Word lid van Jalta: nog 150 abonnees nodig!

Help Jalta van start te gaan. Word nú lid.

We zijn er dichterbij dan ooit: Jalta heeft nog 150 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Dat is bijzonder goed nieuws – de site kan bijna los – maar dichtbij betekent niet ‘helemaal.’ Die laatste horde moeten we namelijk wel degelijk nog even nemen: er moeten minstens nog 150 leden bij. 

Behoorlijk wat vaste lezers van DDS hebben onderhand al een abonnement genomen, maar er zijn nog steeds flink wat van onze lezers die dat niet hebben gedaan. Bent u zo’n lezer: doe daar dan vandaag nog iets aan. Hoe eerder Jalta de benodigde leden heeft, hoe sneller de nieuwe site officieel van start kan gaan. 

De afgelopen dagen heeft Jalta alwéér bewezen van grote meerwaarde te zijn (eerder deed ze dat al tijdens haar proefweek): er zijn mooie, interessante verhalen en analyses gepubliceerd door verschillende grote namen. Denk bijvoorbeeld aan Joshuas pleidooi voor een verdubbeling (in plaats van een halvering) van het aantal Kamerleden, of aan Edin Mujagic’ analyse van de begrotingsregels van de Europese Commissie; andere landen worden gedwongen om zich aan die regels te houden, maar de technocraten zelf leggen ze zonder pardon naast zich neer.

En dan hebben we ook nog de wonderschone reactie van Annabel Nanninga op het ‘kunstproject’ van kunstenaar Nelle Boer. Die deed zich enige tijd voor als Marokkaan, waardoor hij alle ruimte kreeg in de mainstream media en op blogs om zijn denkbeelden kenbaar te maken. Soms had hij nuttige dingen te zeggen, maar op andere momenten haalde hij keihard uit naar critici van het multiculturalisme. Naderhand gaf hij toe gewoon dingen te hebben verzonnen over Annabel. Maar hé, ze “verdiende” het volgens hem omdat ze nu eenmaal zo’n hatert is. Want rechts en niet-politiekcorrect.

Fascinerende verhalen die nergens anders te lezen zijn… en dan hebben we het nog niet eens gehad over de interessante stukken gedurende de proefweek, tijdens welke Jalta zelf met nieuws kwam en ook nog eens buitengewoon interessante analyses publiceerde, waaronder dit stuk van Hafid Bouazza over islams oorlog tegen vrouwen, en dit verhaal van Jeroen Langelaar over een voormalige volkswijk waar het tegenwoordig één grote bende is.

Kortom, Jalta is duidelijk een aanwinst voor de mediawereld – zeker op rechts. Neem daarom vandaag nog een abonnement. Het kost u maar zeven euro per maand, maar u krijgt er bijzonder veel voor terug: dagelijks nieuwe content, originele verslaggeving, de beste commentatoren, en kwaliteit en verdieping dat op elk soort device toegankelijk is. Wat wilt u nog meer? 

Nou dan. Word vandaag nog abonnee. U kunt daarbij kiezen uit een jaarabonnement en een maandabonnement; kies het abonnement dat het beste bij u past. Het kost u maar een minuut of twee. Doen dus

Oh, en welkom bij Jalta! We zijn bijzonder trots en blij dat u dit project steunt en Jalta een kans wilt geven. 

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Gielah

  Dank u wel!

  U bent er nog één van de vroegere kanjers.

  Blij u hier nog aan te treffen.

 2. Gielah

  Ik tel, als een site betrouwbaar is, grif een veelvoud van het gevraagde bedrag neer… geen probleem.

   

  Maar daarin zit hem voor mij het probleem:  hoe betrouwbaar is dit Jalta, dat van DDS uitgaat… en waaraan dezelfde mensen meewerken die véle, vele reageerders van DDS zomaar voor lange tijd een ban gaven… zonder zelfs maar de basis-beleefdheid te hebben even een tóelichting over het hoe en waarom te hebben willen geven? 

   

  DDS heeft behoorlijk vuile handen en heeft áángetoond nauwelijks enig respect voor de vrijheid van meningsuiting van Nederlandse burgers te bezitten!

  Van degenen, die ze zomaar zonder reden uitgekotst hebben  ( zelf heb ik nog nooit geascholden, bedreigd of anderszins onoirbare taal of ideeén geventileerd te hebben…. en zoals ik waren er véél meer….), 

  willen ze nu dus wél wat graag de centen hebben om dat Jalta-project van hen mee te financieren…

  alsof ze met een stel weke masochisten met een héél erg slecht geheugen te maken hebben… en met nóg weer minder karakter dan ze zelf hebben…. en aan den volke gedemonstreerd hebebn.

   

  Kijk… makkers… zó gaan je niet met mensen om!

  Dat kweekt nóch vertrouwen, nóch respect, nóch vriendschappen.

   

  Ik ga nu dus eens even rustig afwachten hoe dat Jalta zich gaat ontwikkelen….

  en of er daar op gereageerd kan worden zonder het soort machtswellustige, dommige, nauwelijks erudiete, laat staan sympathieke…. moderatoren, dat we hier de laatste jaren op DDS ongehinderd hun gang konden zien gaan… waarbij NIET ingegrepen werd.

   

  We zijn wel goed, maar niet gek!

   

  Doe uw best… zou ik zeggen.

  Ik hoor en zie wel, of er sprake zal zijn van kwaliteit…. in kennis… in waardering voor de waarheid… in de moed om die waarheid uit te dragen…. én in kwaliteit van karakter.

  Omdat die laatste deugd niet direkt ruimschoots aanwezig was bij DDS…( eufemisme….) , laat ik mij graag verrassen.

   

  Wordt Jalta iets absoluut beters dan DDS, dan kom ik graag met geld over de brug.

   

  Voor wat hoort wat, tenslotte.

   

   

   

 3. Michael van der Galien

  Gielah: in alle serieusheid, ik heb nou alweer genoeg van je gezeur. Je bent nog niet terug of je zeurt alleen maar weer dat het niet eerlijk is, dat DDS sucks, etc. enzo. Daar heb ik niet zoveel zin in, dus houd daar ajb onmiddellijk mee op. 

 4. Two Ravens Black Kettle

  Ik vind Gielah logischerwijs een aanwinst.

  En DDS en Jalta evenzeer dus kom op Michael. Dit is een riposte op een Jalta thread. Ze is een jaar gebanned dus mag ze alstublieft haar aarzeling verwoorden? 

  Jamaica is soms niet goed, soms wel. Chilllll.

  DDS zou eigenlijk moeten erkennen dat ze te vaak op de rode button hebben gedrukt en de gebanden zouden de lijken op hun schouders eens moeten begraven. Win – win situatie. Want één ding staat vast bij viswijf gekijf wint sowieso Pechtold en zijnTwan Huys- vriendjes en daar is werkelijk niemand bij gebaat.

   

  De heuvel is nog hoog dus laten we elkaar afslachten wanneer we op de top zijn, niet aan de voet.

   

   

 5. Makker

  Michael heeft gewoon gelijk…

  Even beetje op onderzoek geweest..echt overal heeft Gielah een ban en op twitter is alles aan DDS fout.

  Ergo, Michael heeft het best zwaar met haar daar.

  Ik ken gielah verder niet, maar er zijn grenzen en die lijken op meerdere fronten overschreden.

 6. cmsuijkerbuijk

  Ik ken gielah intussen al langer en Gielah heeft bepaalde standpunten die zij met verve uitdraagt. En dat die niet altijd even welkom zijn, dat is evident. Ikzelf heb ook wel eens met haar een debat gehad, maar het is ook waar, dat zij bij haar laatste ban hier op DDS (Al weer lang geleden), geen enkel verkeerd woord heeft geuit. Er werden toen plotseling vele bans uitgedeeld aan reageerders. De meesten zónder een goede reden. Ik neem tenminste aan, dat je het niet eens mag zijn met een columnist en dat je dat dan ook mag uitdragen en dat alles in goed fatsoen. En dáár is Gielah huiverig voor. Misschien ten onrechte, mogelijk. Maar er zijn toen vele reageerders geband en die zijn nooit meer teruggekomen. Het was dus niét enkel Gielah! Het leek meer een soort opschoonactie.

  Zij heeft nu eenmaal een bepaalde manier van reageren, zoals wij allen onze eigen stijl hebben en die spreekt niet iedereen aan. Maar dreigen, schelden of wát dan ook is niet haar stijl. Zeker niet gezien haar Christelijke achtergrond. Mogelijk strak in de leer, maar dáár moet DDS maar tegen kunnen, gezien ook de tirades die hier soms door columnisten afgestoken worden tegen religie!

  Je hebt dus geen gelijk, dat Michael het “zwaar” met haar heeft. Hij is columnist, dus moet hij daar maar tegen kunnen. Zolang er niet écht gescholden, gedreigd of beledigd word is er geen énkele reden om zo te reageren als Michael doet! Tegen een politicus zij hij zeggen: Dat hoort bij het vak. Welnu, dit hoort ook bij zijn vak!

 7. Henk

  Ik lees net dat internationale investeerders een belang nemen van 23% in Blendle.

  Ik denk dat dat het toekomstige verdienmodel is. Geen full abonnement zoals bij Jalta, maar een bijdrage per artikel.

  Ik ben bijvoorbeeld best wel geïnteresseerd in de schrijfsels van Annabel Nanninga en Edin Mujagic, maar ik zie me niet snel betalen voor een artikel van Dirk Jan van Baar of Sylvester Eijffinger.

  Livestro zou er m.i. dan ook slim aan doen als hij – naast het full abonnement – ook de mogelijkheid opent om te betalen per artikel.

  Voordeel hiervan is dan dat het kaf zichzelf van het koren scheidt. Columnisten waarvan geen of nauwelijks artikelen worden afgenomen, zullen vanzelf verdwijnen.

  Verder wil ik nog opmerken dat wat ik van Jalta heb gelezen met name opinie is en weinig tot geen onderzoeksjournalistiek, terwijl dit laatste ons juist beloofd was.

  Er is in Nederland met name een tekort aan goede onderzoeksjournalistiek, maar ik betwijfel of Jalta dat gat gaat opvullen.

   

 8. Gielah

  Ik heb nog geen enkel excuus gezien… en dat is in feite verbijsterend van kleinheid en kleinzieligheid en van trotse koppigheid.

  Dat er voor enige trots natuurlijk nauwelijks enige aanleiding is, eerder voor het tegenovergestelde…. dat zou in een normaal geval evident zijn.

  Maar hoe normaal is hier normaal?

  Hoe menselijk is hier menselijk?

  Hoe vrij is hier vrij?

  Hoe rechts is hier rechts?

   

  Was dat wél gebeurd… naar mij en véle, véle anderen toe…. dan hoorde men ons nu niet meer over die grote en pijnlijke miskleunen uit het DDS-verleden.

  Dan was het:  okidoo… wij maken allemaal fouten…. zand erover.

  Zó doen volwassen mensen dat onder elkaar!

   

  Kijk, Michael, toen jullie mij hier anderhalf jaar geleden zonder enige reden afdonderden,

  toen deden jullie dat… één dag later… ook met mijn man.

  Jullie kenden hem onder Geweta.

  Mijn man was al máánden niet meer op DDS geweest…. noch om er te lezen… noch om er te reageren.

  Hij was elke dag druk met zijn eigen Homepage, waarvoor hij zelf alle artikelen schreef.

  Toch kreeg hij hier potdorie een ban!

  Laat niémand mij dus gaan vertellen dat daar ook maar enige logica of eerlijkheid achter stak.

  Hij was mijn echtgenoot… dat was de enige reden.

   

  U zult van Geweta overigens geen last meer hebben…. en u hebt dat trouwens überhaupt helemaal nooit gehad.

  Op 7 september j.l. ging hij zijn dagelijkse ochtendlijke fietstocht van een kilometer of 20 hier in de Achterhoek houden.

  Hij kwam dan altijd voor of om half 8 thuis… voor het ontbijt.

  Maar het werd vijf over half acht… tien over half 8… en hij kwam niet.

  Ik kreeg verschrikkelijke buikpijn en besloot hem op zijn mobieltje te bellen.

  Terwijl ik daar stond en er niet werd opgenomen, kwamen er twee grote agenten ons tuinpad op.

  Mijn man had een hartaanval gehad.

  Overleden.

  Ze hadden hem naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht.

  Dat is nu 7 weken en 1 dag geleden.

   

  Na zoiets wordt het leven een kale woestijn.

  Ik heb overigens zelf zijn uitvaartpreek gehouden… me sterk gehouden tot dat moment… want het moest een kroon op zijn leven worden.

   

  In de weken daarna kreeg ik plotseling een mail, dat ik weer op DDS in mocht loggen.

  ‘Ze hebben mensen voor dat Jalta nodig’,  schreef iemand op Twitter.

  Toch ben ik teruggekomen, omdat ik aan een aantal reageerders hier héle goede herinneringen heb…. en ik graag zo af en toe wat menselijke contacten heb… wat de leegte even een beetje opheft.

  De meesten van die mensen van toen zijn hier nu niet meer, constateer ik.

   

  Maar laat NIEMAND de moed hebben mij van zeuren en zaniken te betichten.

  De schuld lag en ligt bij DDS…. erken dat tenminste.

  Columnisten kunnen nog zo mooi over het onrecht in de wereld uitweiden, maar als men zelf ook onrechtmatig en hartvochtig handelt… en zomaar over mensen en hun gevoelens heenwalst… als die mensen… reageerders van járen her… er voor de beheerders en moderatoren van een site kennelijk geen seconde toe doen…. dónder maar in de Kliko…

  dan wordt het allemaal wel erg onwaarachtig.

   

  Niet ik sta hier in enige beklaagdenbank.

  DDS staat dat.

  De aanklacht is:  gebrek aan openheid, eerlijkheid en vooral:  menselijkheid.

   

  En wilt u mij nóg een keer een ban geven… ik bén al alles kwijt, wat voor mij de moeite waard was… mijn man en mijn huwelijk.

  Mij valt dus niets meer af te nemen.

  Het glijdt bijvoorbaat langs mij af.

   

   

   

   

 9. Two Ravens Black Kettle

  Mijn condoleances Gielah

  Sterkte

 10. Lia@DDS

  Maak even een aanbiedinkje dat de volgende 100 inschrijvers een gratid exemplaar vd Koran krijgen, Michael.

  Nee, ff zonder dollen…..

  Gewoon nog eens één maand vrij lezen bij inschrijving van de volgende honderd?

  (Pstttt, of je vertelt stilletjes dat Ewout van jullie op zijn flikker heeft gehad? Heb je zó 500 lezers er bij…..)

  Sorry, Ewout, kon het niet laten! 😉

  Kom op! Witte muizen! Jalta in actie mét en zónder mensen die je gestolen kunnen worden of die je wel of niet waardeert. Net als in het dagelijkse leven, toch?

   

  Mvg, Jan v. E.

 11. Michael van der Galien

  Mensen, ik ging niet in discussie met Gielah, ik legde even uit hoe de zaken ervoor staan. Ik ga ervan uit dat daar iets mee wordt gedaan.

   

  Groet,

   

  PS Thor: nee, uit jarenlange ervaring blijkt dat het juist wél belangrijk is om af en toe wat van je te laten horen in de commentsectie. 

 12. Elvi

  Dit is wat Gielah dus erg vaak doet. De aandacht van het onderwerp afwenden en richten op zichzelf.

   

  Ik schaar me echter achter TRBK, het is echt niet de tijd om te ruzieën over details.

   

  Voor niemand, ook niet voor Gielah. En als haar enige intentie hier is om duidelijk te maken hoezeer zij gekwetst is door DDS, dan kan zij de redactie mailen.

  Voor hier hoop ik dat zij zich met haar scherpte weer op de inhoud wil focussen.

 13. Thor

  @ MvdG,

  Toen ik me aanmeldde bij deze site, heb ik DDS geschreven dat zij niet zouden moeten reageren op reacties. Althans niet door zelf een reactie daarop te posten. In plaats daarvan zouden zij die betreffende persoon een e-mail moeten sturen.

  Ik blijf erbij, door steeds als columnist zelf te gaan reageren, maak je jezelf in mijn ogen gewoon ongeloofwaardig. Zeker als dat op (zoals meestal) negatieve manier gaat.

  Komt zeer onprofessioneel op mij over!

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.