als je afgaat op de feiten zoals die nu bekend zijn én de woorden van de curator kun je niet anders dan concluderen dat Krol een fraudeur eersteklas is. Zelden heeft een man subsidies zo ongelooflijk misbruikt om zichzelf en zijn bedrijven te verrijken.

En dat brengt ons bij het volgende punt: hoe kan het in vredesnaam dat deze man nog altijd een zetel bezet in de Tweede Kamer? Heeft 50Plus zo weinig zelfrespect én respect voor de kiezer dat ze dit allemaal laten gebeuren? Oh, en waarom maken de andere partijen er geen halszaak van om hem uit het parlement te werken, indien nodig door zijn optredens te boycotten en weg te lopen als hij denkt iets te kunnen zeggen? Deze man moet duidelijk worden gemaakt dat hij niets te zoeken heeft in het parlement en dat andere partijen geen zaken zullen doen met 50Plus zolang hij hun volksvertegenwoordiger is. Pest hem maar weg; hij verdient niet beter.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.