Gouda gaat Zwarte Piet vervangen voor een… gele Piet

Politieke correctheid is een ziekte.

Het klinkt misschien hard, maar het is wel de waarheid: politieke correctheid is een ziekte. Een virus eigenlijk, dat steeds meer mensen besmet. Ik kan er niets anders van maken. De landelijke intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet wordt één grote show van politieke correctheid. Ik heb nu al geen zin meer om te gaan kijken.

Ik kan me voorstellen dat veel meer Nederlanders, net als ik, het gevoel hebben dat Nederland ten onder gaat aan de politieke correctheid, die door een kleine groep als een deken over ons land wordt gelegd. De gemeente Gouda gaat waarschijnlijk aanstaande dinsdag aankondigen dat het een gele Piet gaat invoeren om op z’n minst een aantal Zwarte Pieten te vervangen.

Het best bewaarde geheim van Gouda, wordt het wel genoemd. Hoe zwart is Zwarte Piet deze Sinterklaastijd? Dat de materie gevoelig ligt, bleek ook gisteravond weer volop tijdens het debat in de stadsbibliotheek. Naar verwachting zal de piet een gele kleur krijgen, de kleur van kaas waar Gouda om bekend staat.

De keuze om een gele Piet in te voeren zal ongetwijfeld in overleg zijn geweest met de meest politiek-correcte publieke omroep van allemaal, de NTR. Die omroep is zo misselijkmakend politiek-correct dat ze het liefst vandaag nog alle Zwarte Pieten vervangen voor regenboogpieten. Dat hebben ze jaren geleden al eens geprobeerd, maar uiteraard viel dat in slechte aarde bij het grote publiek, dat juist houdt van de gewone knecht van de Sint.

Maar wat het geheel nog erger maakt, is dat de burgemeester van Gouda al een tijdje geen PvdA’er meer is. Nee, er zit nu een VVD-burgemeester. Milo Schoenmaker is degene die volgende week de aankondiging doet dat er een gele Piet komt. Kijk, dat een omroep als de NTR Zwarte Piet wil afschaffen mag geen verrassing zijn, en dat politiek-correcte winkels als de HEMA (de HEMA heeft een grijze Piet ingevoerd) en de Albert Heijn eraan meedoen ook niet, maar dat de VVD er zelfs voor zwicht is ronduit teleurstellend.

En dat terwijl 99 procent van alle Nederlanders en ook nog eens 99 procent van alle burgemeesters gewoon wil dat Zwarte Piet zwart blijft. Zwarte Piet is niet racistisch, hij is een kindervriend. Sinterklaas is een onschuldig kinderfeest, bedoeld voor de allerkleinsten. Blijf gewoon met je poten van Zwarte Piet af. Gelukkig hebben we het Centrum voor Volkscultuur nog.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

25 reacties

 1. Henry Joseph

  Gouda heeft het recht niet om een gele Piet mee te sturen. Amsterdam heeft ook niet het recht om Sinterklaas op te zadelen met witte Pieten met roetvegen. Het Sinterklaasfeest is geen lokale aangelegenheid, maar een nationaal festijn. Hoe moet ik mijn kinderen uitleggen dat Sinterklaas in Gouda en Amsterdam andere Pieten meeneemt? 

 2. peterdeRuyter

  Verhoef, Van Aartsen(VVD) speelt voor burgemeester in Den Haag. Hoezo teleurgesteld in die partij? Is een veriatie op D’66 en PvdA, geloof dat nou es. Iets met lijken op en wandelen van eenden….Tja en hoe een politiek correcte fanatieke groep bestuurders en hun activisten dit land terroriseren, daarvoor moet u toch echt bij de kiezer zijn, die dezelfde ruggegraat heeft als Rutte en zijn kornuiten. Alles , werkelijk alles laat men zich welgevallen, heb er geen mededogen mee. Onmachtig bang shitvolk,zonder zelfrespect, om het nog netjes te zeggen, schuifelend op weg naar haar afgrond.Hadn ooit gedacht nog zoveel waanzin en het leven in een rigide fluweel verpakte naargeestige dictatuur te moeten meemaken. Ik spuug erop.

 3. hans-e-pans

  .

   

  “Stelletje schijtljsters”, ja dat zijn de goede woorden.

   

  Door mijn moeder ben ik netjes opgevoed, niet vloeken en geen vieze woorden.

   

  Dus laat ik hier maar bij laten.

 4. cmsuijkerbuijk

  En onder luid gejoel die gele Piet én de Burger”vader” begroeten. Beter nog: De rug toekeren, geen Sinterklaasliedjes zingen en doodse stilte, of nóg beter: Thuisblijven, want het is tenslotte niet de échte Sint en Piet die aankomen!

 5. cmsuijkerbuijk

  Dan roep ik álle volwassen Gouwenaars, die geen kinderen hebben op die een warm hart voor Zwarte Piet dragen op, om tijdens de intocht langs de route te gaan staan, verkleed als Zwarte Piet!

 6. fredvdB

  Nou, die nieuwe gele Piet gaat dus voor Piet Snot meedoen: “Sinterklaas en Piet Snot”. 

  Daarnaast ook nog eens je eigen kinderen uitleggen, dat zwarte Piet niet mag, omdat de opa van opa van opa van opa vroeger een slavendrijver was van de opa van opa van opa van opa van een meneer die Quincy heet. En die meneer en al die andere meneren die op hem lijken, zijn daar nu nog heel erg depressief van, en ziek, en daarom kunnen ze niet werken, nooit niet meer. Ze kunnen alleen nog maar met subsidies en uitkeringen leven, die papa moet betalen de rest van zijn leven voor straf.

  Nou ja, als dat het stereotype beeld van onze zwarte medemens helpt verbeteren, dan moet het maar.  

 7. Energya

  dat is gewoon een verkeerde instelling, we moeten gewoon tegengas blijven geven. Onder ander door bedrijven die zwarte piet blijven steunen te belonen en ons geld niet uit te geven aan bedrijven die zwarte piet in de ban doen. Ze verwachten dat we ons er uiteindelijk bij neergaan leggen maar we moeten nu een keer voet bij stuk houden.

 8. rinus

  Ach Frank, iedereen viel over de ZwartePiet wet heen, maar ik begin er steeds meer voor te voelen. Blijkbaar moeten we ons de linkse autochtonenhatende cultuurrelativisten (incl NPO,Pvda enz) en zwarte blankenhaters van het lijf houden. Want een Zwarte Piet heeft niets met ”racisme” te maken.

   

  Inderdaad heeft de NOS destijds al een poging gedaan om ”regenboogpieten” door onze strot te duwen, maar daar waren ”we” in grote getale niet van gediend.

   

  Maar geloof me, ze blijven net zo lang doorgaan tot ze hun zin krijgen. We moeten er gewoon aan. Ik heb al gezegd dat Zwarte Piet volgend jaar geheel verdwenen is uit de winkels en intochten. Maar dat is blijkbaar te optimistisch. Nee, DIT jaar gaat Zwarte Piet er in een groot deel van Nederland al aan. Met name in de grote steden.

   

  Gouda, de stad van kaas en daarom het verhaal van een gele Piet? Haha, welnee! Gouda heeft niks meer met kaas!  Gouda staat wel bekend om een bepaald ”probleem”………Ook met dank aan politici.

   

   

   

   

   

 9. dirk1940

  Volgens schatting door deskundigen werden tussen de 1 miljoen en 1.25 miljoen blanke Chriselijke Europeanen

  door Noord Afrikanen in slavernij gebracht. Dit vond plaats tussen ruwweg het begin van de 16e eeuw en het midden van de 18e eeuw. Ook nog eens 700 Amerikanen als ‘bijvangst’. Europese kustplaatsen van Spanje, Portugal, Engeland en tot zelfs in Ijsland aan toe werden regelmatig aangevallen en bewoners tot slaven gemaakt. Veel kustplaatsen werden daarom in die tijd verlaten, het was er levensgevaarijk. Hier kwam pas een einde aan toen Frankrijk het betreffende gebied in Afrika bezette rond 1830. Het ging dus om mannen, vrouwen en kinderen die werden afgevoerd als slaaf om nooit meer terug te keren.

   

  Nu zijn we een paar honderd jaar verder en zijn de nazaten van de Noord-Afrikanen in grote getale neergestreken in Europa. Uiteraard zitten hier nazaten bij van de ontvoerde bewoners van destijds. Misschien handig om eens een grootschalige DNA test te doen. Maar in ieder geval hoeven wij niet meer naar Afrika als slaaf, we zijn door de nazaten gewoon gegijzeld in Europa. Sommige zullen dit vooruitgang noemen, ik noem het ondergang.

 10. Johanna

  De VVD als  eerste partij die onze zwarte Piet verwijderd uit onze cultuur.

 11. Johan de Wit

  Goed idee van cm suikerbuijk.

   

  Ik heb begrepen van vrienden in Gouda dat er een groep mensen bezig is aldaar om een alternatieve sinterklaasintocht te organiseren wel met Zwarte Pieten.

   

  Geweldig initiatief, immers we wonen in een vrij land, maar de vraag is  of ze daar een vergunning voor krijgen.

  Maar mensen verbieden in zwarte piet kleding en zwart geschmink over straat te lopen kan natuurlijk niet.

   

  Misschien is het een goed idee om de plaatselijke horeca ondernemers te benaderen en die wellicht bereid zijn om  mensen die volledig als zwarte piet gekleed komen gratis een kopje koffie aan te bieden. Maar ik heb begrepen dat dat helaas nog geen storm loopt. Jammer want stickers met: Ik steun Zwarte Piet kan wel eens wonderen doen voor die zaken. 

   

  Overighens volgens mij ook een geweldig idee voor alle andere steden die Zwarte Piet in de ban doen.

   

  Maar ze hebben nog een paar weken, dus kan nog van alles gebeuren..

   

   

 12. Bes Tolen

  Dirk 1940. Er zijn ook berekeningen, die veel hoger uit komen. Zo gaat het overigens met heel veel soortgelijke kwesties. Of veel te laag maar vaker veel te hoog. In veel streken, die slavernij kenden, hadden slaven geen nakomelingen. Dat mochten ze niet. Zo was het bij de Romeinen en ook de Grieken. De Romeinen hadden onnoemelijke hoeveelheden slaven gedurende eeuwen. [De Germaan of Thraciër Spartacus leidde van 73 tot 70 voor Chr. een slavenopstand.]. De Romeinen hebben vanaf het begin van de opbouw van hun rijk geroofd en gemoord. Alles op basis van uitgekiende methodes waaronder strijdmethodes en bewapening. Soldaten werden van elders betrokken. Ook die mochten geen gezin stichten. Als ze twintig jaar in dienst waren, gingen ze met pensioen. Niet in italië natuurlijk. Zo ontstonden elders ook Caesarea’s, vestigingen van oud soldaten van Julius Caesar zoals één in Palestina, een leeg gebied dat vrijwel alleen aan de kust bewoonbaar was.

 13. Marcel4x4

  We weten toch al een tijdje dat de VVD al lang niet meer centrumrechts is maar gewoon politek correct links?

 14. bettina

  En  wat krijgen we in Gouda ??  EEN KANARIE PIET. LEUK. HOPELIJK KAN IE MOOI ZINGEN.

 15. Hans_VS

  Zal wel wat te maken hebben met de geele streep in hun ondergoed…

 16. corjova

  Laat de scanderen: “Gele Piet, we moeten je niet!” en “Piet is zwart je bent verward!”

 17. Bedprotest

  Overal lees ik de oproepen om maar niet naar Gouda te gaan om te protesteren tegen de Gekleurde (in dit geval Gele) pieten want dan zouden we hun kinderfeest bederven…

  Ik zou zeggen wel PROTESTEREN in het belang van onze kinderen!

  Of willen we ze al op deze leeftijd leren dat je vooral niet op moet staan voor je eigen waarden en tradities?

  Laten we niet buigen onder het juk van de politiek correcte idioterie en hun doctrine van zelfhaat.

  Weet je wat ik haat… HEMA, Albert Heijn en al die anderen die zwichten voor de z.g.n. “druk”? uit de politiekcorrecten hoek.

  Ik stop maar weer voor ik mijn frustraties direct op DDS knal zonder tussenkomst van rede of verstand…

  Fijne dag allen

 18. MariaJacoba

  Laat zien dat we achter onze Zwarte Piet staan en wees soildair met onze Zwarte Piet. Blijf in grote getalen thuis en laat de Sinterklaas intochten dit jaar voor wat het is en koop alleen in die zaken speel- en snoepgoed waar een echte Zwarte Piet is te zien i.p.v.groene (discriminate boeren en groene politieke partijen), een  rode (disriminatie Indianen), gele (dicriminatie Japanners en Chinezen, Vietnamezen etc),blauwe (discriminatie van koningen, prinsen en prinsessen). Het interview van PowNews onder Surinamers over het Kwakoe festival is zeer verhelderend met als uitkomst dat  tradities gekoesterd moeten worden, tradities mogen niet zo maar opzij worden geschoven en zeker niet als een kleine minderheid bezwaar maakt. Wel onze Zwarte Piet ??????

 19. obligan

  Nog even en ook de zak van Sinterklaas moet uit de liedjes verdwijnen vanwege sexueel getinte tekst.

 20. Pietje Precies

  ja waardeloos, ik woon er en ga al 14 jaar met de jongste(n) naar de intocht in Gouda, die altijd heel leuk is. Maar nu ga ik niet meer. Ik ga geen gele piet uitleggen aan een kind van 5….

  AH is ook gezwicht…

   

  Kun je nagaan, was er van de week een “stadsgesprek” met een vooringenomen (surinaamse van Jeugdjournaal) voorzitter en georkestreerde tegenstanders van Zwarte Piet. Hilarisch genoeg was dit gesprek in De Chocoladefabriek….

   

  Anyhow, op dit gesprek waren de tegenstanders in de meerderheid, maar dit was “on purpose”. Mijn vrouw hield moedig stand met een paar anderen. Uiteraard werden ze voor racisten uitgemaakt, want als je geen argumenten hebt, ga je schelden.

  Uiteraard was de pers zorgvuldig geweerd

   

  wat me ook tegenvalt is dat de goudse zeeverkenners (die piet zijn elk jaar) geen rechte rug hebben gehouden en zeggen, steek die gele piet maar in een donker plekje (waar ie weer bruin wordt).

 21. corjova

  Het voldoet ook aan de definitie van ziekte:

  “Een ziekte een een lichamelijke of geestelijke afwijking waarvan de getroffene schade ondervindt”

   

  Politiek Correctheid is een collectieve geestesziekte van blanke mensen, die daar ernstige schade van ondervinden omdat ze zichzelf daardoor benadelen.

  De benadeling bestaat hieruit dat ze hun eigen land verkwanselen en hun eigen kinderen een slechte toekomst bezorgen. Symptomen zijn dat ze zichzelf een schuldcomplex aanpraten, dat ze zichzelf niet verdedigen tegen aanvallen door niet-blanken, dat ze niet voor zichzelf op durven of kunnen komen.

  Goed dat er aan genezing wordt gewerkt.

 22. dirk1940

  Bij deze roep ik alle Chinezen op bezwaar te maken tegen deze gang van zaken. 

  Drie generaties geleden hadden wij in Nederland het over het gele gevaar.

  Nu, daar is het dan, in Gouda!

  Laat ik nu denken dat daar vooral Marokkanen wonen.

 23. rinus

  @cms Dat (laatste) idee had ik ook. Gewoon massaal thuisblijven. Kinderen geloven in Zwarte Piet, en niet in ”Gele Piet”. Het is te gek voor woorden. Een kinderfeest (waar iedereen van geniet) wordt mede door onze eigen mensen kapot gemaakt. Het is werkelijk zo bizar. Straks zien de kinderen dus een gele Piet.

   

  Het hele feest (ONS feest) en onze traditie wordt moedwillig en expres kapot gemaakt. Heeft niets met racisme te maken. Het is pure haat naar blanke Nederlanders. Door de tweet van Quincy Gario over de blanke slachtoffers van de neergestorte MH17 weten we hoe meneer Gario over de witte Nederlanders denkt. Hij is een pure racist.

   

  Als het Sinterklaasfeest straks volledig gesloopt is gaan de (linkse) autochtonenhaters verder met hun sloopacties en is het Kerstfeest en de Kerstman aan de beurt. Daar kan je op wachten! In Duitsland heet de Kerstmarkt al ”Wintermarkt” omdat de hoge heren o.a. moslims en andere multiculturele aanwinsten niet boos wil maken en niet wil kwetsen.

   

  Het is om gek van te worden. Ik trek het nu even breder. Want we worden als Nederlander gewoon uitgelachen door buitenlanders. Ook zij vragen zich af wat wij in Godsnaam aan het doen zijn. Het is pure zelfvernietiging volgens sommigen.

   

   Mijn vraag aan de ”leiders” van dit land (maar eigenlijk heel West Europa blijft ook na tientallen jaren gewoon staan. Waarom?? Wat zit er in hemelsnaam achter? Logisch dat immigranten geen enkel respect hebben voor ons en onze cultuur en manier van leven. We slopen het zelf!! 

 24. cmsuijkerbuijk

  “Mijn vraag aan de ”leiders” van dit land (maar eigenlijk heel West
  Europa blijft ook na tientallen jaren gewoon staan. Waarom??”

  Rinus: Weet je wat hun antwoord zal zijn? Doodse stilte, want ze kúnnen dit eenvoudigweg niet beantwoorden! En dat geldt voor álle misdadige organisaties

 25. toetssteen

  Gario heeft een ‘medestrijder’genaamd kno’ledge Cesare, een Ghanees…. Jawel, een Ghanees. U weet misschien wel, de mensen die bij hondderdduizenden mensen hebben gevangen genomen om te verkopen op de diverse slavenmarkten.

  Mja en dat loopt te hoop tegen zwarte piet. Anoushe Nzume (actrice van het soort blèrt als het gewenst is), is nota ben geboren in Moskou uit een Russchische moeder en haar pa komt uit Kameroen. Niks slavenverleden en diep lijden. Een en al toneelspel!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.