Van der Laan wil 'gratis' water in clubs om harddrugs

Geen categorieokt 25 2014, 14:00
Ja, maak die ondernemers maar kapot!
Er wordt nogal wat afgeslikt en gesnoven in Amsterdamse clubs. Dat vinden clubgangers allemaal maar normaal, want alcohol is schadelijker, dus dan kan je beter verboden harddrugs gebruiken. Ofzo. Mijn advies: beter blijf je gewoon van die illegale harddrugs af, zodat je de dag erna nog kan navertellen hoe leuk het feest was.
De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) vindt dat harddrugs bij clubs horen zoals domme ideeën bij de PvdA, dus stelt hij voor dat álle clubs in Amsterdam voortaan 'gratis' (tussen aanhalingstekens, ja, want voor niets gaat de zon op) water schenken aan iedereen:

Van der Laan zegt dat als er zoveel drugs gebruikt wordt, het een illusie is te denken dat je daar nog wat aan kan doen. "Dan kan je het beter accepteren en zorgen dat het zo veilig mogelijk gebeurt," aldus de burgemeester.

Dat betekent wel dat clubs, logischerwijs, meer geld gaan vragen voor toegangstickets, anders zijn die clubs binnen een week failliet. Maar dat kan Van der Laan niets bommen:

"Water is vitaal", zegt hij. "Wat heb je liever? Dat mensen wat meer betalen of dat we dit soort ontzettend sneue overlijdensgevallen houden? Dan weet ik wel wat we kiezen."

"We" kiezen helemaal niks, meneer Van der Laan. Het is tamelijk dom om water 'gratis' te maken, puur en alleen omdat zoveel mensen denken dat het oké is om illegale (!) harddrugs te gebruiken als ze uitgaan (door op het toilet te gaan zitten slikken, spuiten en snuiven).
Ten eerste: laat iedereen maar lekker betalen voor een glaasje water, net zoals in kantines, cafés en restaurants. Clubs mogen gerust geld vragen voor een glas water. Door Van der Laan lijkt het net alsof die clubs schuldig zijn aan harddrugsdoden, wat een aperte leugen is. Ten tweede: doe nou niet alsof het oké is om illegale harddrugs te gebruiken, want dat is het niet.
Van der Laan zit hier gewoon harddrugsgebruik te faciliteren. Een slechter voorbeeld kan hij niet zijn voor de jeugd.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten