Haagse jihadi’s zijn ‘terreurgroep’, kunnen levenslang krijgen

Uitstekend nieuws.

Het Openbaar Ministerie gaat een harde kern van zes Haagse jihadisten nog een tikkie harder aanpakken, zo blijkt. Het OM beschouwt de groep islamitische extremisten vanaf nu als een ‘terroristische organisatie’, wat zoveel betekent als dat de leden ervan levenslang in de cel kunnen belanden. Kijk eens aan, dat is nog eens goed om te horen. Citaat via het AD:

De verdenking heeft voor de verdachten verstrekkende gevolgen. Als ook de rechter de groep als een terreurorganisatie beschouwt, zijn de leden verantwoordelijk voor elkaars daden. De kopstukken van de groep kunnen tot levenslang worden veroordeeld, de meelopers hangt een celstraf tot 15 jaar boven het hoofd.  

Het gaat onder anderen om Abou Moussa (Azzedine Choukoud), Abou Souhayb (Rudolph Holierhoek) en Abou Yazeed (Oussama Chanou), allemaal ISIS-fans die stuk voor stuk bijzonder actief waren in Den Haag, met name in de Schilderswijk. De 18-jarige Yazeed werd in juni al opgepakt en wordt waarschijnlijk binnenkort het land uitgegooid, maar de andere twee radicale moslims zitten pas sinds eind augustus in de cel.

Moussa was een van de sprekers bij de geruchtmakende pro-ISIS-demonstratie op de Hoefkade in Den Haag, Souhayb liep er ook rond. Er werd opgeroepen tot het doden van Joden en er werd gezwaaid met ISIS-vlaggen. Oh, en een journalist van GeenStijl werd belaagd. De advocaat van Souhayb, Hendrik Sytema, zegt tegen het AD dat hij het maar niks vindt dat zijn clïent nu gezien wordt als lid van een terreurorganisatie: “Dit is een lapmiddel. Het OM probeert de kans op een veroordeling op deze manier te vergroten, er zijn weinig concrete verdenkingen tegen mijn cliënt.”

Tja. Advocaten verzinnen altijd wel een reden waarom hun cliënt niet zou mogen worden veroordeeld. In dit geval hoop ik dat de kans op een veroordeling zo groot mogelijk is, dus wat mij betreft is dit een zeer goede zet van het OM. Wie aanslagen verheerlijkt, het kalifaat wenst en blijkbaar zelfs jihadisten ronselt voor Syrië en Irak verdient het gewoon om de rest van zijn leven in de cel te belanden.

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Hans_VS

  Dan krijgen de andere aanhangers het idee dat ze hun helden uit het gevang moeten halen… Makelijk te doen… Gijzel een paar kaaskoppen en onderhandelen…

   

  Gevangenis straf (in plaats van doodstraf) dient ook om de crimineel een tweede kans te geven als hij/zij zich ooit weer buiten het gevang komen… Maar, met dit soort lieden is het vrijwel zeker dat ze nooit maar dan ook NOOIT op het goede pad kome…

 2. Ongemakkelijk

  Je zit hier met  een dilemma. Geef je ze twintig jaar, wat best lang is, dan versterkt dat het idee bij die mensen dat wij het onredelijk op moslims hebben gemunt. Dus de boodschap van een dergelijke straf, dat wij ons krachtig teweer stellen, komt niet over. Zou de agressie kunnen aanwakkeren. Maar ja, als er een lage straf, een half  jaar, wordt gegeven, dan is dat tegeover de Nederlanders niet te verkopen, die wel degelijk forse straffen willen zien. Helaas, de verdachten lachen ons hoe dan ook wel uit.

 3. dr.Kwast

  De dood straf in voeren. Is voor hun heel gewoon. Opsluiten kost handen met geld. Zij predikken de dood voor ongelovigen en het christendom. zij maken geen gevangenen, hooguit als vrouw die voor hen gebruikt kan worden. Geen pardon, wat hier in de mode is.

 4. louis-portugal

  Er zijn best wel rechters te vinden die willen veroordelen zoals we enkele weken geleden konden zien aan het voorval dat een rechter gewraakt werd die zei dat hij de koran gelezen had en het een “soort fout boek” vond.

  Misschien kunnen ze die hiervoor gebruiken.

  Wat zielig voor die advocaat die vind dat zijn cliënt nu gezien wordt als een lid van een terreurorganisatie hetgeen hij natuurlijk ook is.

 5. Antivenin

  Klinkt mooi, maar reken nog maar nergens op. Voorlopig zien onze D66-rechters Wilders in dit land nog als het grote gevaar.

 6. Vandaag: polderjihadi’s demonstreren tegen opsluiting moslimterroristen – De Dagelijkse Standaard

  […] op een terroristenafdeling willen zitten, dan moeten ze maar geen terroristen ronselen voor ISIS en een terreurgroep vormen. Oh, en demonstreren tegenover de Tweede Kamer terwijl de Tweede Kamer met reces is, is eigenlijk […]

 7. Hans Kramer

  Zolang we hier D66 rechters hebben, zullen Islamieten never of nooit levenslang krijgen. Hooguit voorwaardelijk.

 8. katja

  Op naar een volgende “haard”?

   

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/politie-onderzoekt-jihadistenkamp-ardennen

   

  Of is dat een grapje?

   

  Je weet het soms niet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.