Triest. Marechaussee beveiligt Joodse school in Amsterdam

Nederland anno 2014.

De Koninklijke Marechaussee helpt de politie met de beveiliging van Joodse scholen in Amsterdam-Buitenveldert. Ja, zo triest is het gesteld met Nederland. Ja, zo gierend uit de hand loopt het met de Jodenhaat in ons land. Er staan permanent vier marechaussees met wapens voor de ingang van de orthodox-Joodse school Cheider.

Kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs van Cheider gaan sinds een maand naar school terwijl gewapende marechaussees de boel bewaken. Laat dit even op u inwerken. In mijn basisschool- en middelbareschooltijd kwam ik alleen politie-agenten tegen op het kruispunt om te voorkomen dat kinderen werden aangereden door voorbijracende auto’s. Verder zag ik ze nooit.

Anno 2014 zie je trouwens ook nooit agenten bij de meeste scholen. Alleen bij Joodse scholen in Amsterdam dus. Niet alleen bij Cheider. Het gaat om meer Joodse scholen, schrijft Het Parool:

Een aantal collega’s bewaakt de andere joodse scholen, Maimonides en Rosj Pina, enkele straten verderop. Een mobiele politiepost, een gebouwtje met camera’s, is aan de overkant van de school geparkeerd. De buurtbewoners kijken er niet meer van op; het staat er sinds het begin van het schoolseizoen.

Maar geen zorgen: Luitenant Robert Klamer zegt tegen de krant dat we vooral niet moeten denken dat er een aanslag op een Joodse school aan zit te komen. “We willen geen paniek veroorzaken, een concrete dreiging is er ook niet geweest. Deze bewaking houdt verband met de maatschappelijke ontwikkelingen, het is puur ontmoedigingsbeleid.”

Serieus? Als er geen dreiging is, waarom staat de marechaussee daar dan? Dat is echt niet omdat de marechaussee niks beters te doen heeft en toevallig nog een paar agenten kon missen om zomaar ergens op straat neer te zetten.

Het is ongelofelijk triest dat deze beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Ik merk dat ik er zelfs een beetje verdrietig van word. Dit zou helemaal niet nodig moeten zijn in Nederland. Helaas is de realiteit anders: antisemitisme tiert welig in Nederland, met name in steden waar veel islamitische allochtonen noemen.

Daarmee wil ik niet zeggen dat autochtonen niet antisemitisch zijn – dat zijn sommigen weldegelijk (van links tot extreem-rechts) – maar laten we de feiten niet ontkennen. 45 procent van de moslims denkt dat Joden niet te vertrouwen zijn. De islam is het grootste geloof in Amsterdam. Antisemitisme lossen we dus niet met een handjevol marechaussees voor de deuren van Joodse scholen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. louis-portugal

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste mocro, of andere islamiet, zichzelf opblaast in Nederland of zijn die al zover verweekt dat ze het hier niet meer doen???

 2. LantR.fant

  Politiek correct Nederland ziet nog liever dat ISIS een atoombom op de Dam dropt dan dat ze zullen toegeven dat Wilders toch wel gelijk had. 

 3. henk vintage

  Antisemitisme lossen we wel op met remigratie van moslims en wel in heel Europa

 4. jantje

  Regeringen van de laatste 40 jaar. Voor het wegkijken.

 5. Job

  Je hebt per slot van rekening maar één antisemitische psychopaat nodig voor een bloedbad

 6. Johanna

  Hoe meer niet westerse immigranten  met   andere cultuur en religie,  hoe  meer van deze  racistische ellende  in  Europa. Hoe zal Europa eruit zien over 10- 25 jaar? Zouden politici  van  CU,SP, CDA,D66,  VVD en  PvdA zich dat ooit wel eens afvragen.Gaan we in de toekomst  met z’n allen   ten onder zoals in bijna alle islamitische staten? Daar worden alle Joden en christenen (ongelovigen) uitgemoord alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

 7. Breinbrouwsels

  Vroeger toen ik klein was zei ik altijd dat ik asielzoeker wilde worden als ik groot was. Ik ben daar nu toch maar van teruggekomen. Ik geef ’t je maar te doen. Kom je net met halsbrekende toeren waar je tienduizenden dollars voor hebt betaald van een continent af waar je de hele dag druk alleen maar bezig was met de kont in de lucht rotsblokken op te tillen of er geen jood, christen of andere ongelovige achter of onder verstopt zat. En als je er eentje had gevonden riep je de hele stam erbij om hem netjes de nek af te snijden. Leuker was het als je een vrouwelijke aantrof want die kon je eerst nog eens flink met het hele team verkrachten, gat laten kraven en die rotsblokken op de bek, je kent dat wel. Nu kom je dus als rechtgeaarde asielzoeker dit, ons, land binnen en wat denk je? Niks geen rotsblokken. Ze lopen hier gewoon vrij rond. Ook die vrouwen, die nog te beroerd zijn om een gat te graven. De hoeren! En ze lopen je hier ook nog eens onbeschaamd uit te dagen. Met hun kruizen en keppels, hun korte rokjes waarbij de onderkant ongeveer bovenkant gleuf is en hun Zwarte Pieten. Nee, als ik nog klein was geweest had ik misschien wel Rechtsextremist willen worden maar dan met zonder joden.

 8. Johannes N

  @Johanna

   

  Dan zien ze zichzelf nog altijd aan de macht, nu heersend over hun islamitische onderdanen, die verder in niets verschillen van ons, want “ook mensen”. Die tegen die tijd vast wel helemaal bijgetrokken zijn, en anders wel gewoon omgekocht kunnen worden om zich normaal te gedragen.

   

  “De ruggegraat van onze economie”, noemde de burgemeester van Den Haag dat pas. Uit die opmerking blijkt wel dat ze er nu al vanuit gaan dat _wij_ zullen uitsterven en zonder morren plaats zullen maken voor de nieuwelingen.

   

  Ik blijf het vragen: waarom doen ze dit? Hoeveel zelfhaat is er nodig om de toekomst van je kinderen, duizenden jaren aan cultuur, een heel continent, zomaar weg te geven aan barbaren?

   

   

 9. Marg

  De geest is kennelijk uit de fles (niet alleen hier, wereldwijd).

  Idd, Frank, om erg verdrietig van te worden

 10. Leo KarelJan

  Regentenkliek en media gaan maar door: “overgrote meerderheid moslims  deugt”, “het zijn maar kleine groepjes” , “IS heeft niets met islam te maken” , “islam is niet het probleem” en nog meer gore leugens.

  Hoe erg moet het worden. Werkelijk ALLES wordt gebagatelliseerd: het zijn altijd maar “voorzorgsmaatregelen” of “niet belangrijke incidenten”  of “het wordt groter gemaakt dan het is”.

  NL zit in een ontkenning van jewelste: media en regentenkliek WETEN dat ze liegen en de zaak verkeerd voorstellen, maar gaan ermee door. Ze hebben te veel boter op hun leugenachtige politiek correcte Gutmenschkoppen! 

 11. Jessica

  anti-semitisme zijn met miljoenen binnengehaald in Europa. Dit is het resultaat. Dit is wat ze willen in Brussel.

 12. katja

  Opvallend dat Joden wel en Islamieten niet hoeven worden beschermd.

   

  Ooit al eens zo’n witte jurk van een man af getrokken? 

   

  Idioot. Joden die al generaties lang hier al wonen zich niet meer veilig voelen hier en Islamieten wel.

   

  Schandalig.

   

  En dan durfden ze zich eerst ook nog te vergelijken met de joden qua discriminatie!

   

  Nog even en de zaken keren zich? Dan worden de moslims gepest/afgevoerd? 

   

  Dan is men heel vlug vergeten hoe het ook al weer begonen is.

   

  Balkan situaties.

   

   

   

   

 13. Antivenin

  En hoeveel nieuwe antisemieten hebben we deze week weer geïmporteerd “omdat ze zielig zijn”?

   

  Eventuele maatregelen om antisemitisme tegen te gaan (zijn die er eigenlijk?) zijn dus niets anders dan dweilen met de kraan open.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.