VVD, PvdA vernietigen duizenden banen met accijnzen

De accijnsverhogingen gaan tussen de 7200 en 8200 banen kosten. En bedankt, hè, Mark Rutte?

Het begint er steeds meer op te lijken dat VVD en PvdA de economie bewust om zeep proberen te helpen. Door de accijnsverhoging op diesel en lpg gaan veel banen verloren, heel veel banen. Met name pomphouders in de grensstreek bij Duitsland en België verliezen veel omzet en moeten honderden mensen ontslaan. 700 om precies te zijn.

Dat is niet alles, blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van BOVAG:

Omdat inwoners uit de grensstreken en internationaal opererende transporteurs vaker buiten Nederland tanken, valt de omzet voor Nederlandse tankstations flink lager uit. Uit het onderzoek blijkt verder dat die hogere accijnzen in eigen land naast het verlies van 700 banen bij tankstations ook leiden tot verlies van 5500 banen, doordat hogere accijns de koopkracht verlagen.

Die 5500 verloren banen gaan een godsvermogen aan WW-uitkeringen kosten. Volgens het onderzoek kosten al die uitkeringen in totaal maar liefst 137 miljoen euro. Het kabinet loopt dus niet alleen accijnzen mis, maar moet ook meer belastinggeld ophoesten om werklozen te voorzien van een WW-uitkering. Ben ik nou degene die zo slim is, of zijn zij zo dom?

De oplossing is heel makkelijk, en iedereen zou er profijt van hebben. De accijnzen moeten omlaag, evenals de rest van de belastingen (zoals de btw, de inkomstenbelasting, etc.). Omdat wij dan meer ruimte krijgen om te consumeren en te ondernemen, trekt de economie weer aan en komt het geld vanzelf weer binnenrollen bij het ministerie van Financiën.

Helaas zijn VVD en PvdA ziende blind en horende doof. Zij willen liever dat onze ondernemers kapotgaan door de belastingen en dat er zoveel mogelijk banen worden vernietigd.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Bob Fleumer

  De Nederlanders zijn in oorlog met hun eigen regering die geen maatregel schuwt om ons van onze laatste euro’s te ontdoen, is er nou geen enkele jurist die de regering aanklaagt wegens wanbeleid?

 2. The Fox

  Een volk dat je stevig belast en af en toe een kadootje geeft (toeslagen) is makkelijker in de hand te houden dan een volk dat zelf uitmaakt waar ze hun geld aan uitgeven. Dit is het antwoord op de zogenaamde Fortuyn revolte en VVD, CDA (alleen Omzigt heeft de memo niet ontvange), PvdA en D66 staan hier 100% achter.

   

  De psychologie is dat de gemiddelde niet geinformeerde burger denkt dat de toeslagen van de overheid komen en misschien de wat slimmeren hebben de indruk dat het afkomstig is van de “rijken”. 

   

  Om de dit model te bestendigen is verstandig om Nederland als natie steeds dieper in de schulden te steken and burgers te veranderen in lijfeigenen. Nu kun je nog emigreren (alhoewel pensioen blijft belast in NL), maar net als de VS zal de EU ooit wereldbelasting invoeren. En dan zijn we werkelijk terug in de donkere middeleeuwen waar de elite zich aan alles te buiten kan gaan omdat er lijfeigenen zijn die desnoods ivia volgende generaties de rekening zullen betalen.

 3. Egor

  Als de huidige accijnsverhoging al zoveel banen kost, moet je eens nagaan hoeveel het huidige, nog niet verhoogde accijnspercentage dan al aan banen heeft gekost. Maar daar hoor je helaas dan weer niemand over.

 4. Ook Boos

  De overheid heeft momenteel dringend geld nodig om zichzelf in stand te houden en vooral opbrengsten uit mobiliteit wordt als makkelijk te plukken laaghangend fruit gezien. In de afgelopen jaren heeft men echter alleen een paar fouten gemaakt::

   

  – OV Chipcard heeft heel veel meer gekost dan gepland.

  – De BPM reductie op “schone” voertuigen heeft veel meer gekost dan verwacht.

  – Van de mogelijkheid om betaalde BPM terug te vorderen bij export wordt veel meer gebruik gemaakt dan verwacht

    (vooral jonge gebruikte diesels worden gretig door Duitsers en Fransen afgenomen).

  – Accijnsverhogingen op motorbrandstoffen brengen niet datgene op wat verwacht werd.

  – Invoering van motorrijtuigenbelasting op auto’s ouder dan 25 jaar is een fiasco gebleken.

   

  Nu krijgt de bestuurder met een auto van de zaak het voor zijn kiezen. Ervan uitgaande dat iedereen blijft rijden zou het ca 1,2 miljard euro aan extra belastinginkomsten per jaar opleveren. Ik ben benieuwd.

 5. Sirik

  OK dan schaf je de accijnzen af.

  Maar hoe je draait of keert…. dat geld moet opgehoest worden.

  Gaat het niet via de brandstof dan  via iets anders.

  Het enige echte antwoord is…krimpende uitgaven

  Belastingverlaging.

 6. Nederlanders massaal de grens over voor goedkope boodschappen – De Dagelijkse Standaard

  […] krijg je ervan als het meest linkse kabinet sinds het kabinet-Den Uyl in de jaren 70 steeds weer de accijnzen verhoogt op alcohol, benzine, tabak, etc.: steeds meer Nederlanders doen boodschappen in een van de […]

 7. Accijnsverhogingen hebben pomphouders kapot gemaakt – De Dagelijkse Standaard

  […] dat wil wat zeggen. Jan en allemaal waarschuwden immers al dat dit soort lastenverhogingen ontzettend slecht zouden uitpakken – niet alleen voor de […]

 8. Robbert de Berk

  De politiek is er niet voor u maar voor de NWO.

   

  En zij hebben hele andere plannen met u.

   

  Vandaar hetgeen ze doen.

   

  Geen enkele politici uitgezondert by the way!!!

 9. The Fox

  Onderdeel van het “moeilijke” verhaal van Samson. Zeggen dat vermindering van werkloosheid prioriteit heeft en dan wat doen dat de werkloosheid opjaagt.

   

   

 10. zwartzondersuiker

  De ellende is begonnen in 2012.

   

  September de omzetbelasting naar 21%, Op 6 november, de regeringsverklaring, waarbij even werd verteld, dat de zorgverzekering inkomensafhankelijk werd. Dat Spektrui ook nog even een podium kreeg om te blaten; “Nivelleren is een feest” in het AD, heeft ook niet meegeholpen.

   

  Toen is de hele economie krakend tot stand gekomen. De daaropvolgende extra verhogingen van diverse accijnzen heeft de rest gedaan.

   

  Sindsdien hebben de middeninkomens de hand op de knip gehouden.

   

  En die is er niet meer vanaf gegaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.