Triest. Marechaussee beveiligt Joodse school in Amsterdam

Triest. Marechaussee beveiligt Joodse school in Amsterdam

Nederland anno 2014.

De Koninklijke Marechaussee helpt de politie met de beveiliging van Joodse scholen in Amsterdam-Buitenveldert. Ja, zo triest is het gesteld met Nederland. Ja, zo gierend uit de hand loopt het met de Jodenhaat in ons land. Er staan permanent vier marechaussees met wapens voor de ingang van de orthodox-Joodse school Cheider.

Kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs van Cheider gaan sinds een maand naar school terwijl gewapende marechaussees de boel bewaken. Laat dit even op u inwerken. In mijn basisschool- en middelbareschooltijd kwam ik alleen politie-agenten tegen op het kruispunt om te voorkomen dat kinderen werden aangereden door voorbijracende auto's. Verder zag ik ze nooit.

Anno 2014 zie je trouwens ook nooit agenten bij de meeste scholen. Alleen bij Joodse scholen in Amsterdam dus. Niet alleen bij Cheider. Het gaat om meer Joodse scholen, schrijft Het Parool:

Een aantal collega's bewaakt de andere joodse scholen, Maimonides en Rosj Pina, enkele straten verderop. Een mobiele politiepost, een gebouwtje met camera's, is aan de overkant van de school geparkeerd. De buurtbewoners kijken er niet meer van op; het staat er sinds het begin van het schoolseizoen.

Maar geen zorgen: Luitenant Robert Klamer zegt tegen de krant dat we vooral niet moeten denken dat er een aanslag op een Joodse school aan zit te komen. "We willen geen paniek veroorzaken, een concrete dreiging is er ook niet geweest. Deze bewaking houdt verband met de maatschappelijke ontwikkelingen, het is puur ontmoedigingsbeleid."

Serieus? Als er geen dreiging is, waarom staat de marechaussee daar dan? Dat is echt niet omdat de marechaussee niks beters te doen heeft en toevallig nog een paar agenten kon missen om zomaar ergens op straat neer te zetten.

Het is ongelofelijk triest dat deze beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Ik merk dat ik er zelfs een beetje verdrietig van word. Dit zou helemaal niet nodig moeten zijn in Nederland. Helaas is de realiteit anders: antisemitisme tiert welig in Nederland, met name in steden waar veel islamitische allochtonen noemen.

Daarmee wil ik niet zeggen dat autochtonen niet antisemitisch zijn - dat zijn sommigen weldegelijk (van links tot extreem-rechts) - maar laten we de feiten niet ontkennen. 45 procent van de moslims denkt dat Joden niet te vertrouwen zijn. De islam is het grootste geloof in Amsterdam. Antisemitisme lossen we dus niet met een handjevol marechaussees voor de deuren van Joodse scholen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer