ISIS genocideert er rustig op los

De genocideplegers gaan lekker door met het afslachten van onschuldige mensen. 

Hoewel we de laatste tijd veel horen en lezen over Kobani, de strijd in Noord-Syrië, wordt een ander gebied waar de jihadisten van ISIS het opnemen tegen niet-extremisten bijna compleet genegeerd: Irak. Dit terwijl het voor het westen van groot belang is om dat land te laten slagen en ISIS dus ook daar terug te dringen.

Misschien dat het gebrek aan aandacht u de indruk heeft gegeven dat het daar prima gaat met het tegenoffensief van het Iraakse leger en de luchtsteun van hun westerse bondgenoten onder leiding van Amerika. Helaas, niets is minder waar:

Terreurgroep Islamitische Staat heeft een groep van vijftig mensen, waaronder vrouwen en kinderen, om het leven gebracht in de Iraakse provincie Anbar. Dat melden de Iraakse autoriteiten zondag, zo schrijft persbureau AP.

De islamitische slachters vermoordden veertig mannen, zes vrouwen en vier kinderen in het plaatsje Ras al-Maa. Zij werden gedwongen om in een rij te gaan staan, waarna ze allemaal – stuk voor stuk – door het hoofd werden geschoten. Zeventien anderen leden van de soennitische stam uit de provincie Anbar zijn ontvoerd. In totaal heeft ISIS de afgelopen dagen meer dan 200 stamleden op deze manier geëxecuteerd.

Dit soort gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid zouden reden genoeg moeten zijn voor het westen om nu eindelijk ook eens grondtroepen te sturen, maar het volgende komt er nog eens bij:

Intussen blijft IS terreinwinst boeken. Ook neemt de invloed van de soennitische extremisten steeds verder toe in Syrië. Dat zegt analist Christopher Harmer van de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War zondag tegen het Russische persbureau Ria Novosti.

Harmer zegt dat ISIS “sinds april iedereen [versloeg] die hij op zijn weg vond: het Syrische leger, het Iraakse leger, de Koerdische strijders en de sjiitische milities.” Nou bieden de Koerden nog steeds weerstand in Kobani, maar hij heeft natuurlijk gelijk dat zij in veel andere gebieden het onderspit hebben moeten delven. Voor de rest blijft ISIS gewoon doorgaan met het veroveren van nieuwe plaatsen én het uitmoorden van andersdenkenden.

Ook zegt Harmer dat de luchtaanvallen niet erg effectief zijn gebleken. Af en toe wordt ISIS op bepaalde gebieden een beetje teruggedrongen, maar dat is het dan wel. Dit soort aanvallen zijn op zijn hoogst lastig voor de extremisten en op zijn slechtst irritant. Van doorslaggevend belang zijn ze dus niet … en dat zullen ze ook niet worden.

Nee, er is maar één manier om ISIS echt te verslaan en dat is door gewoon grondtroepen te sturen. Zolang Europa en Amerika dat niet doen zullen de jihadisten in staat zijn om een enorm gebied te bezetten, onschuldige burgers op grote schaal te vermoorden, hun radicaal-islamitische versie op te leggen aan miljoenen mensen, en daarbij ook nog eens honderden zo niet duizenden terroristen op te leiden die in de komende jaren aanslagen kunnen en zullen plegen in het westen. Wanneer begrijpt de westerse politiek dat nou eindelijk?

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Moose

  Je vergeet het nieuwe groene speeltje: energie transitie naar de middeleeuwen dmv landschapsverziekende molentjes..kost miljarden die we veel beter kunnen gebruiken en ons in 1 klap uit de recessie tilt.

 2. Oet_Grunnen

  Het geld is op, meneer, zoals de geachte heer Suijkerbuijk al meldde.

  Op aan de verzorgingsstaat, de inproductieve nieuwkomers, de bail outs, de knoflooklanden, de uitkeringen van de prepensioen-babyboomers, de fraude, de werkloosheid als gevolg van de open grenzen, etc.

  Decadentie is nooit een motor voor progressie.

 3. The Fox

  Gematigde en extreme nazi’s deden alle moeite om dit soort zaken te verbergen. ISIS niet en wat mij betreft is het tijd voor “carpet bombing”.  Amerika heeft bommen welke alle zuurstof in de lucht verwijderen, zodat de gebombardeerden stikken en vervolgens verbranden. Dat lijkt heel humaan versus wat dit tuig uitspookt.

 4. NAVO Brunssum doelwit jihadisten – De Dagelijkse Standaard

  […] Heel verstandig. We weten immers allemaal dat moslimextremisten helemaal niet zo gevaarlijk zijn. Toch? Ahem. […]

 5. Het grote DDS-jaaroverzicht – De Dagelijkse Standaard

  […] van Zwarte Piet, de economie bleef doordobberen, de extremistische islamitische terreurclub ISIS zette het Midden-Oosten in brand, sommige vliegtuigen verdwenen spoorloos, andere werden neergeschoten… en ga zo maar […]

 6. Opgepakte Mohammed B. wilde aanslagen plegen tegen agenten en militairen – De Dagelijkse Standaard

  […] terrorist wilde dat doen in naam van ISIS, de terroristische organisatie die druk bezig is allerlei genocides te plegen in Syrië en […]

 7. Megamoskee Gouda wordt nog groter dan gepland – De Dagelijkse Standaard

  […] – de grootste islamitische extremisten die er rondlopen op aarde (zowel Al Qaeda als ISIS zijn […]

 8. Islamitische slachters van ISIS ontvoeren 90 Syrische christenen – De Dagelijkse Standaard

  […] is bewust bezig met het plegen van een genocide op christenen. Het ergste van dit alles? Hoewel het Westen decennialang heeft geroepen dat het […]

 9. cmsuijkerbuijk

  Er vallen geen grondtroepen te sturen. Zeker geen Europese en dan met name uit de EU, want de defensiebudgetten van déze landen zijn al zodanig vermagerd, dat men eigenlijk niet meer van een volwaardige defensie kan spreken voor de bescherming van het éigen land, laat staan om ook nog eens uit te zenden naar deze brandhaard. Alles met dank aan het geldverslindende EU-monster en de nu al jaren durende Euro-crisis en onze Eurofiele regeringen. Kortom, er is gewoon geen geld, om zo’n expeditionair leger uit te rusten. Laat staan uit te zenden en in de aanval te laten gaan! Laat helemáál staan, IS definitief te verslaan. Heel spijtig, maar dat is nu eenmaal zo!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.