Hater slaat minderjarige Zwarte Piet blauw oog

Ziek, ziek, ziek.

Het wordt met de dag treuriger met de radicale figuren die een hekel hebben aan Zwarte Piet en ‘m willen afschaffen. Tijdens de landelijke intocht in Gouda wilden ‘antifascisten’ Zwarte Piet tot moes slaan. Dat gebeurde niet, maar dat had slechts één reden. Ze kwamen door een kordaat optreden van de politie gelukkig niet in de buurt van de officiële intocht.

Helaas is het afgelopen weekend ook goed misgegaan. Zaterdag is een 31-jarige man aangehouden bij de Sinterklaasintocht in Almelo. De reden: hij sloeg met zijn vuist in op het gezicht van een 15-jarig meisje dat verkleed ging als Zwarte Piet. Laat dit goed op u inwerken. Een volwassen vent van 31 sloeg een 15-jarig meisje op haar gezicht omdat zij verkleed ging als Zwarte Piet.

De politie meldt:

Het meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op. Zij deed melding bij aanwezige surveillerende politiemensen. Hierop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De motivatie van de man was duidelijk: hij was een Zwarte Piet-hater, zo’n hater die vindt dat een leuk kinderfeest best mag worden verstoord door het meppen van Zwarte Pieten. Ik citeer het bericht van de politie:

Tegenover het meisje dat aangifte deed liet de aangehouden man zich op straat uit over de naar zijn mening racistische aspecten rond Sinterklaas en Zwarte Piet. De man maakte op haar een verwarde indruk.

De dader loopt overigens sinds zondagochtend weer vrij rond. Dat is ronduit bizar. Op 26 november moet hij voorkomen bij de politierechter voor een snelrechtzitting. Ik hoop dat deze man voortaan wordt geweerd bij ieder optreden van Sinterklaas en zijn knechten. Wat een mafkees.

Overigens zou het beter zijn als deze Zwarte Piet-hater wordt opgesloten tot de Sint weer teruggaat naar Spanje. Hetzelfde geldt voor al die ‘antifascisten’, die maar blijven zeuren en steeds agressiever worden. Je blijft met je poten af van ons kinderfeest.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik zou er ook geen bezwaar tegen hebben wanneer deze man zichzelf zou opblazen op een onbewoond eiland. Dit figuur is letterlijk en figuurlijk volstrekt waardeloos.

 2. V.K.

  -Zo werkt terrorisme.

   

  -Mensen gaan zich preventief niet meer zwart sminken

 3. Johanna

  Wraak. En  allemaal omdat  de overheid geen excuses ( geld) heeft aangeboden voor de slavernij. Nu moeten  de kinderen het ontgelden. Die paar  pietenhaters hebben helemaal niks op met kinderen. Deze pietenhaters  hebben in heel ons land  wel een  hoop aangericht. Allemaal voor niets.

 4. MicMokum

  Heeft EU bobo Frans TImmermans zich hier al over uitgelaten? Of is hij te druk met die etnisch zuivere foto van meneer Fer? 

 5. Leucosia Teles

  Diep triest echt diep triest… het vrolijke kinderfeestje is niet meer.  Hopelijk wordt de indentiteit van stompmeneer bekend, walgelijk figuur!!

   

  Ach ja… dank de NPO/NTR maar en uiteraard alle zo vlug mogelijk bukkende NLers. De Paul de Leeuwtjes, Peter R de Vriesjes Tanja Jessjes en meer van dat weg met ons volk. Nee natuurlijk hebben ze het zo niet gewild, net zoals de duitsers het niet wisten. Landverraders eerste klas, en door hun toegevelijkheid krijg je nu debielen die fysiek geweld gaan gebruiken.

   

  Was het bij de intocht het vooral verbaal geweld, nu dus ook al fysiek.

   

  Ik hoop dat ze blij zijn, de antipieten… maar de feestvreugde die zij en links NL nu ervaren zal van korte duur zijn. De multiculturele bubbel is afgelopen zaterdag reeds gebarsten… Blanken staan er alleen voor, gekleurden worden aan alle kanten geholpen. Alles wat autochtoon Nederlands is, is bij voorbaat slecht. Allochtoon Nederlands verdient de voorkeur is en wordt overal bevoorrecht.

   

  Kijk ook maar naar die zaak van die voetbalselfie, blanke NLers worden waarschijnlijk vervolgd vanwege racisme… Maar had u die donkere vrouw ook gezien op POWNEWS die alle “witten” beschuldige van Genocide op de indianen? Oh en wie nemen het voortouw om blanken ter verantwoording roepen betreffende de voetbalselfie? Juist een Marokaan en een Turk… van de PvdA en misschien een andere huichelpartij.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 6. baksteen

  Tijdens de intocht van sint in ons dorp waren er twee boeven in streeppak die het geld voor de cadeautjes hadden gestolen van de Sint. De alerte pieten hebben de boeven gevangen en die moesten publiekelijk op de knieen voor de sint en de pieten. De twee boeven waren blanke oudere mannen, ik heb dus direct aangifte gedaan vanwege het wegzetten en vernederen van de bevolkingsgroep waartoe ik behoor. U begrijpt dat de politie de voorgedrukte formulieren al klaar had  liggen omdat het storm liep.

 7. Pimsch

  de titel behoeft geen nadere toelichting

   

 8. rinus

  Het zal je dochtertje zijn die het meemaakt! Zie hier het niveau van linkse en allochtone zwarte pietenhaters en autochtonenhater. Gebroederlijk schouder aan schouder. Naast ”’zwarte piet is racisme” werd naar de kinderen geschreeuwd dat Sinterklaas niet bestaat….. Zo walgelijk. Men maakte de kinderen die in Gouda naar Sint en Piet wilde kijken doodsbang.  En dát was allemaal hun bedoeling. Ook die vieze linkse VPRO-er Sunny Bergman deed dit volgens getuigen. Wat een schoften.

   

  Maar ze hebben het voor elkaar. Het feest werd in een mum van tijd verziekt. Het feest werd gesloopt door de linkse NPO die natuurlijk direct van deze Pietenhatende Quincy’s gebruik maakte om zwarte pieten te weren en te slopen en er een langslopend circus van te maken. Nu of voorlopig nooit zullen ze gedacht hebben. Sinterklaas met clowns naast hem op het Goudse Stadhuis. Op de achtergrond en verderop stond een verdwaalde zwarte piet.

   

  Dat hier een oorlog tegen ons en onze tradities aan de gang is is overduidelijk. De PvdA-burgemeester van Amsterdam kreeg via een uitspraak zijn gelijk en mocht de intocht met zware pieten toestaan. Geen racisme! Toch werden er witte pieten en schoorsteenpieten doorgedrukt.

   

  Het zal geleidelijk verder in Nederland doorgevoerd gaan worden. Zwarte Piet is over een enkel jaartje verdwenen bij de nationale intochten op tv.

 9. Moose

  Je blijft met je poten af van ons kinderfeest.

  JUIST!

   

 10. Jonas

  Ergelijk want niet alleen die anti-zwarte piet verpesten het feest. Op Pow nieuws gisteravond hadden ze een item over hoe de intocht in A’dam verliep. Nou zo.Door gebruik te maken van de commotie van zwarte piet gedoe werden er politieke statements aangehaaldmisbruikt op het sinterklaasfeest. Zo waren er nota bene een demonstratie over nota bene vrij palestina.(niets met zwarte piet van doen en moslims weer.) Verder waren er anti-fascisten die al niets met onze cultuur en samenleving hebben. (vaak minderwaardige, agressieve, zielloze lui) die geweld tegen de pers gebruikte Uiteraard bij de camera’s van Pownieuws in het bijzonder. Ergelijk. Het St. Nicolaasfeest is wel bedorven zo. Maar wel doorgaan om niet te zwichten door een kleine minderheid die anti-zwarte piet zijn. Niet over je kant laten gaan en kom met zwarte piet.

 11. Henry Joseph

  ..omdat ik zwart ben zeker…

 12. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Zwarte Piet, meeliep met de Sinterklaasintocht in Almelo. Een volwassen vent van 31 vond het nodig op haar ogen in te beuken. Het zou me niets verbazen als ‘ie geïnspireerd raakte door de oproep van de […]

 13. Niek Verheyen

  Inderdaad, VK, zo werkt terrorisme!

   

  Ons Sinterklaasfeest is, door alle toestanden en ‘discussies’ van het afgelopen weekend, feitelijk dood. We hebben het alleen nog niet eens in de gaten. Diep triest.

   

  Met dank aan Pauw, van der Laar, Asscher en de rest van hun consorten en ander activistisch links tuig.

 14. De man uut Limburg

  Het liefst zou ik er een Veronica Tune onder geplakt hebben, ik bedoel onder de titel van mijn reactie. U kent het wel die tunes die in de jaren 60-70 en 80 zo’n leuke indruk maakten en liedjes daardoor nog meer lieten vlammen.

   

  Maar nu naar het onderwerp, de zwarte pieten haters. Die mensen voelen zich gediscrimineerd en vinden dat wij allemaal racisten zijn. Gek eigenlijk want als ze praten hebben ze het over een slavernijverleden en zwarte Piet zou dit allemaal oproepen. Maar Sinterklaas was een bisschop in Myra (Turkije) en helemaal geen racist. Hij had ook geen slaven. Een slaaf is overigens een persoon die eigendom van zijn meester is. Een knecht is iemand die voor een baas werkt en daar voor wordt betaald. Sinterklaas heeft in zijn tijd een Ethiopische slaaf VRIJGEKOCHT. Die slaaf was daarna zo blij dat hij voor Sinterklaas ging werken als knecht. Dat is het feitelijke verhaal en daarmee wordt ook aangetoond dat Sinterklaas geen racist is, juist het tegendeel.

   

  Maar dit is niet genoeg voor de zwarte pieten haters. Die gaan door totdat het kinderfeest echt helemaal kapot is. En wij staan erbij en laten het gewoon toe.

   

  Maar nu het EK 1996. Daar was Nederland bij aanwezig en enkele sterren waren toen o.a. Edgar Davids, Patrick Kluivert, Winston Bogarde, John Veldman en Clarence Seedorf. Die vormden toen een groepje ‘gekleurde’ voetballers. Dit clubje vond dat Guus Hiddink (de coach) de blanke spelers voortrok. Ja toen al. Edgar Davids legde tegen een Britse verslaggever uit dat Guus Hiddink zijn kop uit de kont van sommige spelers moet halen. Ja zover is het gegaan. Het was wij tegen zij, zwart tegen wit. En de spanning was te snijden. Edgar Davids mocht vertrekken na die uitspraak.

   

  Moraal van het verhaal: het is iedere keer gezeur tussen groepen onderling. Tussen blank en zwart en het zal nooit en nooit veranderen. Oh ja 1996 is al weer 18 jaar geleden maar de verdeeldheid tussen blank en zwart is er nog altijd en lijkt nu helemaal zijn top te gaan bereiken.

   

  Diep en dieptriest !!

 15. Ego non solus

  Neen, was dat maar waar. het is weer “weg met die anderen want ik heb gelijk”.

   

  Die zielloze gelijkhebberij, altijd maar weer.

 16. Leo KarelJan

  Dit land is door en door ziek en gaat de afgrond in. De hele hetze tegen Zwarte Piet laat het duidelijk zien: regentenkliek, haast alle media en een groep fanatici bepalen het beeld en het beleid.

  De autochtone NL bevolking wordt verraden en uitgekotst. Omringd door allerlei figuren die ons haten en een vijfde colonne van “weg met ons”.

  Deze vent komt er in dit land natuurlijk weer gewoon mee weg: gewoon een paar jaar de bak in met dit stuk menselijke stront!

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.