Heel goed: PVV-Statenleden verkleden zich als Zwarte Piet

Geen categorienov 05 2014, 12:00
Wat zijn het ook een stel racisten!!11!!
Godzijdank bestaan er in Nederland nog altijd politici die over een normale dosis gezond verstand beschikken. Case in point? De Statenleden van de PVV Groningen.
Normaal gesproken kost het Ton van Kesteren, Matthijs Jansen en Dennis Ram maar een paar minuten om zich klaar te maken voor een nieuwe werkdag voor de provincie. Ze nemen een douche, een ontbijtje, de kam gaat door het haar en ze scheren zich snel, en dat is het dan. Geen poespas, aan het werk.
Vandaag deden ze daar echter flink wat langer over. De reden? Ze wilden even duidelijk maken dat ze de oerhollandse traditie van Zwarte Piet met hart en ziel steunen:

De Statenleden van de PVV Groningen hadden vanochtend iets meer tijd nodig voor de spiegel voordat ze naar hun werk gingen. De drie verschenen woensdagochtend verkleed als Zwarte Piet bij de start van de Statenvergadering in het Provinciehuis. Inclusief zwarte schmink uiteraard. PVV'ers Ton van Kesteren Matthijs Jansen en Dennis Ram willen zo duidelijk maken dat wat hen betreft Piet in Groningen gewoon zwart blijft. Om het beeld compleet te maken, strooiden ze tijdens de vergadering een handje pepernoten uit over het provinciale bankje.

GroenLinks en D66 zullen de PVV wel weer van racistische praktijken beschuldigen, maar daar zal de rest van het land - buiten de grachtengordel - niet van onder de indruk zijn. Normale Nederlanders zijn zich er namelijk maar al te zeer van bewust dat Zwarte Piet werkelijk niets te maken heeft met discriminatie jegens onze gekleurde medemens. Van Kesteren en co. verdedigen Piet niet omdat ze zwarten minder vinden, maar omdat Sint en Piet een schitterende traditie zijn die zij - en het volk met hen - koste wat het kost willen behouden. 
Het zou werkelijk een geweldige stunt zijn als de PVV - wat mij betreft samen met andere partijen - eenzelfde actie zou uitvoeren in de Tweede Kamer. Maar ze daar ook maar even duidelijk dat Jan met de Pet pal achter Zwarte Piet staat.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten