VVD benadrukt: missie tegen ISIS geen 'opbouwmissie'

VVD benadrukt: missie tegen ISIS geen 'opbouwmissie'

De militaire missie tegen ISIS is niet bedoeld om genderissues op te lossen, zegt Han ten Broeke van de VVD.

Zolang er nog naïeve luchtfietsers rondlopen in de Tweede Kamer is het nodig dat types als Han ten Broeke (VVD) uitleggen dat militaire missies gewoon gewelddadig zijn en een doel dienen, namelijk: veiligheid en orde op zaken stellen. Tijdens het Irak-debat vandaag in de Kamer zei de VVD'er dat de militaire missie tegen ISIS (of IS) "geen opbouwmissie" wordt.

"Dit is heel hard knokken om IS terug te dringen," aldus Ten Broeke.

Volgens Ten Broeke moet Nederland niet dezelfde fout maken als in Uruzgan, waar de Kamer "het beestje niet bij de naam" wilde noemen, en de Nederlandse krijgsmacht onder het mom van een opbouwmissie zware gevechten voerde met de Taliban.

Ook zei hij volkomen terecht: "We gaan geen genderissues oplossen." Zelfs de PvdA schijnt door te hebben dat ISIS een serieuze dreiging is en niet alleen kan bestreden met diplomatie, zoals SP en GroenLinks willen. Citaat van PvdA-Kamerlid Michiel Servaes: "Het is uiterst naïef te geloven dat IS louter met humanitaire hulp en dialoog verslagen kan worden." Hè, hè, beginnen we het dan eindelijk te begrijpen?

Voor de zekerheid herhaal ik nog maar eens wat ik al maanden hier op DDS zeg: ISIS is een islamitische terreurorganisatie die nergens voor terugdeinst, zelfs genocide niet, en die compleet, maar dan ook compleet moet worden weggevaagd van deze aardbol (ja, ook als dat betekent dat grondtroepen in een later stadium nodig zijn). ISIS heeft als doel het stichten van een wereldwijd kalifaat. ISIS is, kortom, een groot gevaar voor onze manier van leven.

Overigens moeten we niet vergeten dat ISIS niet alleen in Irak, maar ook in Syrië terreur zaait. Dat is meteen de reden waarom we niet alleen een paar F16's naar Irak moeten sturen, zoals het kabinet wil, maar ook ISIS moeten bombarderen in Syrië. Die lui zijn natuurlijk niet dom; ze houden zich straks rond de bombardementen schuil vlak over de grens bij Syrië en komen daarna weer terug naar Irak om dood en verderf te zaaien. Ze zijn strategisch erg goed onderlegd. Alleen met een integrale aanpak kunnen we ISIS vernietigen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties