Journalistiek druk bezig met ophemelen Lodewijk Asscher

Foto:

De ene na de andere PvdA’er wordt opgehemeld door de Nederlandse pers. Nu is het de beurt aan PvdA-kroonprins Lodewijk Asscher. 

De PvdA zit in een diep dal, dus de Nederlandse pers komt in actie. Nu nog subtiel, maar dat zal heus niet lang meer duren. KRO Brandpunt kwam gisteren met een onderzoek waaruit blijkt dat 37 procent van de ondervraagde PvdA-politici liever vicepremier Lodewijk Asscher als partijleider heeft dan Diederik Samsom. Slechts 24 procent vindt Samsom geschikt.

De lokale en regionale politici lijken zenuwachtig te worden van de aanhoudend slechte peilingen van de partij. 33 procent denkt dat het Samsom niet lukt het electorale tij te keren voor de provinciale verkiezingen in maart. 28 procent denkt dat hij dat wel voor elkaar krijgt. De rest is neutraal.

Dat lijkt een onschuldig onderzoekje onder zomaar wat PvdA’ers. Dat is het niet. Het is een poging de discussie over het leiderschap van de PvdA aan te zwengelen omdat het zo slecht met die partij gaat in de peilingen. Het is iedere keer hetzelfde liedje. De linkse media (of herhaal ik mezelf nu?) zijn dol op PvdA’ers die goed presteren. Ze hebben een schurfthekel aan PvdA’ers die ervoor zorgen dat de PvdA de verkiezingen verliest.

Zo ging het met Wouter Bos, Job Cohen én Diederik Samsom. Allemaal zijn ze op het altaar gehesen door de vaderlandse pers tot het moment dat het slecht ging – en gaat – in de peilingen. Dan worden ze keihard afgeserveerd. Zo gaat dat nu weer met Samsom. Hij bakt er niks van, dus is het tijd dat er iemand voor in de plaats komt. De media hebben allang besloten wie het moet gaan doen. Inderdaad, Asscher.

Wat mij betreft blijft Samsom zo lang mogelijk zitten, want één ding is wel duidelijk: als hij weggaat, is het de beurt aan Asscher. De media zullen dan een niet aflatende stroom van berichten, interviews en opiniestukken publiceren die zonder uitzondering positief van toon zijn over Asscher. Want Asscher is een meer realistische PvdA’er die het gewone volk begrijpt en die luistert naar ons. Dat is niet zo, maar dat wordt wel het verhaal dat de media straks zullen verspreiden. Nee, ik ben wel blij met Samsom als partijleider van de PvdA. Laat Samsom zijn karwei afmaken!

Volg Frank Verhoef op Twitter


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!