Heel goed: PVV-Statenleden verkleden zich als Zwarte Piet

Wat zijn het ook een stel racisten!!11!!

Godzijdank bestaan er in Nederland nog altijd politici die over een normale dosis gezond verstand beschikken. Case in point? De Statenleden van de PVV Groningen.

Normaal gesproken kost het Ton van Kesteren, Matthijs Jansen en Dennis Ram maar een paar minuten om zich klaar te maken voor een nieuwe werkdag voor de provincie. Ze nemen een douche, een ontbijtje, de kam gaat door het haar en ze scheren zich snel, en dat is het dan. Geen poespas, aan het werk.

Vandaag deden ze daar echter flink wat langer over. De reden? Ze wilden even duidelijk maken dat ze de oerhollandse traditie van Zwarte Piet met hart en ziel steunen:

De Statenleden van de PVV Groningen hadden vanochtend iets meer tijd nodig voor de spiegel voordat ze naar hun werk gingen. De drie verschenen woensdagochtend verkleed als Zwarte Piet bij de start van de Statenvergadering in het Provinciehuis. Inclusief zwarte schmink uiteraard. PVV’ers Ton van Kesteren Matthijs Jansen en Dennis Ram willen zo duidelijk maken dat wat hen betreft Piet in Groningen gewoon zwart blijft. Om het beeld compleet te maken, strooiden ze tijdens de vergadering een handje pepernoten uit over het provinciale bankje.

GroenLinks en D66 zullen de PVV wel weer van racistische praktijken beschuldigen, maar daar zal de rest van het land – buiten de grachtengordel – niet van onder de indruk zijn. Normale Nederlanders zijn zich er namelijk maar al te zeer van bewust dat Zwarte Piet werkelijk niets te maken heeft met discriminatie jegens onze gekleurde medemens. Van Kesteren en co. verdedigen Piet niet omdat ze zwarten minder vinden, maar omdat Sint en Piet een schitterende traditie zijn die zij – en het volk met hen – koste wat het kost willen behouden. 

Het zou werkelijk een geweldige stunt zijn als de PVV – wat mij betreft samen met andere partijen – eenzelfde actie zou uitvoeren in de Tweede Kamer. Maar ze daar ook maar even duidelijk dat Jan met de Pet pal achter Zwarte Piet staat.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

24 reacties

 1. Non mi rabbio

  @Richard II2
  Als de meerderheid van de Sinterklaas vierders er net zo over zouden denken, heeft u gelijk. Maar zolang men dit feest van harte – zoals de meeste NLers dit jaren lang doen – wil vieren, vraag ik mij af waarom u zich daar zo druk over maakt. Jammer dat de donkere kinderen zich misschien ongemakkelijk bij dit feest voelen. Dan moeten de verantwoordelijken voor hun opvoeding hen duidelijk maken dat dit feest een deel van de NLse cultuur is; diezelfde cultuur die het mogelijk maakte dat zij hier gastvrij werden ontvangen en in de aanloop van het verblijf hier, onderdak, medische zorg en geld ontvingen. Wij hebben begrip voor hun situatie, mogen wij aub begrip vragen voor onze zeden en gewoontes?

 2. nick

  Fijne en terechte actie! Blijf met je linkse idiotieeen af van onze tradities!

  Er is dan ook maar een partij die opkomt voor ons land, welzijn en welvaart. Met deze actie laten zij weer zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Ga zo door, er moeten nog steeds veel meer Nederlanders van doordrongen worden dat de eenheidspartij in den haag niet de oplossing is maar de oorzaak van de giga problemem die we nu hebben. 

 3. Job

  Michael parodieert het verschijnsel dat lieden die verbeten op hun toetsenbord aan het rammen zijn, nogal eens verzuimen om de Shift-toets goed ingedrukt te houden tijdens de typische reeks uitroeptekens waarmee zij hun uitroepen kracht denken te moeten bijzetten. DIKWIJLS GEBRUIKEN ZE OOK NOG CAPSLOCK!!!1!

 4. Two Ravens Black Kettle

  De plaatselijke miezerige D’66 klikspaan NSB’r zal deze drie olijke Zwarte Pietjes ongetwijfeld al weer hebben verklikt bij het College van de Rechten van de Mens/College van de Vernietiting van de Westerse Cultuur en Tradities.

 5. cmsuijkerbuijk

  “Ik kan persoonlijk niet wachten om Geert Wilders als Sinterklaas verkleed in het parlement te zien.”

  Dat kan niet, want Sinterklaas bestaat en zit in het kabinet!

 6. Gil de Vlaming

  Eigenlijk valt er nauwelijks iets meer over te zeggen.

 7. Makker

  Je verwacht het niet hè?

 8. Johannes N

  Ik kan persoonlijk niet wachten om Geert Wilders als Sinterklaas verkleed in het parlement te zien.

   

   

 9. Roos

  Ach so, dankjewel.  Ik had er meer achter gezocht, iets intelligenters zeg maar !

 10. rinus

  Howel ik maar 1 PVVer van de kamerfractie (zeer goed) ken en de rest eigenlijk alleen van media, zie ik diegene er 100% voor aan dat ie eenkeer als ZP naar de kamer komt. Geert zal wel voor Sint gaan;). Zal een stunt zijn. En een hart onder de riem van onze kindervrienden Sint en Piet.

 11. Richard de II2

  @Ongemakkelijk. Dat schreef ik. Het moet inderdaad een plezierig feest blijven voor de kinderen die op de scholen met een steeds meer militante / agressieve zwarte piet te maken krijgen. Ik gaf vorig jaar het sinterklaasfeest nog maximaal 10 jaar. Maak er nu maar maximaal 2 jaar van vrienden. In 2016 zal er geen sinterklaasjournaal meer te zien zijn.

 12. CDlogo

  …ik vermoedde al zoiets 😉

 13. M. Brandenburg

  Mijn excuses, ik had de reactie van @cmsuijkerbuijk van niet echt goed gelezen, mij stond enkel het eerste gedeelte nog bij…. 

 14. Ongemakkelijk

  Ook hier bij de reacties staat weer ergens dat het Sinterklaasfeest voor iedereen moet zijn. Dat argument wordt alleen gebruikt door de mensen die anti zwarte piet zijn, die eigenlijk een anddeere invulling willen aan dat feest. Waar komt het toch vandaan dat een feest voor iedereen moet zijn. Dan moeten ze koningsdag ook maar afschaffen, want geen feest voor de republikeinen. Een feest moet leuk zijn voor de mensen die er plezier in hebben en de rest gaat maar wat anders doen. We schijnen multicultureel te zijn en de piet aanhangers willen gewoon hun feest vieren. Daar moet ruimte voor zijn in de verscheidenheid.

 15. CDlogo

  Mwah…..we hebben bijv. een sinterklaas die gek is op cadeautjes schenken aan Brussel betaald uit uw en mijn zak, en sleept daarmee voor zichzelf en zijn knechten buitengewoon financieel lucratieve baantjes binnen.

 16. mijn-idee

  Ja, ja die normaal zo nuchtere en kalme groningers zijn zo gek nog niet…en ik kan het weten en mag dat zeggen, want ik ben er zelf eentje.

   

  Uiteindelijk is er toch de slogan: Er gaat niets boven Groningen….( en sorry voor de reclame…)

 17. M. Brandenburg

  Geef eens een voorbeeld anders maakt u zich oneindlig belachelijk met een uitspraak die nergens op slaat!

 18. CDlogo

  Hahahahahaha…….yep….alleen zorgt die sinterklaas alleen maar goed voor zichzelf en zijn handlangers.

 19. Leo KarelJan

  En nu de hele TK fractie ook nog! Dat zal publiciteit voor de goede zaak opleveren!

  Het is werkelijk beneden peil hoe door sommige zwarte racisten dit mooie kinderfeest om zeep geholpen wordt.

  Dat er trouwens nog mensen, zoals Richard de 112, bestaan die dat flut College voor de rechten van de mens nog serieus nemen. Dan ben je pas echt zielig! Dan ben je pas echt door en door politiek correct en een onderworpene aan de indoctrinatie van de politiek correcte dictatuur.

 20. Makker

  Blij als Sinterklaas dit jaar voorbij is.

  Die paar achterlijke tegenstanders wegen niet op tegen al die absurde pro-pieten die een kinderfeest verkwanselen voor poitiek gewin.

 21. Cathja

  Inderdaad, een mooie stunt van de PVV-ers! Hopelijk komen er meer van dit soort acties, op weg naar 5 december!

 22. Richard de II2

  Oordeel College voor de Rechten van de Mens: http://www.scribd.com/doc/245469868/Oordeel-College-voor-de-Rechten-van-de-Mens

   

  Jammer dat de PVV Groningen vanwege een handvol zeteltjes het “discriminatoire aspect” van ZP opzij zet en juist olie op het vuur gooit door zich uit te dossen als een “black face” blanken met rode lippen. Deze PVV-afdeling zou het oordeel eens goed moeten doorlezen en beseffen dat veel donkere kinderen zich ongemakkelijk voelen bij ZP. Laat Sinterklaas weer een feest worden voor ALLE kinderen, en schaf het af als dat niet mogelijk blijkt te zijn.

 23. Gielah

  Kijk…. voor iedere oprechte Nederlander of Nederlandse, die zich nog niet heeft laten hersenspoelen door de pol-cor rattenvangers van Hamelen, is de PVV een verademing en de enige optie om zijn of haar stem op uit te brengen.

 24. Roos

  Wat betekent 11!!  achter Wat zijn het ook een stel racisten!! ? Ik kom dit  11!! n.l. wel vaker tegen de laatste tijd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.