VS: ‘ISIS gaat Kobani veroveren. Boeiuh!’

De Verenigde Staten vinden het helemaal niet zorgwekkend dat ISIS Kobani gaat veroveren.

Volgens CNN zeggen Amerikaanse bronnen dat Kobani op het punt van vallen staat. Het Koerdische grensplaatsje (bij de grens tussen Syrië en Turkije) kan het niet lang volhouden; de Koerden verweren zich vol passie, maar dat is niet genoeg. 

Nee, Kobani gaat eraan.

Strategisch én humaan zou dit natuurlijk een enorme catastrofe zijn. De nog aanwezige Koerden zullen namelijk onmiddellijk worden afgeslacht en – oh ja – ISIS zal dan een enorm deel gebied bezetten. Zoals CNN het stelt:

If Kobani falls, ISIS would control a complete swath of land between its self-declared capital of Raqqa, Syria, and Turkey — a stretch of more than 100 kilometers (62 miles).

Dat is dus lang niet het hele gebied dat ISIS bezet houdt, maar wel een belangrijk deel: van Raqqa tot de grens met Turkije. Al de dorpen en steden in die regio worden dan geregeerd door de zelfverklaarde kalief Abu Bakr al-Baghdadi. 

Je wordt er bijna misselijk van als je zoiets leest; ISIS is één van de ergste organisaties die de wereld de afgelopen decennia gezien heeft. Haar leden zijn gewoon islamitische nazi’s. Punt. 

Het vreemde is alleen dat de Amerikaanse bron vervolgens laat weten dat Washington het helemaal niet erg vindt dat Kobani ten onder gaat.

The key Syrian border city of Kobani will soon fall to ISIS, but that’s not a major U.S. concern, several senior U.S. administration officials said.

Amerikaanse officials zeggen dat het hen helemaal niet te doen is om individuele Syrische dorpen en steden te redden. Welnee, ze vinden het alleen maar belangrijk om sommige leden van ISIS’ leiding uit te schakelen, en olieraffinaderijen en de lokale infrastructuur te beschadigen. Voor de rest zal het ze worst wezen dat hele volksgroepen worden uitgeroeid door de moslimextremistische psychopaten.

Het is te ziek voor woorden, maar hieruit blijkt dus weer dat de Amerikaanse ‘strategie’ niet-bestaand is. Washington doet maar wat. Er is voor gekozen om de ISIS wat te verzwakken en dwars te zitten, en dat is het dan wel. Voor de rest is er geen plan om de islamonazistische organisatie daadwerkelijk uit te schakelen.

Schrijnender wordt het niet – zeker niet omdat president Obama al jaren doet alsof hij moreel superieur is aan ieder ander, en dan vooral aan zijn voorganger George W. Bush. Die laatste heeft zeker fouten gemaakt, maar als we ergens zeker van kunnen zijn dan is het dat hij de Koerden van Kobani absoluut niet aan hun lot had overgelaten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. jjvdberg

  Ik zou graag begrijpen wat je nu allemaal schrijft en bedoelt. Ik kom er niet uit.

   

   

 2. baksteen

  Het lijstje van smerige Amerikaanse acties wordt maar langer en langer.

 3. cruzio

  Obama is in feite vernederd in Lybie, De Russen vernederden hem in kwestie Syrie, Oekraine gaat ook niet zoals hij wil en nu vernederd ISIS de amerikanen keer op keer, is de publiciteit wat minder onthoofden ze weer een Amerikaan , nou ja , vaak een tot Islam bekeerde , dus eigenlijk een mede islamist.  En dat noemt zich dan de leoider van de vrije wereld, met zn gemaakte toespraakjes en zn gemaakte stiltes tuyssen de zinnen We kunnen hm beter een lijder noemen, want in al de Mo conflicten heeft hij niks klaargemaakt , ja Israel schofferen.  En nu samen met zn maatje Erdogan even wat Koerden laten afslachten………………..

 4. Johan de Wit

  Laat ik in een ding duidelijk zijn, ik heb er weinig moeite mee dat de ene godsdienstwaanzinnige islamiet de andere godsdienstwaanzinnige islamiet uitmoord uit naam van het zelfde geloof en oppergod.

   

  Godsdienstwaanzinnigen zijn er meer dan genoeg op deze wereld. De christelijke katholieken en protestanden deden voeger hier precies hetzelfde uit naam van hetzelfde sprookjesfiguur omdat ze hun sprookjesboek net iets anders uitlegden dan de ander, precies als ze daar in het Midden-oosten nu nog doen, maar ja niet onlogisch want daar lopen ze nog een kleine 500 jaar achter tov het Westen.

   

  Dat de Turken en Amerikanen niets ondernemen lijkt me logisch. De Amerikanen hebben alleen maar interesse in het platbombarderen van de olie-installaties van Assad daar, zodat ze hun eigen olie straks kunnen verkopen aan de die lompe EU of anders de installaties daar zelf kunnen exploiteren. De Turken boeit het nog minder, want op deze manier komen ze makkelijk van die lastige Koerden af. NU IS ze uitmoord hoeven hun niet zelf te doen tenslotte.

 5. Bes Tolen

  De verovering van het westen gaat ook gewoon door. Daarvoor staan onze politici garant. Autochtonen zijn alleen nog goed om daarvoor te werken. Zeker in Nederland. Reden namelijk om de ouderen te plunderen. Niet de alleenstaande moeders natuurlijk waarvan het aantal sinds jaar en dag groeit door (de gevolgen) van (illegale) immigratie. Die worden in watten gelegd. In de tachtiger jaren zochten politieke partijen naar Nederlandse autochtonen, die een buitenlandse partner hadden, die van heel ver kwam. Dat voor de Tweede Kamer! Nu nog??  

 6. fredvdB

  Helemaal gelijk geef ik de US. Laat ze het zelf maar opknappen, zoals de Turken met hun leger van 660.000 man. Die doen echter geen drol?!

  Daarnaast zit de halve EU helemaal in vervoering te luisteren naar toffe redevoeringen van al die onderdrukte Palestijnen van Hamas en die vrijheidsstrijders van ISIS. Ik denk dat de US terecht denkt, daar is geen beginnen meer aan.

  En zoals Bidden al zei, nieuwe vriendschappen liggen in het verschiet in de Americas en Asia. Laat Eurabie het zelf uitzoeken, die hebben het veel te druk met die “fascisten” Henk, Ingrid en Wilders te bestrijden en overal de “gematigde Islam” te subsidieren en in te voeren.

  Daarnaast kletsen ze ook veel, maar indertussen blijven ze natuurlijk wel bezuinigen op defensie. Het alarmnummer US112 geeft dadelijk dus een “in bezet” toon.

 7. Bes Tolen

  Wat ik nog vergat te vermelden over die voorkeur van politieke partijen. Het nogal stiekem afgesproken voorkeursbeleid leverde een fors aantal nieuwe kamerleden op. [Hieronder iemand, die een paar jaar eerder illegaal Nederland was binnen gekomen. Deze PvdA-figuur “vluchteling” was namelijk naar zijn geboorteland teruggekeerd waar het hem niet beviel.]. Vervolgens zelfs ministers en staatssecretarissen. Dat met uitsluiting van anderen. Nou ja, er was bij de PvdA blijkbaar ook een voorkeur voor organisaties als Pax christi. Hoe zit het heden ten dage met die volksvertegenwoordiging? Naar het regerings-/overheidsbeleid gerekend gaat het alleen nog bergafwaarts.

 8. joga

  Obama is een soennitische moslim en dus een close friend van Erdogan, vandaar deze prachtige samenwerking van deze  twee om hun gezamenlijke agenda uit te voeren. macht(kalifaat), olie en gas. That’s all. En daarom wordt op de grond niets gedaan en zijn westerse niet soennitische landen niet welkom om in Syrië mee te doen en de Koerden te helpen.

 9. LiQselotte Krüger

  WAAROM zou de USA behalve het uitschakelen van bekendere isis strijders,zich zoveel zorgen maken om een Syrisch grensdorp? Zelf Turkije die onmiddelbaar een reuzen leger heeft staan aan de andere kant,stoort zich er niet aan….

  Ze laten toe dat er Koerden gedood worden alleen omdat het oude vijanden van Erdogan zijn  Wel een misselijk makende reden maar zij kunnen er mee leven …de Koerden niet!

 10. Janbert

  Het artikel spreekt steeds over Amerikanen. Dit is onjuist. Het is Obama’s beleid.  Dat is iets anders dan Amerikaans beleid.

   

  Zoals in het verleden is gebleken heeft Obama de adviezen van zijn raadgevers naast zich neergelegd; met verschrikkelijke gevolgen zoals  b.v het vacuum wat onstond nadat hij alle troepen uit Irak heeft weggehaald. Er is toen geadviseerd om enkele troepen achter te laten om te voorkomen wat er is gebeurt. Het vacuum werd opgevuld door Jihadisten waaronder ISIS.

  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2014/10/06/Panetta-Obama-Rushed-Out-of-Iraq-Allowing-Jihadists-to-Breed

   

  Obama is ,net als Clinton, een supporter van het Moslim Boederschap. Obama heeft het Moslim Broederschap gelegitimeerd in zijn Cario speech in 2009. Met alle gevolgen vandien.

  http://www.nationalreview.com/article/381947/how-obama-sided-muslim-brotherhood-spencer-case

   

  Erodogan is ook een supporter van het Moslim Broederschap.

  http://www.clarionproject.org/analysis/turkey-pm-erdogan-unabashed-support-muslim-brotherhood

   

  Erdogan heeft in Syrie de Jihadisten gesteund die tegen Assad vechten.

  http://www.youtube.com/watch?v=v8-Vl27RC2s

   

  Erdogan pijlen zijn gericht op Assad en niet op de Jihadisten.

   

  Assad, not Islamic State, in Ankara’s crosshairs

  “Turkey’s active participation in the US-led coalition against the Islamic State group (IS) is looking less and less likely, despite the parliament’s Oct. 2 authorization to send troops to Iraq and Syria. That mandate was seen in the West as a prelude to Turkey’s decision to finally act against IS, but it is increasingly evident that Ankara’s priority remains taking out Syria’s President Bashar al-Assad.”

  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/10/turkey-united-states-syria-isis-kurds-assad.html   

 11. BPS

  Dit is wat er anno 2014 nog over is van de VN.

  Badend in weelde, zich onverschillig vermeiend met een gezocht Zwarte Pieten relletje.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.