Jeremy Scahill: Obama voert militairistische orwelliaanse oorlog in Irak

Bij de Dagelijkse Standaard vinden we Obama misschien een ultralinkse, pacifistische, laffe slapjanus die niet hard genoeg optreedt tegen ISIS, maar niet journalist en documentairemaker Jeremy Scahill. Scahill kan het weten want hij heeft er een hele documentaire over gemaakt, Dirty Wars die in 2013 genomineerd werd voor een Oscar, en een boek over geschreven. Denk aan de drone-oorlog van Obama en de vermeende martelpraktijken van JSOC.

In deze rant van 15 minuten gaat Scahill los op de militairistische, orwelliaanse oorlogspolitiek van Obama die doorgaat op het bedrog van Bush en Cheney inzake de invasie van Irak. Volgens Scahill is ISIS het resultaat van de Irakpolitiek en de interventionistische MiddenOosten-politiek van de Verenigde Staten. Over Hillary Clinton heeft Scahill helemaal geen goed woord over. Oma Hill is nog een grotere militairistische havik dan Obama. Deze oorlog tegen ISIS vormt een nieuwe voedingsbodem voor radicalisering, jihadisme en terrorisme, aldus Scahill. Scahill wijst ook nog even fijntjes op de oorlog van de Amerikaanse regering tegen journalisten en klokkenluiders.

Waarschuwing voor rechtse tere zieltjes: deze journalist is LINKS!!!!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Janbert

  Op een punt ben ik het eens met Scahill; namelijk zijn kritiek  op Obama  die een ” oorlog” tegen journalisten en klokkenluiders voert.

   

  Het bizarre is dat Obama grote steun van de media (en Hollywood) geniet die Obama vele malen de hand boven het hoofd hebben gehouden en zijn schandalen hebben toegedekt  maar tegelijkertijd is Obama een van de minst transparante administraties sinds lange tijd.

   

  Obama’s War on Whistle-Blowers
  http://www.thewire.com/politics/2011/05/obamas-war-whistle-blowers/38106/

   

  Abramson: Obama’s WH the Least Transparent I’ve Ever Seen

  “In her four decades in journalism, former New York Times executive editor Jill Abramson has never seen a more secretive administration than Barack Obama’s.”

  http://www.nationalreview.com/corner/382978/abramson-obamas-wh-least-transparent-ive-ever-seen-andrew-johnson

 2. Janbert

  Scherpe kritiek door Leon Panetta op Obama in zijn nieuwe boek.

  ‘Leon Panetta blows whistle on lies about Iraq’

  “In clear and unequivocal terms, former Defense Secretary and CIA director Leon Panetta confirms precisely what conservative critics, lawmakers, former officials, tactical experts and military officials have said about Iraq: President Obama was advised to keep a stay-behind force and warned  about the consequences if he did not. He preferred to keep his campaign pledge to get all the troops out. The White House therefore allowed negotiations to falter for a status of forces agreement and bragged it had gotten all the troops out. Iraq has now collapsed.”

  http://www.washingtonpost.com/blogs/right-turn/wp/2014/10/02/leon-panetta-blows-whistle-on-lies-about-iraq/

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.