Help. Ex-50Plus’er Klein begint nieuwe partij

norbertklein
Foto: Norbert Klein / Wikimedia Commons

Hier zit helemaal niemand op te wachten.

Niemand weet wie Norbert Klein is, dus ik zal hem even introduceren. Klein zat sinds 2010 namens 50Plus in de Tweede Kamer. Hij werd plotseling fractievoorzitter toen Henk Krol uit de Kamer stapte. Daarna kreeg hij ruzie met dat andere kersverse 50Plus-Kamerlid Martine Baay. Vervolgens begon hij maar voor zichzelf, omdat hij de centen goed kan gebruiken.

Om een lang verhaal kort te maken: Klein is een rasopportunist en een politieke nobody. Toch denkt hij dat de mensen in het land zitten te wachten op hem. Vandaar die nieuwe partij die hij aan het oprichten is. Aan het woord een kennelijk extatische Klein: “Ja, hoera, weer een nieuwe partij! Gelukkig wel, de samenleving is veelkleurig. Ons parlement moet dan ook veelkleurig zijn.” Logisch.

De werktitel van de partij: KLEIN. Yep, Klein is zo’n enorme fan van zichzelf dat hij het nog een goed idee vindt ook. Nou, vooruit. Misschien moet ik niet zo cynisch doen. Laten we naar de inhoud kijken; wat wil KLEIN bereiken?

KLEIN is voor onafhankelijke mensen, die creatief en buiten het normale kader om vraagstukken oplossen. KLEIN zal streven naar een evenwichtige brede politiek voor alle generaties. Uitgangspunt is wat generaties bindt. KLEIN staat voor een evenwichtige en rechtvaardige samenleving. Iedereen moet zoveel mogelijk tot zijn recht komen. Iedereen deelt mee in economische groei. Groei is dan wel een middel en niet het doel om welvaart en welzijn mogelijk te maken.

Vooral die laatste zin spreekt boekdelen. KLEIN is een slechte kopie van de andere linkse partijen die al in het parlement zitten. Waarom moet er dan nog een linkse partij bij? Ja, voor de versplintering op links is het wel aardig, want zo slaat links nog geen deuk in een pakje boter. Altijd goed. Maar ik weet zeker dat Klein niet één zetel haalt met deze nieuwe hobby van ‘m.

Klein kan beter uit de Kamer stappen en stoppen met het ophouden van zijn handje bij de belastingbetaler. Dat belastinggeld kunnen we veel beter besteden.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!