VS: 'ISIS gaat Kobani veroveren. Boeiuh!'

Geen categorieokt 08 2014, 10:03
De Verenigde Staten vinden het helemaal niet zorgwekkend dat ISIS Kobani gaat veroveren.
Volgens CNN zeggen Amerikaanse bronnen dat Kobani op het punt van vallen staat. Het Koerdische grensplaatsje (bij de grens tussen Syrië en Turkije) kan het niet lang volhouden; de Koerden verweren zich vol passie, maar dat is niet genoeg.
Nee, Kobani gaat eraan.
Strategisch én humaan zou dit natuurlijk een enorme catastrofe zijn. De nog aanwezige Koerden zullen namelijk onmiddellijk worden afgeslacht en - oh ja - ISIS zal dan een enorm deel gebied bezetten. Zoals CNN het stelt:

If Kobani falls, ISIS would control a complete swath of land between its self-declared capital of Raqqa, Syria, and Turkey -- a stretch of more than 100 kilometers (62 miles).

Dat is dus lang niet het hele gebied dat ISIS bezet houdt, maar wel een belangrijk deel: van Raqqa tot de grens met Turkije. Al de dorpen en steden in die regio worden dan geregeerd door de zelfverklaarde kalief Abu Bakr al-Baghdadi.
Je wordt er bijna misselijk van als je zoiets leest; ISIS is één van de ergste organisaties die de wereld de afgelopen decennia gezien heeft. Haar leden zijn gewoon islamitische nazi's. Punt.
Het vreemde is alleen dat de Amerikaanse bron vervolgens laat weten dat Washington het helemaal niet erg vindt dat Kobani ten onder gaat.

The key Syrian border city of Kobani will soon fall to ISIS, but that's not a major U.S. concern, several senior U.S. administration officials said.

Amerikaanse officials zeggen dat het hen helemaal niet te doen is om individuele Syrische dorpen en steden te redden. Welnee, ze vinden het alleen maar belangrijk om sommige leden van ISIS' leiding uit te schakelen, en olieraffinaderijen en de lokale infrastructuur te beschadigen. Voor de rest zal het ze worst wezen dat hele volksgroepen worden uitgeroeid door de moslimextremistische psychopaten.
Het is te ziek voor woorden, maar hieruit blijkt dus weer dat de Amerikaanse 'strategie' niet-bestaand is. Washington doet maar wat. Er is voor gekozen om de ISIS wat te verzwakken en dwars te zitten, en dat is het dan wel. Voor de rest is er geen plan om de islamonazistische organisatie daadwerkelijk uit te schakelen.
Schrijnender wordt het niet - zeker niet omdat president Obama al jaren doet alsof hij moreel superieur is aan ieder ander, en dan vooral aan zijn voorganger George W. Bush. Die laatste heeft zeker fouten gemaakt, maar als we ergens zeker van kunnen zijn dan is het dat hij de Koerden van Kobani absoluut niet aan hun lot had overgelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten