Journalistiek druk bezig met ophemelen Lodewijk Asscher

De ene na de andere PvdA’er wordt opgehemeld door de Nederlandse pers. Nu is het de beurt aan PvdA-kroonprins Lodewijk Asscher. 

De PvdA zit in een diep dal, dus de Nederlandse pers komt in actie. Nu nog subtiel, maar dat zal heus niet lang meer duren. KRO Brandpunt kwam gisteren met een onderzoek waaruit blijkt dat 37 procent van de ondervraagde PvdA-politici liever vicepremier Lodewijk Asscher als partijleider heeft dan Diederik Samsom. Slechts 24 procent vindt Samsom geschikt.

De lokale en regionale politici lijken zenuwachtig te worden van de aanhoudend slechte peilingen van de partij. 33 procent denkt dat het Samsom niet lukt het electorale tij te keren voor de provinciale verkiezingen in maart. 28 procent denkt dat hij dat wel voor elkaar krijgt. De rest is neutraal.

Dat lijkt een onschuldig onderzoekje onder zomaar wat PvdA’ers. Dat is het niet. Het is een poging de discussie over het leiderschap van de PvdA aan te zwengelen omdat het zo slecht met die partij gaat in de peilingen. Het is iedere keer hetzelfde liedje. De linkse media (of herhaal ik mezelf nu?) zijn dol op PvdA’ers die goed presteren. Ze hebben een schurfthekel aan PvdA’ers die ervoor zorgen dat de PvdA de verkiezingen verliest.

Zo ging het met Wouter Bos, Job Cohen én Diederik Samsom. Allemaal zijn ze op het altaar gehesen door de vaderlandse pers tot het moment dat het slecht ging – en gaat – in de peilingen. Dan worden ze keihard afgeserveerd. Zo gaat dat nu weer met Samsom. Hij bakt er niks van, dus is het tijd dat er iemand voor in de plaats komt. De media hebben allang besloten wie het moet gaan doen. Inderdaad, Asscher.

Wat mij betreft blijft Samsom zo lang mogelijk zitten, want één ding is wel duidelijk: als hij weggaat, is het de beurt aan Asscher. De media zullen dan een niet aflatende stroom van berichten, interviews en opiniestukken publiceren die zonder uitzondering positief van toon zijn over Asscher. Want Asscher is een meer realistische PvdA’er die het gewone volk begrijpt en die luistert naar ons. Dat is niet zo, maar dat wordt wel het verhaal dat de media straks zullen verspreiden. Nee, ik ben wel blij met Samsom als partijleider van de PvdA. Laat Samsom zijn karwei afmaken!

Volg Frank Verhoef op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Colossi

  De ene na de andere PvdA-er brandt af, maar dat komt omdat ‘het eerlijke verhaal’ niet goed wordt uitgelegd.

  Men begrijpt dat verhaal maar al te goed, maar is er kotsziek van en wil er niets mee te maken hebben.

  De kiezer is zo dom om weer op een nieuw poppetje te stemmen dat hetzelfde lulverhaal opdist en daarmee blijft er altijd een potentieel grote groep pvda stemmers, helaas.

   

 2. Makker

  Bang dat de PvdA weer goed zal scoren op het juiste moment?

  En vanuit die angst een armzalige poging om Asscher alvast kapot te schrijven?

  De medial ruikt bloed, zo simpel is het.

 3. rinus

  @jofele jood. Links, en met name de PvdA is tot in de verste uiteinden vertegenwoordigd. Overal en op strategische punten zitten PvdAers. Tel daarbij op NPO 1,2 en 3. PvdA-propaganda, 24 uur, 7 dagen per week.

   

  Frank ziet dat heel erg goed! ”Hij”, Assher, zal de aureool op het hoofd getekend krijgen waar Samsom mee werd afgebeeld. Want ja, zó erg was het in 2012!!

   

  ”Hij” zal straks op het schild gehesen worden door de NPO en co. ”Hij” zal DE opvolger zijn van Samsom, maar eventueel OOK van Rutte. Alleen moet de PvdA dan WEL de verkiezingen winnen. Dát verhaal zal er dag na dag ingestampt gaan worden bij de kijkertjes.

   

  Natúúrlijk gaat ”hij” alle debatten glansrijk winnen. En ”hij” zal het beste weerwoord hebben tegen de PVV. ”Hij” zal de man zijn om ”het land” te verbinden, allochtoon en autochtoon.

   

  Ik kan die vieze vunzige vuiligheid allemaal wel dromen zo langzamerhand. En de eventuele tegenstanders? Die zullen (wederom) kapot gemaakt worden, net als afgelopen gemeenteraad en Europese verkiezingen.

   

   

 4. jofele jood

  Dat klopt Rinus, de “rode octopus”  heeft zich diep genesteld in de bestuurlijke en aan de media gerelateerde gelederen in Nederland, en zie dit maar eens te stoppen…..Dat lukt niet zonder bloed vergieten.

 5. Breinbrouwsels

  Als ik alleen die koppen al zie moet ik schijten zei Vette Wim van de friettent Eet Friet bij Zwarte Piet. En Wim heeft er verstand van. Dagelijks moet hij inschatten of die knapen die aan de gokkast gaan hangen iets overvallerigs in de zin hebben. Als ik voel dat ik moet schijten, zei Vette Wim, ram ik ze meteen met de kettingzaag de tent uit. Ik, zei Vette Wim, vetrouw alleen mijn buik. Mijn onderbuik. Ascher zei je? Wacht even, even naar het toilet.

 6. mart

  Er zijn mèèr haaien op het land dan in de zee, vertelde mij eens een oude kapitein,” Hou ze in de peiling ,en op zeven streken”.Nu zelf  ouder en wijzer(?) be aam ik dit terecht.Politiekers…..BRRR……

 7. Aboutaleb wordt gevaarlijke concurrent van Asscher – De Dagelijkse Standaard

  […] zijn politieke loopbaan aankondigt, hij in z’n positie als politiek leider van de PvdA zal worden opgevolgd door Lodewijk Asscher. Maar dat ‘zekerheidje’ wordt steeds minder zeker. Want wat ontwikkelingen van de […]

 8. Joost1991

  Geen idee waarom Asscher de PvdA zou moeten leiden. Wat zijn zijn wapenfeiten? Heeft hij al eens goed leiderschap getoond? Zit hij als een spin midden in het web van de macht? Niets van dat al. Hij is een aardige PvdA’er die joviaal doet tegen journalisten. Die zijn zo vereerd, dat ze hem de hemel in prijzen.

 9. Ongemakkelijk

  Dijsselbloem zou het veel beter doen dan Asscher. Asscher met zijn zoetgevooisde stem valt goed bij de softies. maar de traditionele arbeider, voor zover die nog bestaat, herkent zich veel meer in Dijsselbloem. maar ja, Dijsselbloem is te zakelijk.

 10. joga

  De mimiek van de man wijst continue op bedrog. Zijn plannetjes altijd voor de Bühne hebben nog nooit wat uitgehaald.

  Maar nog belangrijker de rooien hebben hun authentieke stemvee(de arbeiders) verloochend, die nu vrijwel allemaal werkloos zijn of nog worden en waarvan het werk is afgepakt door buitenlanders. Zij zien de graaiende boven hen gestelde partijtijgers ten koste van hen de mooi betalende baantjes krijgen. Ook de ambtenaren en het onderwijzend personeel zullen niet meer automatisch pvda stemmen. Zelfs onder Turken en Marokkanen is onrust.

  Nee dit worden niet de provinciale verkiezingen van Asscher en wij als internet reaguurders moeten hem blijven ontmaskeren als de man, die veel prevelt maar totaal niets doet. En zou dit hem wel lukken met het bevriezen van uitkeringen naar Marokko en Turkije, dan kan hij het bij die voor hem belangrijke groep kiezers ook schudden. Ook zullen vele frauderende uitkeringstrekkers de komende tijd gestraft worden en de werkgelegenheid nog verder dalen en dat is alleen maar gunstig voor echte oppositie-partijen, zoals de PVV. Never despair.

 11. jofele jood

  En hoe komt dit? Omdat de PVDA altijd met zakken geld zwaait bestemd voor de PO, en de hand die je voedt daar bijt je ntuurlijk niet in…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.