VVD, PvdA vernietigen duizenden banen met accijnzen

Geen categorieokt 25 2014, 13:00
De accijnsverhogingen gaan tussen de 7200 en 8200 banen kosten. En bedankt, hè, Mark Rutte?
Het begint er steeds meer op te lijken dat VVD en PvdA de economie bewust om zeep proberen te helpen. Door de accijnsverhoging op diesel en lpg gaan veel banen verloren, heel veel banen. Met name pomphouders in de grensstreek bij Duitsland en België verliezen veel omzet en moeten honderden mensen ontslaan. 700 om precies te zijn.
Dat is niet alles, blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van BOVAG:

Omdat inwoners uit de grensstreken en internationaal opererende transporteurs vaker buiten Nederland tanken, valt de omzet voor Nederlandse tankstations flink lager uit. Uit het onderzoek blijkt verder dat die hogere accijnzen in eigen land naast het verlies van 700 banen bij tankstations ook leiden tot verlies van 5500 banen, doordat hogere accijns de koopkracht verlagen.

Die 5500 verloren banen gaan een godsvermogen aan WW-uitkeringen kosten. Volgens het onderzoek kosten al die uitkeringen in totaal maar liefst 137 miljoen euro. Het kabinet loopt dus niet alleen accijnzen mis, maar moet ook meer belastinggeld ophoesten om werklozen te voorzien van een WW-uitkering. Ben ik nou degene die zo slim is, of zijn zij zo dom?
De oplossing is heel makkelijk, en iedereen zou er profijt van hebben. De accijnzen moeten omlaag, evenals de rest van de belastingen (zoals de btw, de inkomstenbelasting, etc.). Omdat wij dan meer ruimte krijgen om te consumeren en te ondernemen, trekt de economie weer aan en komt het geld vanzelf weer binnenrollen bij het ministerie van Financiën.
Helaas zijn VVD en PvdA ziende blind en horende doof. Zij willen liever dat onze ondernemers kapotgaan door de belastingen en dat er zoveel mogelijk banen worden vernietigd.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten