Help, ik word conservatief

Help, ik word conservatief! Als u mij twee jaar geleden had gezegd dat ik voor De Dagelijkse Standaard zou gaan schrijven had ik u voor gek versleten. Maar het onmogelijke is gebeurd. 

Ik ben al dat ideologische gedram, tegen Zwarte Piet, tegen seksisme in Bart Smit-folders, voor aparte toiletten voor transgenders, voor het begrijpen van ISIS etcetera, etcetara, verschrikkelijk zat. Terwijl Nederland hoge werkloosheidscijfers heeft, zzp’ers worden uitgebuit en bijstandsmoeders (ook zwarte bijstandsmoeders, lieve linkse lezers) elk dubbeltje moeten omdraaien maken feministen en andere beroepszeikerds zich alleen maar heul errug druk over bijzaken met een hoge symboolwaarde. Ik trek het niet meer. De hufterige hypocrisie. Het modieuze moralisme. De quasi-intellectuele quatsch.

Conservatief zoals Bart Jan Spruyt en Thierry Baudet dat zijn ben ik niet. Ik ben voor Europa, voor een sociaal vangnet voor de zwakken in de maatschappij, voor (een beetje) kunstsubsidie en voor vrije seks. Zelfs de Vluchtkerk kan op mijn sympathie rekenen, hoewel ik mij erger aan diegenen die op twitter zo lopen te koketteren met hun zogenaamde naastenliefde: ‘Kijk klootjesvolk, zie mij eens goed zijn.’ Mijn conservatisme is geen ideologie maar meer een houding. Ik houd van nuchterheid. En nuchterheid is conservatief in een samenleving die geregeerd wordt door de waan van de dag, een land waar voor– en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar zelfs letterlijk de hersenen inslaan om hun meningsverschil kracht bij te zetten. Veel dieper kunnen we als Nederland niet zinken.

Mijn conservatisme gaat tegenwoordig zelfs zo ver, dat ik chagrijnig word als ik hoor dat hipsters Marina and the Diamonds leuk vinden. Marina is niet alleen één van de mooiste zangeressen op aarde, maar ze kan ook nog eens goed zingen en heeft bovendien intelligente teksten. Ik was vorig jaar als een kind zo blij toen ik haar muziek ontdekte. Ik zette Power and Control op om de val van Heleen Mees te verwerken (Power and control, I ‘m gonna make you fall, Women and men we are the same, But love will always be a game, A human vulnerability, Doesn’t mean that I am weak, That I am weak, I am weak) en was een beetje verliefd op alle typetjes van Marina (the archetypes). Maar ja, die vervelende hipsters gooiden roet in het eten (pun intenderd of course). Ik probeer mij echter niks van de hipsters aan te trekken en blijf Marina draaien. Hopelijk hebben zij Keule, de allerleukste Duitse band van dit moment, nog niet ontdekt.

Het woord ‘racisme’ komt mij de strot uit. Helemaal beroerd word ik van dit woord. Volgens een scribent van Joop (hét online podium van de Internationale Socialisten en andere doorgedraaide radicalen) is de PvdA tegenwoordig racistisch. Je reinste waanzin. De PvdA is een regenteske club van mensen die hun idealen iets te vaak verloochenen. Maar racistisch? Hoepel toch alsjeblieft op. Straks is GroenLinks ook nog racistisch, omdat de partijleider geen zwarte transgenderlesbo is, maar een saaie blanke, pardon witte, heteroseksuele cisgenderman.

Vroeger bestond er nog echt racisme. In het zuiden van de Verenigde Staten werden vermeende verkrachters door een angry mob gelyncht, in de strip Kuifje stonden racistische grappen over de n*gertjes uit Belgisch Kongo en in Zuid-Afrika werden zwarten opgesloten in hun ‘thuislanden’. Godzijdank is de beschaving tegenwoordig een stapje verder. Maar omdat racisme in Nederland geen issue is hebben zwarte en extreemlinkse activisten iets nieuws bedacht: Zwarte Piet. Het gaat ze helemaal niet om Zwarte Piet an sich, maar om het vermeende institutionele racisme (die term slaat echt helemaal nergens op, want ‘zwarte’ Nederlanders hebben dezelfde rechten als ‘witte’ Nederlanders) en het onbewuste racisme waar blanken collectief aan zouden lijden. Daarom worden discussies ook zo op de spits gedreven en worden er achterbakse streken geleverd, want men hoopt racistische reacties uit te lokken. Zulke foute reacties bevestigen onze antiracistische kruisvaarders immers in hun grote gelijk, namelijk dat God/ de Waarheid (met een hoofdletter geschreven) aan hun zijde meevecht. Doel is om 90% van de Nederlandse samenleving als racistisch weg te zetten, terwijl slechts een kleine minderheid (griezelige clubjes als Identitair Verzet en Pro Patria) echt extreem-rechts is. En daarnaast wil de anti-zwartepietlobby een schadevergoeding van ettelijke miljarden euro’s vanwege de slavernij van meer dan 150 jaar geleden. Van mij mag Zwarte Piet afgeschaft worden. Het doet mij niks. Maar die agressie, die haat, dat egoïstische gedram, daar kan ik niet meer tegen.

De briljante Duitse filosoof Friedrich Nietzsche beschuldigde christenen ooit van het hebben van een slavenmoraal, met hun zucht naar martelaarschap en slachtofferschap, verheerlijking van het lijden en haat tegen het mooie en het schone. Ook feministen en socialisten hadden volgens Nietzsche een slavenmoraal. Hoewel ik Nietzsches analyse niet helemaal onderschrijf, christenen en socialisten vallen best wel mee soms, is zijn verhaal voor 100% van toepassing op de zelfbenoemde antiracisten. Zij zwelgen in zelfmedelijden en ressentiment.

Als nuchtere conservatief ben ik zeer gehecht aan de status quo. Ik hou van u, ongeacht uw huidskleur, seksuele voorkeur, religie of genderidentiteit (ja, heel politiek-correct van mij), maar klaag verdomme niet de hele tijd. Als u een baan heeft, gezond bent, een mooie partner heeft die een beetje lekker is in bed of een Tinder- of Grindr-account (ik weet even niet hoe de transgenderversie heet) waardoor de dames/heren/transgenders als vliegen op uw stroop afkomen, dan bent u gelukkig. Doe alsjeblieft ook een beetje vrolijker. Knuffel als christen een moslim, als moslim een Jood en als Jood een Palestijn, ga eens naar Men Behaving Badly kijken en geniet van Top Gear en de Graham Norton Show. En last but not least, kijk ook vaker naar porno. Dat is goed voor de ziel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Caroline

  Oom Tom was een held die zich liever liet doodslaan door een wrede meester dan twee weggelopen slavinnen te verraden, maar een positief rolmodel schijnt hij niet te mogen wezen. Vreemd.

   

   

   

   

 2. hhermanus

  Een conservatief wil conserveren(bewaren) wat goed en rechtvaardig is.

  Wie dat niet wil is niet goed wijs.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Goed zo Ewout, ik bekeerde me op mijn dertigste. Ik -toendertijd als hondstrouwe Groen Links stemmer- bleek plotsklaps een bruinhemd, racist en nazi (uitgesproken door vrienden en vriendinnen en kennissen natuurlijk het vrije net) te zijn omdat ik van mening was dat Fortuyn het op sommige onderwerpen het nog eens niet zo slecht zag. We zouden er iig. over moeten kunnen discusseren (wow wat ik toendertijd een oceaan van nuance).

  Toen ben ik maar de boeken van Fortuyn gaan lezen, en van Pamela Hemelrijk, Melanie Phillips, Carel Brendel, Arthur van Amerongen, Oriana Fallaci etc cetera en een wereld ging open.

  De Staatsmedia bleek alles aan elkaar te liegen en de rest in de doofpot te stoppen.

  (Overigens zijn veel van die racisme-schreeuwende vrienden en vriendinnen inmiddels ook overstag. Op een handjevol diehards na)

   

  Nu nog de eurofilie laten varen en voila, evolutie voltooid.

  Ik hou van Europa, ik hou van de Europeneanen, ik hou van hun  eigenaardigheden, de landschappen, hun tradities. Ik hou van de diversiteit van de Europese volkeren

  Ik hou van vrijheid en ware democratie

  Ik haat daarom de EUSS die van Europa een grauwe antidemocratische eenheidsworst aan het maken is. Een Europa waar het niet uitmaakt waar je bent, waar Londen hetzelfde wordt als A’dam en het pratische rustieke platteland van Engeland volledig wordt volgebouwd om de -door de EUUSR- verplichte massa-immigratie op te vangen.

  De EUSSR beschouw ik -sinds het niet uitvoeren van het Europees referendum- als een bezettingsmacht, de allergrootste vijand van de Europanen. 

   

 4. Jonas

  Nou ik ben steeds rechtser, of zo u wilt, conservatiever geworden vanwege de onzinnige politieek correctheid door links. Hypocrisie tot en met. Want de blanke, christen, jood of niet-moslim hebben het altijd gedaan. Waarom? Omdat zij(en ik)kritiek hebben op het islamfascisme.Die alleen uit is op segregatie. Omdat wij minderwaardig zijn. Staat in hun oorlogzuchtig boek. Daarom wanen ze zich superieur. Moslims moeten de jood,christen en de niet-moslims vernederen,vervolgen en vermoorden. Wereldwijd is de grootste groep dat dit overkomt de christenen door de islamnazisme.Links kijkt daarvoor weg en geven hatzaaiers hun gelijk en laten hun gang gaan.De islam die haat en geweld preken en anderen aanvallen. Links vindt dat terecht. Ergelijk en machteloos word je van hun zelfingenomenheid maar niet-moslims haters bagitaliseren ze zodat het ljkt dat wij het weer hebben gedaan.I.p.v. hen aan te pakken voor een goede saemnleving. Vooral PVDA en GL. Maar ook d66. Ik had ze eens een  brief geschreven waar ik als antwoord kreeg dat zij neutraal staan t.o.v. religie. Bij een weerwoord schrijven zeiden ze me dat ze uiteindelijk voorrang geven aan de islam. Ergelijk.Vredelievende mensen die geen moslim zijn moeten wijken voor vele moslims die alleen van ons willen profiteren, Omdat we honden zijn. Hoe krom is de zogenaamd vredelievend en zogezegd rechtvaardig links? Ze kijken niet naar rechtvaardigheid maar naar hun knop politieke correctheid als het om de islam gaat. Dus kunnen moslims hier de democratie, vrijheid van meningsuiting en ONS onderdrukken en de ruimte van ons innenem om deze te islamiseren. Jij (wij) moeten ons mond houden. Zo glijdt NL af naar ene verpauperde en hatende samenleving waar de islam met harde hand(sharia)domineert. Wanneer zien linkse lui dat eens en openen ze hun ogen? Als ze praten zie ik hun hypocrisie. Geef mij maar “gewone” mensen. Die zijn vaak authentieker dan een linkser.

 5. fanof43

  Dus compassionate conservative. Prima.

 6. katja

  Ja, zo is het maar net.

   

  Je bent nog drie irritante, uitgekauwde, misbruikte woorden vergeten te noemen:

   

  Duurzaam, respect en positief.

   

  ‘ t Valt niet mee tussen projecterende  papagaaien te leven. Of ben ik nu arrogant?

 7. Makker

  Snap niet wat jij ls nieuw verlicht rechtspersonen op een uiterst rechtse site zoekt als DDS met nog onplezieriger, extreem rechtse reaguuurders.

  Dan lijkt de gematigd linkse hoek mij voor jou toch een zegen.

 8. L. van der Schoot

  Vergeet links of rechts: Denk zelf realistisch en houdt U verre van typisch Nederlandse slappe compromissen.

  En: Stap nu eindelijk eens uit die vervloekte EU.

 9. halo1

  ..dus daarmee laat je je in de (rechtse) hoek drukken..beter lijkt me de termen “stabiel/stabiliteit” te hanteren…en dan die zichzelf als moreel anker beschouwende “progressieven” (de afgrond in?) als naieve chaoten weg te zetten…dat zal ze leren…..!!

 10. dirkse

  Links en Rechts zijn verwarrende begrippen. Links benoemt zichzelf graag als Goed, dus alles wat ze niet aanstaat is dan automatisch Rechts.

  Zo wordt het Nationaal Socialisme als rechts weggegzet.

  MI is links collectivistisch en Rechts individueel. Maar voor de volledigheid moet met twee maatlatten worden gewerkt, een sociaal-economische en een ethish-culturele.

  links streeft een mierenmaatschappij na, rechts een samenleving van vrije mensen.

  Links is niet tegen abortus want de vrucht wordt niet als individu beschouwd.

  Links is wel tegen de doodstraf,  want een individu is slachtoffer van de (te hervormen) staat.

  Rechts is om die redenen tegen abortus en niet tegen de doodstraf omdat het indivdu persoonlijk voor zijn daden aansprakelijk wordt geacht.

  Het Nationaal socialisme was extreem links: zowel economisch- als cultureel maakte de staat de dienst uit.

  Verschil met het communisme is dat de productiemiddelen niet door de staat zijn geannexeerd.

  Hier zijn we gezegend met het socialisme: op cultureel gebied vrijheid, economisch wel hoge belastingen.

  Maar socialisme, communisme en fascisme blijven loten aan dezelfde cleectivistische stam.

  Zo heeft men alhier bv het onderwijs platgeslagen, wat onze concurrentiepositie niet ten goede komt en al helemaal geen Nobelprijswinnaars meer oplevert. 

 11. drnomad

  Ik hou sowieso niet van etiketten die van je kunnen verlangen dat je consequent bent en interesse afdwingt voor zaken waar je niks mee hebt.

 12. Lia@DDS

  Snap niet wat jij als nieuw verlicht rechtspersonen op een uiterst rechtse site zoekt als DDS met nog onplezieriger, extreem rechtse reaguuurders.”

  En jij bent hier makker, omdat je zo’n pesthekel aan jezelf hebt, dat je jezelf wilt straffen door te luisteren naar gezond verstand?

  Is toch alvast wat, hoor….. Ga zo door.

  Mvg, Jan v. E.

 13. Maaike

  Ewout, man, wat fijn dat het  eruit is. Het is alsof je de Heer Jezus zelf gezien hebt! Wat een opluchting..

 14. Lia@DDS

  Sommigen worden nooit volwassen.

  nog wat meer nadenken en je gaat vanzelf PVV stemmen.

  Mvg. 

 15. Guus d

  Lia zei ook al zoiets: lees eens Wilders ipv Nietsche! Die heeft antwoord op de hedendaagse problemen…

 16. dirkse

  Een leer of een bevolkingsgroep is pas volwassen als ze kritiek en spot kunnen verdragen. Tot die tijd zijn het intellectuele kleuters.

  Spot duidt bovendien op acceptatie. Neem een gehandicapte: als iedereen ongemakkelijk wegkijkt dan hoort hij/zij er niet bij. Worden er echter openlijk toespelingen of grapjes over gemaakt, dan is er sprake van acceptatie, de gehandicapte maakt deel uit van de groep.

 17. Lieftinck fan

  Kuifje bevat inderdaad dubieuze teksten. Lees de authentieke versie van ‘Kuifje in Afrika’ en ‘Cokes in voorraad’, maar het meest racistische en foute boek, fouter nog dan Mein Kampf, is natuurlijk ‘De negerhut van oom Tom’, geschreven door een blanke waarin de vanzelfsprekendheid van de negerslaaf wordt gepropagandeerd, waarbij de zwarte man ook nog eens zijn eindbestemming in lijkt gevonden te hebben in zijn rol. Er staat niet een racistische regel in, maar daarom is het zo doortrapt en gevaarlijk. Het zou het enige boek moeten zijn dat verboden zou moeten worden.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.