COC wil af van jongens- en meisjestoiletten

Geen categorienov 10 2014, 19:00
Drama: transgenders moeten iedere dag weer kiezen naar welk toilet ze gaan.
De aanstellerij van homobelangenorganisatie COC neemt steeds belachelijkere vormen aan. Laatst nog wilden ze in feite de Rooms-Katholieke Kerk opheffen door overal roze slingers op te willen hangen in de kerk. Nu willen ze dat er 'onzijdige' toiletten komen zodat transgenders gewoon naar het toilet kunnen op school. Ik verzin dit niet.

De organisatie stelt dat het toiletbezoek op school voor transgenders, mannen of vrouwen die zich niet thuisvoelen in het geslacht waarin ze geboren zijn, soms een groot probleem is.

Zo weet Sophie Schers van Transgender Netwerk Nederland (TNN) dat jongens die zich eigenlijk een meisje voelen, vaak niet welkom zijn in de vrouwentoiletten. Dat kan voor ongemakkelijke situaties zorgen.

Ze willen geen apart toilet voor transgenders - dat zou er nog bij moeten komen - maar ze willen dat er op iedere school tenminste één toiletruimte is die voor iederéén is bedoeld, en dus niet per se voor jongens of meisjes. Ze willen het liefst eenderde jongenstoiletten, eenderde meisjestoiletten en eenderde toiletten voor iedereen. Want transgenders kunnen niet kiezen. Tja.
Waarom scholen het hele systeem van toiletten moeten aanpassen omdat er misschien een handjevol (als het niet minder is) transgenders rondlopen, beantwoordt het COC niet. Het is eens te meer bewijs dat het COC totaal de weg kwijt is en op alle mogelijke manieren probeert media-aandacht te krijgen. Het maakt ze niets eens uit met welk onderwerpen en welke wereldvreemde voorstellen, als ze maar aandacht krijgen.
Mijn voorstel is heel simpel: we houden de toiletten zoals ze nu zijn. Dus: toiletten voor jongens en toiletten voor meisjes. Jongens die zich verkleden als meisje moeten nog steeds naar het jongenstoilet, want lichamelijk zijn het gewoon jongens. Hetzelfde geldt voor meisjes die zich verkleden als jongen. Wie zich daar echt niet in kan vinden, moet de plas inderdaad maar ophouden. Die kan thuis naar de wc. Straks gaat iedere minderheid eisen dat er aparte toiletten komen (een voor jongens, een voor meisjes, een voor iedereen, een voor gelovigen, een voor ongelovigen, etc.). Dat gaan we dus mooi niet doen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten